تا ابد با تو می‌مانم

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب زندگی شیرزنی را به تصویر می‌کشد که عشق دنیوی مانع بندگی‌اش نشد و با اشک و آه عزیزترین دلبستگی‌اش را رهسپار میدان نبرد کرد. این کتاب حکایتی دیگر است از لیلی و مجنون قصه‌ها؛ اما در زندگی واقعی. حکایتی که ماندگار می‌شود و جاودان. این اثر در ژانر دفاع مقدس، خاطرات مریم مقدس همسر سردار نجاتی، یکی از فرماندهان جانباز دفاع مقدس است که بر مبنای روابط درون خانوادگی به شکل خاطره نوشته است و نوعی ادبیات شفاهی توسط نویسنده روایت می‌شود که زاویه اول شخص دارد.

پشت پرده رمان «آنک نام گل» اثر اومبرتو اکو چه خبر است؟

جنــایی فلسفی و چیزهای دیگر

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

کتاب «آنک نام گل» را مدت‌ها در کتابخانه‌ام داشتم و می‌دانستم بالاخره روزی برای این صفحه نوبتش فراخواهد رسید. این کتاب مجموعه‌ای از قرار و مدارهای ما در این صفحه را با خود دارد؛ هم فلسفی است، هم الهیاتی، هم تاریخی، هم سرگرم‌کننده و هم یکی از کتاب‌های مهم و معروف در این سیاق.

دردسرهای یک طلبه داستان‌نویس

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

نصف پشت بام را سقف کاذب زده بودند و شده بود رختشورخانه. پشت سه چهار ردیف طناب که همیشه از لباس پر بود، دو ماشین لباسشویی گذاشته بودند که همه فقط از پنج کیلویی استفاده می‌کردند.

بانوان طلبه هم بخشی از جریان داستان‌نویسی طلاب را پیش می‌برند

زنـــــان روایت می‌کنند ...

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

جریان داستان‌نویسی در ایران قدمتی تقریبا 90 ساله دارد که به‌وسیله محمد‌علی جمالزاده ایجاد شد. این جریان در ابتدا لائیک بود و نسبتی با سنت‌ها، هنجارها و ارزش‌های بومی و دینی نداشت. به مرور توجه به سنت‌های بومی چه به عنوان نقد یا بازنشر در میان نویسندگان ایرانی جا باز کرد.

نگاهی به جایگاه راوی و مخاطب در داستان‌هایی که یا طلاب آن را نوشتند یا شخصیت اصلی آن طلبه است

قصه‌های حجره

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

در سال‌های اخیر، طلاب دست‌به‌قلم، سعی کرده‌اند تصویر صمیمی و متفاوتی از زندگی خود به مخاطب ارائه دهند. در این مطلب، جایگاه راوی و مخاطب یا همان خواننده در کتاب‌های برکت، رستاخیز عاشقی، سی و ده و کتاب یحیا بررسی شده است.

مروری بر چند اثر از یک نویسنده طلبه؛ به نام مظفر سالاری

داستان به‌مثابه منبـــــر

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این روزها که بازار ادبیات مذهبی داغ است، سراغ طلابی رفته‌ایم که قلم به دست شده و در این بحبوحه‌ کمبود محتوا، به تولید آثار پربار مشغول شده‌اند.

در باب تقدم و تاخر طلبگی و نویسندگی

داستان‌نویس یا طلبه مساله این است

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این طلبه‌های داستان‌نویس

۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«آقای سلیمان! می‌شود من بخوابم؟» نام یک رمان است که نویسنده‌اش طلبه است. بله تعجب نکنید طلبه یا همان روحانی! البته در اهل قلم بودن طلبه‌ها و روحانیون جای شک و شبهه‌ای نیست، ولی این‌که رمان و قصه بنویسند می‌تواند برای مخاطبی که تصورش از طلاب امور دینی این است که آنها را اغلب روی منبرها و پشت تریبون‌ها ببیند، تعجب‌برانگیز باشد.

شاهد خاموش

۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این داستان در اصل روایتی واقعی، احساسی و دردآور از زندگی یکی از کودکانی است که نویسنده در مرکز مددکاری با آنها آشنا شده که به دلیل ملاحظات امنیتی و حفظ حریم خصوصی اشخاص، جزئیات و گفت‌وگوها تغییر پیدا کرده یا بازسازی شده است.

پطرزبورگ

۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

این کتاب را یکی از چهار شاهکار قرن بیستم می‌نامند. ناباکوف آن را در کنار سه اثر مهم ادبیات اروپا به‌عنوان شاهکار قرن بیستم نامیده است.

قبلی۱۱بعدی