
پیشبینیهایی که برای کاروان ورزشی انجام شد، همه برمبنای «کیفیگرایی» بود. اول گفتند کیفیت و سپس کمیت. قرار بود در تمامی رشتهها «برترینها» عازم بازیهای آسیایی شوند اما ظاهرا استثناهایی وجود دارد، مثل تیمملی فوتبال امید که تقریبا هیچکس امیدی به این تیم و موفقیتش در بازیهای آسیایی ندارد. نگاه به این تیم اصلا بر مبنای کیفیگرایی نبوده است.
هفتاد و هشتمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در حالی با حضور سران و وزرای خارجه ۱۹۳کشور عضو سازمان ملل در نیویورک آغاز به کار کرده که این سازمان با گذشت نزدیک به هشت دهه از فعالیت خود همچنان با چالشهای متعددی برای نهادینه کردن صلح و امنیت در جهان مواجه است.
اگرچه آمریکا در سراشیبی سقوط و در معرض افول قدرت در افق نظام بینالملل فروافتاده است اما برای بحرانسازی در سطح ایران و تلاش برای تهدید «امنیت ملی» و «وحدت ملی» ایرانیان، همچنان درحال برنامهریزی و مترصد اقدام است.
بیتوجهی به سازماندهی بموقع سرویس مدارس سبب میشود والدین ناچار شوند که فرزندانشان را با خودروی شخصی به مدرسه برسانند و همین رویکرد سبب افزایش ترافیک در معابر کلانشهرها میشود. به همین دلیل وزارت آموزش و پرورش و سازمان تاکسیرانی بهتر است هر چه زودتر برای سازماندهی سرویسهای مدارس اقدام کنند.
دیدار رهبرمعظم انقلاب با ۲۰۰۰نفر ازمردم سیستانوبلوچستان و خراسانجنوبی ابعاد گستردهای در جامعه، میان قومیتهای مذهبی و اقوام ایرانی داشت. این حضور و دیدار طیفهای متنوع مردم دو استان مذکور شیعه و سنی با رهبر انقلاب، خط بطلانی بر ادعاهای دشمنان در راستای ایجاد یأس و تفرقه در جامعه بود.
شاید یکی از مهمترین اقدامات نظام سلطه در طول ۴۵سال گذشته را ما در جریان اتفاقات پارسال دیدیم که بر اثر فوت خانمی در یکی از مراکز انتظامی، که در بسیاری از نقاط دنیا هم ممکن است چنین اتفاقی بیفتد، هجمهای علیه ملت ایران صورت گرفت. البته اگر این رخداد هم رخ نمیداد، آنها به دنبال بهانهای دیگر بودند که از این بهانهها ممکن است در طول و عرض جغرافیای جمهوری اسلامی ایران مانند هر کشور دیگری هم بهوجود میآمد.
این روزها نیز مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت نوشت افزار شرایط را برای خانوادهها مشکل کرده است. به همین دلیل اگر تدبیری برای حمایت از اقشار کم درآمد جامعه اندیشیده نشود، دانشآموزان بیشتری از فضای آموزشی دور خواهند ماند.
افزایش آلودگیهوا و افزایش مصرف سوختهای فسیلی دو مسالهای است که برای برطرف شدن آنها صنعت خودروسازی کشور باید به روز شود.
تهدید اخیر رئیس موساد درخصوص انجام عملیات تروریستی علیه شخصیتهای تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران نشانه شکست سیاستهای رژیم صهیونیستی در داخل و خارج منطقه است که این روند در طول یک سال گذشته و بعد از شکلگیری کابینه اشغالی آغاز شده است.
تهدید اخیر رئیس موساد درخصوص انجام عملیات تروریستی علیه شخصیتهای تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران نشانه شکست سیاستهای رژیم صهیونیستی در داخل و خارج منطقه است که این روند در طول یک سال گذشته و بعد از شکلگیری کابینه اشغالی آغاز شده است.
مقام معظم رهبری، حق مطلب را ادا فرمودند. راهپیمایی عظیم اربعین حسینی بزرگترین کنگره جهانی مسلمانان است که علاوه بر ابعاد فرهنگی و اجتماعی دارای جنبه سیاسی، عبادی است و موجب افزایش انسجام اجتماعی در تمام جامعه می گردد.
برای ریشهیابی مواضع اخیر صهیونیستها علیه ایران و تهدیداتی که مطرح میکنند، باید دو موضوع را کنار هم بررسی کنیم. اولین موضوعی که در این زمینه باید مورد بررسی قرار گیرد، وضعیت رژیم صهیونیستی در مقطع فعلی است و موضوع دیگر، توخالی بودن مجموعه تهدیدها و اظهارات قبلی است که صهیونیستها علیه ایران داشتهاند.
تهدید اخیر دیوید بارنیا، رئیس موساد علیه ایران چندین جنبه دارد، اولا ارزیابیهای رژیم صهیونیستی حاکی از این است که وضعیت امنیتی این رژیم به دو جهت اصلی بهشدت تنزل پیدا کرده که یکی بحران سیاسی داخلی و رو به تشدید است و نکته دیگر تبدیل شدن کرانه باختری به کانون بحران و تهدید علیه رژیم صهیونیستی است که در دو سال اخیر نشان از موفق بودن این تهدید علیه اسرائیل داشته است. در کنار این موضوع نیز چالشهایی همچون تهدید غزه و تهدید حوزه شمالی به تعبیر خود صهیونیستها مشکل اصلی آنهاست که منظورشان سوریه و لبنان است.
تهدید اخیر رئیس موساد در مورد ترور شخصیتهای نظامی و همچنین اجرایی جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که رژیم صهیونیستی بیش از گذشته به سمت اقدامات تروریستی گام برداشته است.
یکی از مؤلفههای قدرت در حوزه روابط بینالملل، افزایش ارتباطات سیاسی و همچنین در حوزههای اقتصادی است. این حوزه توانمندی لازم برای ایجاد روابط صلحآمیز همراه با منافع متقابل با دیگر کشورها را رقم میزند. در واقع سیاست اجرایی دستگاه دیپلماسی توسط این اسناد بالادستی تعیین میشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۶مرداد سالجاری در دیدار با فرماندهان سپاه گفتند: «ما فصل مشبعی را حرکت کردیم. این سربالایی، این شیب تند را عبور کردیم، به قلهها نزدیک شدیم. نباید خسته بشویم. امروز روز خستهشدن نیست، روز ناامید شدن نیست، امروز روز شوق است،روز امید است... .»
قیام ۱۵خرداد۴۲ خط بطلانی بر نیرویی بود که سخت درگیر دینزدایی و قالب کردن نگاه پوزیتیویستی بر علوم طبیعی و انسانی بود تا رفتهرفته «دین» و «مذهب» را به انبان خرافات تاریخ بسپارد. این واقعه نشان داد قوه محرکه مذهب همچنان میتواند طیفهای مختلف توده مردم را کنارهم علیه رژیم فعال کند. در این میان طیفی از جوانان نهضت آزادی که غنی از اندیشه ماتریالیستی مهندس بازرگان بوده و در دریای خروشان اندیشههای چپ آن روزها غرق شده بودند، تصمیم گرفتند تشکیلاتی تاسیس کنند که ترکیبی از اسلام و مارکسیسم باشد.
امسال من هم مثل بسیاری علاقمندان و عاشقان اهل بیت توفیق حضور در پیاده روی اربعین این همایش بزرگ شیعی را پیدا کردم. آنچه که من از مراسم امسال شاهد بودم حاکی از آن بود که بحمدالله سال به سال راهپیمایی اربعین پرشورتر و پرشکوهتر از سال قبل برگزار میشود.
عهد قاجار از آن زمانههایی است که گفتن و شنیدن از آن در قابهای مختلف مخاطب دارد و در این سالها رغبت به روایت قصهها در این برهه بیشتر هم شده است. برای جستوجوی چرایی اقبال از این دوره در داستاننویسی و هنرهای نمایشی میتوان به چند نکته اشاره کرد. از جمله اینکه در این زمان رخدادهای مهم سیاسی و فرهنگی در جهان و در نتیجه آن ایران رخ داده است. همچنین سالهای حکومت قاجاریان و حضور شاههای مختلف از این حکومت در ایران این دوره را به یکی مهمترین دورهها بدل کرده است که بسیاری را به بازنمایی آن ترغیب میکند.
قدیمترها، چادر مادرمان را برمیداشتیم و خیمه میزدیم، دست میبردیم بالا و شبیه زنجیرزنها عمل میکردیم. پسربچهها راه میافتند توی کوچه تا پول جمع کنند و یک هیات کوچک بزنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید