اگر شما صاحب یک گوشی هوشمند باشید، احتمال این که برخی موضوعات حواس شما را از کسی که با او وقت می‌گذرانید پرت کرده و متوجه گوشی‌تان کند، زیاد است.
کد خبر: ۱۱۲۵۹۲۳

به گزارش ایسنا، طبق تحقیقات منتشر شده در مجله «روان‌شناسی اجتماعی تجربی»، این نوع رفتار باعث تضعیف روابط اجتماعی بین‌فردی می‌شود.

در یک آزمایش، بیش از ۳۰۰ نفر در رستوران با دوستان و اعضای خانواده خود غذا خوردند. برخی شرکت کنندگان تلفن همراه خود را کنار خود قرار دادند و برخی دیگر آن را دور از خود گذاشتند. شرکت‌کنندگانی که گوشی‌های خود را کنار شان قرار داده بودند، احساس پریشانی و حواس‌پرتی بیشتری داشتند که همین امر میزان لذت از مصاحبت با نزدیکانشان را کاهش می‌داد.
این آزمایش، بخشی از یک تحقیق جامع در سال‌های اخیر است که نشان می‌دهد استفاده بیش از حد از تلفن‌های همراه باعث فرسایش ارتباطات بسیاری افراد با اعضای خانواده، همسر و دوستان آنها شده است.
کاهش این ارتباطات به نوبه خود می‌تواند به احساس انزوای افراد کمک کند. به طور مثال یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که چگونه استفاده از تلفن همراه در حضور همسر می‌تواند رضایت همسر را در رابطه شان تحت تاثیر قرار داده و بر سلامت آنها تاثیر منفی بگذارد.
یک روان‌درمانگر از افزایش روزافزون زوج‌هایی که مشکلاتشان معطوف به استفاده از گوشی‌های هوشمند می‌شود، خبر داد.
کنار گذاشتن گوشی‌های هوشمند به‌طور کامل غیرممکن است، اما نباید اجازه داد استفاده کنترل نشده از این وسیله موجب تضعیف روابط با مردم و اطرافیان شود.
به گزارش یو اس‌ نیوز، کارشناسان پنج راهکار برای جلوگیری از فرسایش روابط اجتماعی شما به‌دلیل استفاده بی‌رویه از این وسیله پیشنهاد داده‌اند که به این شرح است:
1) زمان چک کردن پیام‌های خود را محدود کنید: بجز در برخی مشاغل که چک کردن مداوم گوشی نیاز است، اکثر افراد نیازی به این کار ندارند. شما می‌توانید هشدار پیام‌های خود را خاموش کرده و تنها سه بار در روز هنگام صبح و بعدازظهر و غروب پیام‌هایتان را چک کنید.
2) زمانی را برای بیرون رفتن و تعامل با مردم اختصاص دهید: حداقل هفته‌ای یکبار با دوستان خود بیرون بروید و با آنها وقت بگذرانید. همچنین در جست‌وجوی فرصت‌های دیگر برای برقراری ارتباط با افراد جدید باشید. دامنه ارتباطات اجتماعی خود را گسترش دهید.
3) هنگام صرف غذا با خانواده گوشی‌ را کنار بگذارید: در این صورت می‌توانید بدون حواس پرتی ناشی از گوشی همراه، یک مکالمه در مورد روزی که گذرانده‌اید با اعضای خانواده خود داشته باشید.
4) شب‌ها گوشی‌ خود را بیرون از اتاق خوابتان قرار دهید: استفاده از گوشی شب‌ها قبل از خواب نه تنها روابط شما با همسرتان را دچار مشکل می‌کند، بلکه تحقیقات نشان می‌دهد نور آبی تولید شده توسط دستگاه‌های الکترونیکی باعث مشکلات خواب که بر سلامت روان شما تاثیر می‌گذارد، می‌شود.
همچنین این نور می‌تواند به ابتلا به انواع سرطان، افسردگی، دیابت، بیماری‌های قلبی و چاقی کمک کند.
5) یک روز را بدون تلفن همراه در هفته انتخاب کنید: یک روز مشخص در هفته گوشی خود را کنار گذاشته و به فعالیت‌هایی بپردازید که به ارتباط بیشتر شما با اعضای خانواده و دوستان‌تان منجر شود. این کار به تقویت روابط شما با این افراد و مبارزه با انزوای اجتماعی کمک می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها