به‌یاد تمام طلبیده‌نشده‌ها!

۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این چند سال، تلویزیون برایم تبدیل شده به کارخانه پمپاژ حس کم‌توفیقی، و کم‌توفیقی یعنی این‌که تو روبه‌روی جعبه جادویی توی خانه نشسته‌ای و آدم‌ها در قاب تصویر گروه گروه پیاده به سمت کربلا می‌روند. خبرنگار با زائران پیاده مصاحبه می‌کند و تو نهایتش می‌توانی با بغض گلوگیر دوری، کانال تلویزیون را عوض کنی و از این مواجهه سخت با «طلبیده نشدن»ت فرار کنی.

خرم‌آباد

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب رمانی است که در کلامی کوتاه می‌توان آن را رمان عشق به انسان و سرزمین دانست. رمانی که به بهانه عشق به سرزمین خجند و بخارا و به بهانه مردمانی که به خاطر این عشق کشته شده‌اند، نوشته شده است. این رمان که نویسنده آن را بهترین داستان زندگی خود بیان کرده از دریچه قلم یکی از نویسندگان چیره‌دست شوروی سابق و تاجیکستان امروز تالیف شده و روایتی از زوال انسان و زندگی او در جریان جنگ‌های منجر به استقلال تاجیکستان و تشکیل جمهوری در این کشور است. روایتی که نویسنده اذعان می‌کند در صورت منحل نشدن کشور اتحاد جماهیر شوروی و آغاز نشدن جنگ‌های استقلال‌طلبانه در تاجیکستان طی آن فرجام بسیاری از انسان‌ها به جای تلخی و سیاهی امروز این رمان، فرجامی سپید و سرشار از شادی داشت.

روابط ایران و مبارزان فلسطینی

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب از مجموعه «یک روایت معتبر» انتشارات به‌نشر، تالیف امیرحسین حسینی به بررسی چگونگی روابط میان ایران و رژیم صهیونیستی در دوران پهلوی و تغییر این روابط و لزوم حمایت از مردم مظلوم فلسطین پس از پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازد. «یک روایت معتبر درباره روابط ایران و مبارزان فلسطینی» با بررسی چگونگی مهاجرت یهودی‌ها به فلسطین، تمایل محمدرضا پهلوی به برقراری روابط با اسرائیل، گسترش رابطه ایران با اسرائیل در دوران پهلوی، روابط ایران و اسرائیل در زمینه نفت، نظامی و امنیتی، فرهنگی، کشاورزی و تجاری در دوران پهلوی و محرمانه بودن این روابط در آن زمان اشاره می‌کند. همچنین این اثر به پایان روابط ایران و رژیم صهیونیستی همزمان با سقوط رژیم شاهنشاهی و موضعگیری امام خمینی(ره) درباره فلسطین و رژیم صهیونیستی، رابطه با فلسطین پس از پیروزی انقلاب، چگونگی شکل‌گیری روز جهانی قدس، تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر مبارزان فلسطینی و... پرداخته است.

شبی که بانوی دریاچه شدم

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

چند سالی می‌شود دریاچه بختگان خشکیده و تبدیل به یک شوره‌زار وسیع شده است. بخت‌آفرید بانوی دریاچه هم در بستر بیماری افتاده و دریاچه به نگهبان تازه‌ای نیاز دارد. نازبهار دختر نوجوانی است که تصمیم گرفته است شب یلدا را به همراه پدر و مادرش در کنار دریاچه بگذراند. نازبهار در تاریکی شب گم می‌شود و به قصر دریاچه راه می‌یابد و... کتاب در مورد حفاظت از محیط زیست دریاچه بختگان بوده که در قالب رمان نگاشته شده است.

بازمانده

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

داستان «بازمانده» درباره دکتر لیلی دومینیک، روانپزشکی است که مغز بیماران بسیاری را مداوا کرده است اما به موردی کاملا متفاوت برمی‌خورد؛ شخصی بدون نام که ادعاهای باورنکردنی دارد و می‌گوید بیش از ۲۰۰ سال عمر دارد و به تنهایی الهام‌بخش نویسندگان بزرگی چون ماری شِلی، رابرت لویی استیونسون و برام استوکر بوده است. ادعای دیگر این بیمار عجیب و غریب این است که پدر لیلی است و دلیل واقعی قتل مادر او را می‌داند...

