باد پاییزی روز جمعه هوای تهران را پاک کرد و برای چندساعتی آسمان آبی خودش را نشان داد و به یادمان آورد که رنگ اصلی آسمان، آبی بسیار زیبایی است که آلودگی هوا در بیشتر روزهای سال آن را به رنگ خاکستری بسیار زشتی درمی‌آورد.
کد خبر: ۱۰۸۳۱۵۵

آلودگی هوا دلایل زیادی دارد که بارها از آنها صحبت شده و حالا دیگر همه می‌دانند که دلیل اصلی آن خودروها هستند. تهران و دیگر کلانشهر‌های کشور کم‌کم دارند به پارکینگی متحرک تبدیل می‌شوند، شرایط آنقدر وخیم است که گاهی حتی در کوچه‌‌ها نیز ترافیک به وجود می‌آید. البته اگر جامعه‌شناسان حوصله داشته باشند، بد نیست روی این قضیه هم تحقیق کنند که چرا مردم در گرما و سرما و حتی آلودگی شدید هوا علاقه زیادی دارند که با اتومبیل شخصی خود در خیابان‌ها و بزرگراه‌ها بچرخند! این چرخیدن با ماشین آنقدر بحرانی شده که مثلا ساعت 11 شب هم در بزرگراه‌هایی مانند همت و چمران ترافیک سنگین گزارش می‌شود!

از اینها که بگذریم به مورد بسیار حساسی می‌رسیم که خودروهای دودزا نام دارند که بیشتر ماشین‌های قدیمی‌ را شامل می‌شود؛ کامیون‌ها، خاورها، پیکان‌های قدیمی، پراید‌های از رده‌خارج و موتورسیکلت‌های کاربراتوری که بدون هیچ ممانعتی در شهر تردد می‌کنند، چنان دودی از اگزوزهای فرسوده خود به بیرون می‌فرستند که تا چند متری خود را آلوده کرده و اگر در اطراف آنها در حال حرکت باشی، نفس کشیدن برایت سخت و ناممکن می‌شود.

معاینه فنی خودروها در کشور ما جدی گرفته نمی‌شود و خودروهای فرسوده یا آنهایی که به هر دلیلی نقص فنی دارند بدون هیچ ممانعتی در سطح شهر تردد کرده و هوا را بشدت آلوده می‌کنند. نکته جالب اینجاست که پلیس نیز خودروهای دودزا را توقیف نمی‌کند و آنها براحتی از مقابل چشم پلیس ‌راهنمایی و رانندگی عبور می‌کنند. انگار فقط در زمان‌هایی که شرایط آلودگی هوا به مرز هشدار می‌رسد، این‌گونه خودروها نیز بزرگ‌نمایی شده و به چشم پلیس می‌آیند!

هوا رو به سردی است و مردم دیگر یاد گرفته‌اند که منتظر روزهای گلخا‌نه‌ای و وارونه شدن هوا و آلودگی در مرز هشدار یا از مرز عبور کرده باشند، اما اگر بپذیریم که هر اتفاق بزرگ از اتفاقات کوچک‌تر تشکیل می‌شود که در زمان لازم حل نشده‌‌اند، می‌توان از هم‌اکنون با توقیف خودروهای دودزا و معیوب کمی جلوی آلودگی بیش از حد هوا در فصل پاییز و سرما را گرفت.

این روزها از انباشت زباله و آلودگی محیط‌زیست نیز زیاد صحبت می‌شود، بخشی از این آلودگی به زباله‌هایی تعلق دارد که از خودروهای در حال حرکت به بیرون پرتاب می‌شود! این‌گونه رفتارها باعث می‌شود، گاهی این پیشنهاد به ذهن آدمی برسد که کاش پلیس محیط‌زیست داشته باشیم؛ پلیس‌هایی که نمی‌گذارند صاحبان خودروهای دودزا و آشغال‌پرت‌کن و همه آنهایی که محیط‌زیست را به هر شکلی آلوده می‌کنند براحتی و بدون هیچ مانعی در سطح شهر تردد کنند.

طاهره آشیانی

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها