ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با تهیه‌کننده برنامه«خونه خودتونه» بررسی شد

ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی

۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۹

توجه به سبک زندگی ایرانی - اسلامی به قدری حائز اهمیت است که برنامه‌سازان حوزه خانواده با این رویکرد برنامه‌های خود را می‌سازند.

طولانی‌ترین تفسیر کتاب آسمانی جهان در رسانه‌ملی

نگاهی به دروس تفسیر آیت‌ا... جوادی آملی از شبکه‌های قرآن و معارف صداوسیما

طولانی‌ترین تفسیر کتاب آسمانی جهان در رسانه‌ملی

۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۱

مبسوط‌ترین شرح و تفسیر قرآن که در جهان اسلام، همتا و سابقه ندارد، متعلق به آیت‌ا... جوادی آملی است حضرت استاد، از مهر 59 (ذی‌القعده 1400 هجری) دروس تفسیر قرآن را آغاز کرد. دو سال نخست، به تفسیر موضوعی و مقدمات تفسیر قرآن گذشت و برای هر کدام به طور تقریبی، 60 جلسه برگزار شد. درس‌های سال 60 با عنوان «مقدمات تفسیر قرآن»، در ابتدای جلد اول از تفسیر تسنیم در سال78 به طور خلاصه منتشر شد. الباقی مجلد اول، به تفسیر سوره حمد اختصاص یافت (این مجلد، 640 صفحه دارد).

حماسه‌هایی که به آهنگ تبدیل می‌شود

گفت‌وگو با «علیرضا قزوه» مدیر دفتر شعر، موسیقی و سرود صداوسیما

حماسه‌هایی که به آهنگ تبدیل می‌شود

۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۶

مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان صداوسیما گفت: تولید اثر موسیقایی با عنوان «نگین سلیمانی» برای سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمان تولید آثار برای شهید چمران، تولید آثار حماسی برای دفاع مقدس و شهدا از فعالیت‌های برجسته دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان صداوسیما است.

انتظار هیات‌داوران دریافت و شنیدن برنامه‌های کیفی‌تر است

داور دومین جشنواره رادیویی پژواک:

انتظار هیات‌داوران دریافت و شنیدن برنامه‌های کیفی‌تر است

۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۶

جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک دومین دوره خودش را با شعار«صدای واقعیت، پژواک حقیقت» از 18تا22اردیبهشت در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار می‌کند و هدف از برگزاری این جشنواره، احیای ساختار و ارتقای جایگاه مستند در برنامه‌های رادیویی و آموزش و بازآموزی مهارت‌های مستندسازی رادیویی است.  به همین مناسبت با سعید معدن‌کن، داور بخش نهایی نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

عاشق کارتان باشید

گفت‌وگو با حمید منوچهری از بازیگران رادیو

عاشق کارتان باشید

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۵

حمید منوچهری یکی از گویندگان، دوبلورها و بازیگرانی است که بیشتر مخاطبان با صدای او خاطره دارند، مخصوصا گوینده آثار نوستالژیک و پربیننده‌ای چون اوشین، کارآگاه گجت، میتی‌کومان و... بوده که در یادها ماندگار شده است.

هدف؛ارتقای سواد سلامت و دفاع از حقوق بهداشتی مردم

گفت وگو با صدیقه اعتماد‌سعید، مدیر شبکه رادیویی سلامت

هدف؛ارتقای سواد سلامت و دفاع از حقوق بهداشتی مردم

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹

شبکه رادیویی سلامت بیش از دو دهه است که بین شبکه‌های رادیویی کشور از جایگاهی ویژه برخوردار است و تاکنون توانسته گام‌های بلندی را در حفظ سلامت و بهداشت مردم، اطلاع‌رسانی به‌موقع در‌خصوص بهداشت و درمان جامعه، بررسی نقاط ضعف و قدرت مسائل بهداشتی و درمانی کشور، پیشگیری بیماری‌ها، درمان و نحوه اطلاع‌رسانی و آگاهی جامعه نسبت به اپیدمی‌ها و پاندمی‌های برخی بیماری‌های خاص مثل کووید - ۱۹ داشته‌ باشد.

جدال با ابرقهرمانان سینمایی!

همراه با عوامل مجله تلویزیونی «سینما هویت»

جدال با ابرقهرمانان سینمایی!

۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۵

وقتی وارد ساختمان شبکه امید شدم و محل تولید برنامه «سینما هویت» را از نگهبان پرسیدم، آدرس طبقه چهارم را داد. آنجا اتاقی است که استودیوی ضبط این برنامه را تشکیل می‌دهد. فضایی گرم و صمیمی که همه افراد حاضر در آن، جوان و باطراوت هستند. نکته جالب این است که اغلب عوامل اصلی مثل مجری و سردبیر و تهیه‌کننده، نخستین تجربه را از سر می‌گذرانند. اغلب منتقدان و کارشناسانی هم که برای تحلیل فیلم‌ها جلوی دوربین قرار می‌گیرند، تازه و نوخاسته هستند. این جوانی باعث شده تا برنامه‌ای چابک، خوش‌ریتم و درعین حال غنی و پرمحتوا تدارک دیده شود. کارشناسان در این برنامه، درباره مهم‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما برای نوجوانان حرف می‌زنند و این باعث تازگی و متفاوت شدن سینما هویت شده‌ است.

پشیمان نیستم اما دوباره شمر نمی‌شوم

گفت‌وگو با محمد فیلی:

پشیمان نیستم اما دوباره شمر نمی‌شوم

۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۵

محمد فیلی تاکنون در قالب نقش‌های متعددی جلوی دوربین رفته است که بی‌گمان نقش شمربن‌ذی‌الجوشن در سریال «مختارنامه» یکی از برجسته‌ترین و ماندگارترین آنهاست. بازی‌های او در سریال‌های «روزی‌روزگاری» و «تفنگ‌سرپر» نیز همچنان در یاد و خاطره مخاطبان تلویزیون مانده است. فیلی به گفته خودش، به تاریخ و کارهای تاریخی علاقه دارد و هرگاه وقت داشته باشد، گریزی به تاریخ می‌زند و درباره آن می‌خواند. او در سریال مختارنامه نقش منفور شمر را بازی کرد اما از این‌که این نقش را ایفا کرده است، پشیمان نیست.

بازی در نقشی غیر از «شهید» برای مردم باورکردنی است

سیدجواد هاشمی و ماجرای دلگیری خانواده‌های شهدا

بازی در نقشی غیر از «شهید» برای مردم باورکردنی است

۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴

نخستین‌بار به‌واسطه یک هنرمند مشهدی به‌نام کمال‌الدین غراب - که از باسابقه‌های تئاتر مشهد است - به عرصه هنر پا می‌گذارد؛ همان زمان که این بزرگمرد همراه داریوش و انوشیروان ارجمند پایه‌های محکم تئاتر بودند و نمایش «حج ابراهیم، حج عاشورا» در حال آماده‌شدن برای اجرا بود. کمال‌الدین غراب، سیدجواد هاشمی 13ساله را در نمایش‌اش بازی می‌دهد و به‌این‌ترتیب او را وارد عالم بازیگری می‌کند: «به این مرد ادای احترام می‌کنم و تا آخر عمر خود را شاگرد و بدهکار او می‌دانم.» سیدجواد هاشمی را خیلی‌ها به‌عنوان معلم، بازیگر، کارگردان، نویسنده و مجری می‌شناسند و البته بازیگری که بیش از 30‌بار نقش شهدای مختلف را بازی کرده است و چندی پیش برای سومین‌بار با نقش شهید رجایی در سریال «رازهای ناتمام» روی آنتن بود. این روزها در سریالی کرونایی به نام «ابر می‌بارد» در نقش حبیب می‌بینیم. او که فیلم سینمایی «جزیره فضایی» را روی پرده نقره‌ای دارد به عنوان کارگردان فیلم‌های سینمایی کودک هم شناخته می‌شود. با او که بارها نسبت به تبعیض در اکران فیلم‌های کودک گلایه و انتقاد داشته و دارد، گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

دغدغه‌های عاشقی با کتاب و فرهنگ در «خانه جلال»

دغدغه‌های عاشقی با کتاب و فرهنگ در «خانه جلال»

۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۹

خانه‌ها با حضور ساکنان‌شان معنی پیدا می‌کنند و گاهی به قدری وزن حضور افراد مختلف، چهره و مشهور در عرصه فرهنگ و هنر در این خانه‌ها زیاد است که ردپای آن را می‌توانیم تا زمان حال و آینده هم ببینیم؛ به‌خصوص اگر ساکنان این خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور جزو نویسندگان معاصر باشند که هویت فرهنگی یک کشور را ساخته‌اند. تأثیر حضور سیمین و جلال و فرهیختگانی که اولین جلسات کانون نویسندگان ایران را در این خانه تشکیل دادند، حتی بعد از ترک این دنیا می‌توانیم احساس کنیم. خانه موزه جلال و سیمین، خانه شخصی این زوج بوده که به دست جلال آل‌احمد و هنگامی که همسرش سیمین در حال تحصیل در رشته زیباشناسی دانشگاه استنفورد بوده، ساخته شده‌است. سال۱۳۳۰، جلال آل‌احمد تصمیم می‌گیرد خانه‌ای مسکونی در زمینی که مدت‌ها قبل در شمیرانات، محله دزاشیب و تجریش خریده‌بود، بسازد و همراه همسرش، در آن ساکن شوند. تأثیر حضور این دو زوج فرهیخته در جریان داستان‌نویسی و ادبیات معاصر به اندازه‌ای است که ۸اردیبهشت۱۳۹۷ همزمان با سالروز تولد سیمین دانشور، خانه موزه سیمین و جلال افتتاح شد.

قبلی۲بعدی