غار دل دل، قدیمی ترین غار مسکونی شمال کشور/ عکس

۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰

دنیای غارهای ایران شگفت‌تر از آن است که در همین چند جمله بگنجد، یکی از آنها «غار وسط دل دل» است؛ غاری که به گفته برخی منابع کهن‌ترین سکونتگاه انسانی است.

ماجرای رایگان شدنِ آب و برق مساجد در دوره هویدا چه بود؟

۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۰

بعد از ترور حسنعلی منصور، امیرعباس هویدا به سرپرستی هیأت وزیران منصوب و پس از 5 روز فرمان نخست ­وزیری برای وی صادر شد.

17 اسفند، شهادت سردار ابراهیم همت

۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۲

امروز 17 اسفند 1393 خورشیدی برابر با 17 جمادی الاول 1436 هجری و 8 مارس 2015 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:

زندگینامه یحیی بن عمر علوی

۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۸

زندگینامه یحیی بن عمر علوی به قلم محمدمهدی فقیه بحرالعلوم با تدوین پژوهشکده حج و زیارت از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشر شده است.

روزی که فرمان تاسیس بنیاد مستضفعان صادر شد

۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۳

روز 9 اسفند سال 1357 به فرمان امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بنیاد مستضعفان شکل گرفت .

بنیان‌گذار نخستین دولت علوی در ایران

۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۷

حسن بن زید بن محمد بن اسماعیل بن زید بن حسن ملقب به داعی کبیر و داعی اول از سادات حسنی اهل مدینه بود که از حجاز به ری کوچید. وی پس از درخواست اهالی طبرستان در سال 250 هجری قمری قیامی را در این منطقه رهبری کرد که موجب بنیان نهادن حکومت علویان طبرستان شد.

پادشاهی که 189 همسر و 144 پسر داشت

۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۳

دومین پادشاه دوره قاجار. فتحعلی شاه پس از کشته شدن عمویش آغامحمدخان به پادشاهی رسید. زیرا آغا محمد خان فرزندی نداشت. فتحعلی شاه در سالهای اول حکومت خود، به سرکوبی مخالفان و رقیبانش (عموها) مشغول شد.

جشنهایی به یاد کودتا/ عکس

۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۴

در طول دوران حکومت پهلوی اول و دوم به مناسبت روز سوم اسفند و کودتای انگلیسی رضاخان جشنهایی به منظور یادکرد این مراسم برگزار می​شد.

تهران، روزگاری که باغ شهر بود

۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱

وقتی تهران در سال ۱۱۶۵ خورشیدی پایتخت ایران شد، حدود ۱۰هزار نفر جمعیت داشت و کمابیش دو سوم از زمین‌های درون حصار شهر یا خالی بود یا جایگاه باغ‌ها و کشتزارها. طی ۳۸ سال سلطنت فتحعلیشاه، تهران از حالت نیمه روستایی درآمد و در هیبت شهری نه چندان بزرگ نمودار شد.

شبکه مبارزه با رژیم پهلوی چگونه از دل سنتی مردمی بیرون آمد؟

مدل انقلابی «چهلم به چهلم»

۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴:۴۵

در طول تاریخ، تحولات سیاسی از مدل‌های متنوعی پیروی کرده است. این تحولات بویژه آن‌گاه که از جنس انقلاب‌ بوده‌ و به تغییر دولت‌ها منتهی شده یا وابسته به مدل‌های انقلابی شرقی – چه از جنس انقلاب‌های مائوئیستی و چه مدل نبردهای چریکی مارکسیستی – بوده یا از مدل انقلاب‌های رنگی غربی پیروی کرده است.

قبلی۹بعدی