در گفتگوی مشروح تاریخ ایرانی با اسدالله بادامچیان عنوان شد

بازرگان نه خائن بود نه آمریکایی

۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳

بادامچیان، مهندس مهدی بازرگان را نه به سبب مبارزات انقلابی که از دوران خیلی دور‌تر و از محله «گذر قلی» می‌شناسد. محله‌ای که بازرگان در آن بزرگ شد و او هم به سبب منزل پدربزرگ مادری‌اش به آن محله رفت‌و‌آمد داشت.

کریم شیره‌ای ؛ دلقک مشهور ناصرالدین شاه

۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳

کریم شیره‌ای دلقک مشهور دربار ناصرالدین شاه قاجار بود. از رعایت ادب به شاه و مقربان درگاه و شاهزادگان معاف بود و اجازه داشت هر موقع، در هر کجا، نسبت به هر کس، هرچه دلش می‌خواهد بگوید.

ماموریت ویژه « هایزر»

۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۴

ر روزنامه های عصر روز 16 دی 1357 اعلام شده بود که معاون فرماندهی سازمان اتلانتیک شمالی (ناتو) بدنبال تشکیل کنفرانس سران در «گوادلوپ» و در ساعات اولیه کنفرانس با ماموریت ویژه ای از طرف دولت آمریکا به تهران اعزام شده است.

کابینه محلل

۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۵

روز 11 بهمن 1343 کابینه امیرعباس هویدا از مجلس شورای ملی رأی اعتماد گرفت. این رویداد 10 روز پس از ترور حسنعلی منصور نخست وزیر پیشین ، 5 روز پس از مرگ وی و انتصاب هویدا توسط شاه به نخست وزیری و 4 روز پس از معرفی کابینه او به شاه و مجلس ، صورت گرفت .

زیرکی حاکم زن ایرانی

۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۲

سیده خاتون یا “سیده ملکه شیرین” ملقب “ام رستم” دختر رستم بن شروین از سپهبدان خاندان باوند در مازندران و همسر فخرالدوله دیلمی(۳۸۷ق. ـ ۳۶۶ق.) که پس از مرگ همسر به حکومت رسید او اولین حاکم زن ایرانی بعد از اسلام بود.

وقایع دوره صدارت میرزا آقاخان نوری

۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹

در سال ۱۲۶۸ قمری، میرزا آقاخان نوری که لقب اعتمادالدوله را داشت به صدارت رسید. او اصلاحات امیرکبیر را بازایستاند و کارگزاران او را برکنار و خویشان و آشنایان خود را بر سر کار نهاد.

بنیانگذار طب نوین اطفال در ایران

۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴

دکتر محمد قریب بنیانگذار طب نوین اطفال و موسس اولین بیمارستان تخصصی کودکان در ایران بود.

ترور نخست وزیر با سه گلوله

۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸

روز اول بهمن 1343 حسنعلی منصور نخست وزیر وقت در مقابل مجلس شورای ملی هدف تیراندازی محمد بخارایی عضو جمعیت فدائیان اسلام قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد .

سیاست و صداقت؛ ‌شیوه امیرکبیر

۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۶

از اقدامات جالب توجه در زندگانی امیرکبیر قبل از صدارت عظمی (در دوران سلطنت محمدشاه) نقش وی به ‌عنوان سفیر ایران در ارزنه‌الروم بود که بر اثر مساعی خستگی‌ناپذیر و تحمل شدائد بسیار، دولت ایران و عثمانی مصالحه و قراردادی تنظیم کردند.

رئیس شورای سلطنت چه سرنوشتی پیدا کرد؟

۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸

روز ۲۳ دی ۱۳۵۷ و در آخرین روزهای حضور محمدرضا پهلوی در ایران، شورای سلطنت تشکیل شد. ریاست آن بر عهده سیدجلال‌الدین تهرانی گذاشته شد که با روحانیت ارتباط و دوستی داشت.

قبلی۸بعدی