قدم عاشقی

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب ماحصل سخنرانی‌های حجت‌الاسلام محمدرضا عابدینی به مناسبت اربعین حسینی است که در سه گفتار منتشر شده است. گفتار اول دربردارنده نگاه تاریخی ـ تمدنی به جریان نبرد حق و باطل و نقش انبیاء الهی در تاریخ انسانی و تبیین جایگاه حماسه عاشورا و توجه انبیا و اولیای الهی به آن، به عنوان گلوگاه تاریخ در این سیر و نسبت‌یابی اربعین به عنوان فعلیت و امتداد ظرفیت‌های عاشورا برای مقدمه سازی ظهور است. گفتار دوم این مبنا را با نگاهی عینی و مصداقی و با تدبر و تجربه اندیشی در متن حماسه پیاده‌روی اربعین همراه می‌سازد و تلاش می‌کند با نگاهی تحلیلی و مصداقی به نهضت اربعین ظرفیت آن را به عنوان یک الگوی اجتماعی و تمدنی تحلیل کرده و در نهایت به آسیب‌شناسی اربعین بپردازد. در گفتار سوم تلاش شده، به زیارت اربعین به عنوان فصل اخیر و کمالی غایی زائر نگاه شده و شرحی هر چند مختصر بر متن زیارت‌نامه اربعین، با این مبنا ارائه شود.

روانداز 42 تکه فلسفی

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

امروزه کتاب‌های متعددی درباره معنای زندگی وجود دارد، اما نگاه فلسفی این کتاب باعث تمایز آن از سایر کتاب‌ها می‌شود.

مروری بر رمان «رنج‌های ورتر جوان» اثر یوهان ولفگانگ فون گوته

در سایه درختان بلند

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«چهارم ماه می ۱۷۷۱» تاریخی است که بر اولین سطر «رنج‌های ورتر جوان» درج شده و نوشتن این تاریخ در ابتدای متن تاثیر بسیاری بر ذهن خواننده در راستای پذیرش قالبی که کتاب در آن خلق شده می‌گذارد. این رمان که یکی از شاهکارهای ادبیات کلاسیک در جهان است و یوهان ولفگانگ فون‌گوته آن را خلق کرده در قالب نامه‌نگاری نوشته شده و شاید اولین اثری است که در ادبیات جهان در این قالب نوشته شده است. تاریخ‌هایی که در ابتدای یادداشت‌هایی که به صورت نامه از سوی «ورتر» به شخصیتی ناشناس به نام «ویلهلم» نوشته می‌شود معرف زمان و سیر اتفاقات است.

نگاهی به کتاب «خطاب به عشق»

نامه‌های سوزان

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«بیش از نیم قرن باید می‌گذشت تا مکاتبات عاشقانه نویسنده‌ای بزرگ و بازیگری مشهور منتشر شود و خبرش به گوشه و کنار جهان برسد. کاترین کامو در سال ۱۹۷۹ این نامه‌ها را از ماریا کاسارس تحویل می‌گیرد تا بعد از نیم قرن در انتشارات گالیمار منتشر شود.

نگاهی به یک ماجرای اسطوره‌ای

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

احسان حسینی‌نسب،‌ روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب «به سفارش مادرم» که بیست و چند روایت از ماموریتی خانوادگی در عراق را بازگو می‌کند، دو کتاب را به سلیقه خود برای ما معرفی کرده‌است: نسبت ما با اسطوره‌ای به نام «سیاوش» و تطبیق افسانه سیاوش با واقعه تاریخی عاشورا و کشف وجه مشترک اسطوره‌ای چون سیاوش و رهبری چون امام حسین (ع) شاید جذاب‌ترین بخشی باشد که در «سوگ سیاوش» می‌توان دید و خواند. البته، این همه ماجرا نیست.

قبلی۱۳بعدی