ایران در تدارک اربعین
گذر زمان عاشقان سیدالشهدا را به محرم و اربعین نزدیکتر کرده و از هم اکنون باید منتظر حضور و حرکت عظیم زائران در مراسم و راهپیمایی اربعین باشیم.
گذر زمان عاشقان سیدالشهدا را به محرم و اربعین نزدیکتر کرده و از هم اکنون باید منتظر حضور و حرکت عظیم زائران در مراسم و راهپیمایی اربعین باشیم.
رونق و شکوفایی گردشگری دریایی یکی از اولویتهای اعلامشده دولت و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است. در سند تحول دولت هم در دو بخش به موضوع تحول دریامحور و تحول گردشگری دریایی اشاره شده است.
قرهسو، رودخانهای است که برای کرمانشاهیها یک تاریخ است. تاریخی که از گذشتههای دور با آن خاطرات زیادی داشته و حتی در دورهای از طریق آن امرار معاش میکردند.
حال و روز مراتع ایران اصلا خوب نیست و بهرهبرداریهای بیمورد و سوءمدیریتها در سایه بیبرنامگیها موجب شده تا این منابع خسارات جبرانناپذیری ببینند و احیای دوباره آنها به زمان و سرمایه زیادی نیاز داشته باشد.
اواسط دهه 90 بود که بحث النینو و بارشهای ناشی از این پدیده در ایران مطرح شد. ال نینو و لانینا الگوهای پیچیده آبوهوایی و مربوط به تغییرات دمایی در اقیانوسهای زمین هستند که به گفته کارشناسان هواشناسی، چرخه اقلیمی این جریانها در اقیانوسآرام بوده و معمولا در دورههای زمانی دو تا هفتساله اتفاق میافتند.
مدتهاست کارشناسان درباره پدیده خطرناکی در کشور به طور جدی هشدار میدهند. پدیدهای به نام «فرونشست زمین».
تا چند سال پیش اکثر گیاهان دارویی به صورت خودرو در مراتع و کوهپایهها به چشم میخوردند و در ماههای فروردین و اردیبهشت مردم برای چیدن آنها دست به کار میشدند اما طی سالهای اخیر و با هجوم شهروندان به این مناطق و بیتوجهی در نحوه برداشت گیاهان، کار به جایی رسیده که برخی از این گونهها رو به انقراض رفتهاند. سمنان از جمله استان هایی است که گیاهان مرتعی خود را در حال نابودی میبیند.
براساس آمارها تاکنون فقط ۱۰درصد از ظرفیت دریاها برای درآمدزایی مناطق ساحلنشین کشور استفاده شده که بیانگر سهم ناچیز اقتصاد از دریاست.
مدیریت آب ضرورتی گریزناپذیر است و اگر امروز برای این امر فکری نشود حتما ایران روزهای سختی را در آینده تجربه خواهد کرد. خشکسالی ها ادامه دارد و این حقیقتی است که بسیاری از مدیران هنوز نمیخواهند آن را بپذیرند.
عشایر قشری زحمتکش و کمدرآمد هستند اما نقش قابلتوجهی در تولید کشور دارند و از این رو لازم است راهکارها و اهداف برای خدمت به جامعه عشایری و نیز برخورد با متخلفان بررسی و برای مسائل موجود چارهاندیشی شود.