خودروهای برقی مفهومی در نمایشگاه شانگهای 2017 خوش درخشیدند

5 خودروی خاص در‌خانه اژدهای زرد

گرچه کشور چین فقط چند سال است در بازار خودروسازی جهان نام خود را مطرح کرده، اما نمایشگاه خودروی شانگهای در چند سال اخیر با استقبال فراوانی از سوی کارشناسان و علاقه‌مندان صنعت خودرو روبه‌رو شده است. نمایشگاه خودروی شانگهای تقریبا همزمان با نمایشگاه خودروی نیویورک از 30 فروردین تا 8 اردیبهشت امسال در شهر شانگهای چین برگزار شد. این نمایشگاه از سال 1364/ 1985 در شانگهای برگزار می‌شود، اما از سال 1394/ 2015 رونق بیشتری گرفته است. امروز در این نمایشگاه خودروسازان معتبر جهان طرح‌های مفهومی و فیس‌لیفت‌های جدید خود را عرضه کرده و از نظر مخاطب برای طراحی و ساختن خودرویی محبوب استفاده می‌کنند. چین نیز از این موقعیت استفاده می‌کند تا فضای مناسبی برای همکاری با خودروسازی‌های مطرح جهان و واردات و مونتاژ محصولات چینی ایجاد کند.
کد خبر: ۱۰۲۴۴۲۳

در نمایشگاه امسال بیش از هر چیز خودروهای مفهومی هیبریدی و الکتریکی حضور پیدا کرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد خودروسازان بزرگ جهان در تلاشند چهره مثبتی از خود به دوستداران محیط‌زیست نشان دهند، اما باید دید خودروساز‌ها تا کجا به خودروهای برقی وفادار خواهند ماند؟

«ام جی» مدرن و جوان‌پسند

شرکت خودروسازی ام جی (MG) خودروی مفهومی برقی ای‌ ـ موشن (E- Motion) را به نمایندگی از این شرکت در نمایشگاه شانگهای معرفی کرد تا رقیب دیگری به خودروهای برقی نمایشگاه شانگهای اضافه کند. این شرکت در اصل شرکتی انگلیسی بوده که اکنون مالکیت آن در اختیار چینی‌ها است. این خودرو براساس پلتفرم خودروی الکتریکی شرکت SAIC طراحی شده و طراحان ادعا کرده‌اند سرعت صفر تا 100 کیلومتر را در کمتر از 4 ثانیه می‌پیماید. ای ـ موشن با یک بار شارژ کامل مسافت 500 کیلومتر را می‌پیماید که در مقایسه با خودروهای برقی دیگر مسافت طولانی‌تری است.

درهای این خودروی مفهومی اسپرت رو به بالا باز می‌شود تا ظاهر جوان‌پسند خود را کامل کند. گرچه جلو پنجره شبیه به طرح مرسدس بنز به نظر می‌رسد، در کل طراحی آن بیشتر تصویر استون مارتین را در ذهن تداعی می‌کند. در مجموع می‌توان گفت ای ـ موشن از نظر قدرت موتور و باتری‌های استفاده شده به نوع SP100D تسلا نزدیک است، اما علاقه‌مندان به خودروهای با موتور بنزینی چندان هم از ارائه چنین خودروی اسپرت و مدرنی به شکل الکتریکی راضی به نظر نمی‌رسند. باید دید خودروی برقی شرکت ام‌جی در میان خودروهای پرطمطراق آئودی، لکسوس، اشکودا و... چطور نظر علاقه‌مندان به خودروهای برقی را به خود جلب می‌کند.

«اشکودا» در مسیر تصاحب بازار خودروهای برقی

خودروسازی اشکودا نیز از قافله خودروهای برقی عقب‌نمانده و خودرویی بر پایه پلتفرم MEB فولکس واگن طراحی کرده است. طرح مفهومی این خودروی شاسی بلند یکی از مناسب‌ترین طراحی‌های پلتفرم برای خودروهای برقی است و به نظر می‌رسد می‌تواند رقیب تسلا مدل ایکس باشد. این خودرو قابلیت پارک خودکار، سیستم رانندگی خودکار و واکنش سریع به موانع دارد و به این ترتیب می‌توان گفت ایمنی آن تضمین شده است. فضای داخلی این خودرو نسبت به نمونه‌های قبلی این پلتفرم جادارتر است و فضای صندوق کاربردی‌تر طراحی شده است.

اولین نمونه خودروی هیبریدی اشکودا قرار است تا سه سال دیگر وارد بازار شود. این شرکت گفته است تا سال 1401/ 2025 از هر پنج ماشین تولیدی این شرکت یکی از آنها هیبریدی یا برقی خواهد بود.

« فولکس واگن» دوستدار محیط‌زیست می‌شود

دو سال گذشته برای شرکت فولکس واگن سال‌های خوبی نبود. زمانی که بسیاری از خودروسازی‌های مشهور جهان صحبت از سوخت‌هایی با آلایندگی کمتر و خودروهای پاک به زبان می‌آوردند، تقلب این شرکت در اعلام میزان گازهای آلاینده خبرساز شد. بعد از آن فولکس واگن رویکرد شرکتش را به سمت تولید خودروهای سبز تغییر داد تا نظر دوستداران محیط‌زیست را به خود جلب کند. شاید این یکی از مهم‌ترین دلایل معرفی خودروی مفهومی برقی فولکس واگن در نمایشگاه شانگهای باشد.

آی‌دی‌کروز (I.D. Crozz) نام این خودروی مفهومی است که چراغ‌های باریکش نخستین مشخصه ظاهری آن است. این شاسی بلند با ارتفاع کوتاه‌تر از نمونه‌های قبلی این پلتفرم و چرخ‌های پهن و لوگوی درخشان طراحی متفاوتی از فولکس واگن را به نمایش گذاشته است.

همچنین سیستم پیشرفته واقعیت مجازی، سیستم رانندگی خودکار و کنترل‌کننده‌های خودکار فضای داخلی این خودرو را مدرن‌تر کرده است. شاسی‌بلند مفهومی فولکس واگن پیشرانه الکتریکی با توان تولید 306 اسب بخار دارد و با یک شارژ کامل می‌تواند مسافت 500 کیلومتر را بپیماید. این خودرو فقط در 30 دقیقه تا 80 درصد شارژ می‌شود که امتیاز مهمی برای خودروهای برقی به شمار می‌رود. از طرف دیگر موتور قوی این خودرو امکان رفتن به مسیرهای خارج جاده و جاده‌های برفی را به خوبی به‌ راننده می‌دهد. درنهایت این خودرو نوید نسل جدیدی از خودروهای پاک با طراحی و فناوری انقلابی را به دنیای خودرو می‌دهد.

گام بلند« لینک اند کو» در قبای «جیلی »

نام شرکت لینک اند کو (Lynk & Co) هنوز برای دنیای خودرو ناآشناست، اما شاید نام جیلی که این شرکت در زیرمجموعه آن قرار گرفته، بتواند تا حدی معرف این نام باشد. در هر صورت در آینده باید منتظر شنیدن خبرهای هیجان‌انگیزی از این شرکت بود. این شرکت دانش‌بنیان یک شرکت بین‌المللی بوده در چین مستقر است. سال گذشته لینک اند کو با معرفی شاسی‌بلند کامپکتی به نام 01 عملا خود را به دنیای خودروسازی معرفی کرد و اکنون از طرح مفهومی یک سدان در نمایشگاه شانگهای رونمایی کرده است. نام این خودرو 03 است که شبیه به خودروی 01 و در همکاری با جیلی و ولوو طراحی شده است. پلتفرم این خودرو مشابه XC40 و S40 ولوو است.

لینک اند کو اطلاعات فنی زیادی از این خودرو منتشر نکرده است، اما احتمال نمونه تولیدی موتورهای کم‌حجم و پیشرانه هیبریدی خواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود پیشرانه‌های این خودرو 5/1 لیتری توربوشارژ و 2 لیتری ولوو انتخاب شود. گرچه این شرکت تاکنون خلاقیتی در نامگذاری خودروها نداشته، اما امکاناتی مثل ضمانت دائمی، اینترنت رایگان در خودرو و امکان برقراری ارتباط بین خودرویی وجه تمایز این خودرو با خودروهایی است که نام و آوازه آنها همه‌جا به گوش رسیده است. با همه این توصیف‌ها هنوز برای اظهار نظر در مورد کیفیت این خودرو زود است.

«آئودی » با طرح‌های خلاقانه می‌آید

خودروی مفهومی معرفی شده آئودی نیز یک خودروی الکتریکی به نام ای ـ ترون اسپرت‌بک (e- tron Sportback) است. این شاسی بلند کوپه خودرویی کاملا برقی است و در رده جدید آئودی با عنوان کلاس تمام الکتریک قرار می‌گیرد. آئودی برخلاف دیگر تولیدکنندگان خودروهای برقی از پلتفرمMLB به جایMEB برای طراحی این خودرو استفاده کرده است. یکی از موتورهای برقی ای ـ ترون در جلو و دو موتور دیگر در عقب قرار گرفته است و در حالت شارژ کامل باتری‌ها حدود 500 کیلومتر را می‌پیماید.

لوگوی آئودی در قسمت جلو و عقب این خودرو ویژگی جالبی دارد. در این لوگو ال‌ای‌دی‌هایی قرار گرفته که رنگ آنها مشابه چراغ‌های خودرو تغییر می‌کند. برای مثال لوگوی عقب خودرو در حالت عادی قرمزرنگ، هنگام ترمز قرمز تند و هنگام استفاده از دنده عقب سفیدرنگ می‌شود. یکی دیگر از تلاش‌های هیجان‌انگیز آئودی در زمینه خودروهای برقی طراحی شارژرهای الکتریکی کوچک است تا امکان شارژ این خودروها به صورت شخصی به وجود آید.

سپیده شعرباف

دانش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها