کارشناس فوتبال ایران با مثبت ارزیابی کردن عملکرد تیم ملی در جام جهانی 2014، گفت: تاکتیک کی‌روش برای این بازی‌ها خیلی خوب بود و انتقاد از آن بی‌انصافی است. اگر فوتبال ایران می خواهد رشد کند و سطحش را بالاتر ببرد باید کی‌روش را حفظ کنیم.
کد خبر: ۶۸۹۲۷۲
تحلیل حاج‌رضایی از ایران در  جام جهانی 2014

به گزارش جام جم ورزشی، امیر حاج‌رضایی در گفت‌وگو با ایسنا با قابل قبول دانستن عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی بیستم، اظهارکرد: از زمان قرعه کشی جام جهانی گمانه‌زنی های زیادی درباره نتایج تیم ملی وجود داشت که غالب دیدگاه‌ها منفی بود. از همان زمان کارشناسان شروع کردند به تجزیه و تحلیل گروه ایران و اکثرا هم بدبینانه به موضوع نگاه می‌کردند. علت این نگاه هم پیشینه تیم ملی و ابزارهای موجود در آن بود.

وی ادامه داد: اردوهای تیم ملی یکی پس از دیگری لغو می‌شد و کی‌روش هم در مصاحبه‌هایش مدام به نابسامانی‌ها و بی‌برنامگی‌ها گوشه و کنایه می‌زد. ماجرا این طور پیش رفت تا اردوی آفریقای جنوبی که تنها 10 بازیکن در آن شرکت کردند و یکی، یکی به اردو اضافه شدند. ماحصل این اتفاقات که بخشی به فدراسیون مربوط بود و بخش دیگرش مسائل تحریم ایران و بازی نکردن تیم‌های خوب خارجی با ما بود، این بدبینی‌ها را افزایش می‌داد.

حاج‌رضایی همچنین گفت: کی‌روش با همه این مسائل مواجه بود ولی عملکرد تیم ملی برابر آرژانتین باعث شد که دیدگاه همه نسبت به تیم ملی عوض شود. در آن بازی در برخی دقایق سخت بود که تیم خودمان را بشناسیم!

* عملکرد تیم ملی قابل قبول بود

این کارشناس فوتبال در ادامه با بیان این که عملکرد تیم ملی در جام جهانی را باید در مجموع سه بازی ببینیم نه به صورت تک به تک، اظهار کرد: عملکرد تیم ملی را در مجموع قابل قبول می‌دانم. پس از بازی درخشان برابر آرژانتین، این تفکر در جامعه فوتبال ما حاکم شد که بوسنی را راحت می‌بریم ولی با اطلاعاتی که از قبل از جام جهانی نسبت به بوسنی داشتم و با تفسیر بازی این تیم برابر آرژانتین، می‌دانستم که کار دشواری برابر این تیم داریم.

حاج‌رضایی افزود: بوسنی تیم بسیار خوبی بود و در خط میانی بازیکنانی داشت که قابلیت‌های متفاوتی داشتند. این مساله برای هر تیمی خیلی مهم است. شماره 10 آنها بازیساز و طراح بود و پشت سر ادین ژکو بازی می‌کرد. شماره 8 بوسنی یعنی لاویچ، در جناح چپ بازی می‌کرد و در کانال‌های طولی خوب حرکت می‌کرد. در سمت راست هم پیانیچ حضور داشت که برابر ما کولاک کرد. او در رم بازی می‌کند. در مجموع خط هافبک بوسنی وحشتناک بود.

وی ادامه داد: بوسنی را از قبل تیم خوبی می‌دانستم و بنابراین تحلیل درستی داشتم که تیم خطرناکی است. بعد از بازی خوب ایران برابر آرژانتین، خیلی ها فکر می‌کردند که به بوسنی 4 – 5 گل می‌زنیم و در ضمن چون بوسنی حذف شده انگیزه‌ای برابر ما ندارد. بر همین اساس تحلیل‌هایی صورت گرفت که درست نبود.

* انرژی تیم ملی برابر بوسنی تخلیه شده بود

حاج‌رضایی همچنین گفت: مشکل اساسی تیم ملی در بازی سوم که اجازه نداد مثل دو بازی قبلی خوب عمل کنیم، تخلیه انرژی بازیکنان بود. تیم ما در دو بازی قبلی‌اش تماما دفاع کرد و مالکیت توپ دست حریفان بود. این کار انرژی زیادی از بازیکنان ما گرفت.

وی ادامه داد: دو دلیل عمده باعث شد که برابر بوسنی راحت نباشیم؛ نخست آن که انرژی نداشتیم چون در دو بازی قبلی تنها 13 – 14 بازیکن برای ما بازی کرده بودند و دوم آن که ما رفته بودیم که تا دقیقه 70 گل نخوریم و بعد با ضدحمله به گل برسیم. وقتی وارد فاز هجومی شدیم، ضعف‌های ما آشکار شد.

او افزود: در دو بازی قبلی برابر نیجریه و آرژانتین استراتژی ما دفاع بود که کی‌روش خیلی خوب آن را انتخاب کرده بود. در نیمه دوم برابر آرژانتین فوق‌العاده خوب بودیم و همین مساله هم انرژی ما را گرفت. به عنوان مثال، وقتی یک کشتی‌گیر وزن کم می‌کند، دعا می‌کند که در دورهای اول و دوم به حریفان راحتی برخورد کند چون انرژی لازم را ندارد و وقتی به حریف قدرتمندی برمی خورد دچار مشکل می‌شود.

* تفکر حاکم بر فوتبال ایران باید تغییر کند

حاج‌رضایی در ادامه دامنه بحث را از جام جهانی فراتر برد و به ایسنا گفت: فوتبال ما درگیر مسائل زیادی است که بحث زیادی را می‌طلبد. تفکر خوبی در دنیا هست که براساس آن کسی مثل چزاره پراندلی از مربیگری ایتالیا استعفا می‌دهد تا تفکر جدیدی وارد شود اما این تفکر در ایران نیست و آقایان پس از حدود هفت سال که تفکرشان در فوتبال ایران حاکم بوده، به فکر انتخابات دور سوم هستند!

وی افزود: عملکرد تیم ملی در جام جهانی و پیش از آن، به آنالیز فراگیر نیاز دارد اما آن چه از دریچه تلویزیون دیدم و با توجه به مطالعاتم درباره حریفان و با علم به وجود مشکلات متعدد در راه آماده‌سازی تیم ملی، عملکرد این تیم را در برزیل، مثبت ارزیابی می‌کنم.

کارشناس فوتبال همچنین درباره آینده تیم ملی و برنامه‌ریزی برای موفقیت‌های بیشتر آن اظهار کرد: من با افراد مشکلی ندارم بلکه تفکر آنهاست که مورد نقد است. برای شخص کفاشیان احترام قائلم، اگر او برود نفعی برای من ندارد، همانطور که اگر بماند من ضرر نمی‌کنم، دغدغه من بحث منافع ملی است. اگر رئیس فدراسیون تغییر کند اما تفکر همان تفکر باشد، تغییر فیزیکی به چه دردی می‌خورد؟

* نخستین گام برای ساختن آینده، حفظ کی‌روش است

وی در ادامه با دفاع از عملکرد کارلوس کی‌روش در تیم ملی ایران گفت: در وهله اول باید تفکر حاکم بر فوتبال ایران تغییر کند و نخستین گام برای ساختن آینده فوتبال ایران ابقای کی‌روش است. اول باید ببینیم که او را در ایران نگه می‌دارند تا آن وقت ببینیم که برنامه‌های او اجرا می‌شوند یا خیر!

حاج‌رضایی همچنین گفت: به دفعات دیده شده که مربی برنامه می‌دهد و آینده‌نگری می‌کند اما این فدراسیون است که باید آنها را اجرا کند ولی به بهانه این که پول نیست و مشکلات هست، از اجرای برنامه‌ها سربازمی‌زند. دو بار اردوی تیم ملی در پرتغال لغو شد، در حالی که بعدها معلوم شد هزینه هر یک از این اردوها تنها 300 هزار دلار بوده است.

وی افزود: حالا هم درباره تمدید قرارداد کی‌روش، هر کسی چیزی می‌گوید و اظهارنظرها متفاوت است. وزارت ورزش می‌گوید به فدراسیون پول تمدید قراراداد را می‌دهد اما کی‌روش باید مبلغ درخواستی‌اش را تعدیل کند اما فدراسیونی‌ها می‌گویند که اصلا پول ندارند. در این وضعیت اساسا نمی‌دانیم که چه کسی راست می‌گوید؟

* تغییر سرمربی، بازگشت به عقب است

به گزارش ایسنا، با توجه به ادعای فدراسیون مبنی بر این که پول لازم را برای تمدید قرارداد کی‌روش ندارد، باید به نوعی دور استخدام یک مربی درجه یک خارجی را خط کشید. بنابراین جانشین احتمالی کی‌روش یا یک مربی درجه دو و سه خارجی یا یک مربی وطنی است. اما این اتفاق چه تاثیری بر فوتبال ملی ایران خواهد گذاشت؟

امیر حاج‌رضایی در پاسخ به این سوال گفت: قطعا با این کار، فوتبال ملی ما عقب گرد می‌کند. جام جهانی به فوتبال ما حیثیت داد و عملکرد فوتبال ملی ما در منظر جهانیان بازتاب خوبی داشت. با تغییر کی‌روش عقب‌گرد می‌کنیم.

* برخی نقدها از کی‌روش منصفانه نیست

وی همچنین درباره اظهارنظرهای برخی کارشناسان در تخریب عملکرد تیم ملی و کی‌روش، آن هم در حالی که پیش از جام جهانی معتقد بودند تیم ملی نتایج فاجعه‌باری کسب می‌کند، گفت: فرهنگ جامعه فوتبال ما باید عوض شود. معتقدم که همه حق دارند حرف بزنند. برآیند نظرهای موافق و مخالف می‌تواند نتیجه داشته باشد. این مردم و رسانه‌ها هستند که قضاوت می‌کنند.

حاج‌رضایی ادامه داد: اگر مخالف منصف باشیم، به نوعی از تیم ملی حمایت کرده‌ایم. گاهی خود من به رفتارها و گفتارهای کی‌روش نقد داشته‌ام؛ آن جا که او نگاه بالا به پایین به ما داشت. در ایران افراد بافرهنگ، باسواد و فرهیخته کم نیستند. گاهی نوع نگاه کی‌روش را نمی‌پسندیدم. هر انسانی در برخی موارد دچار اشتباه می‌شود اما دیدگاهی که برخی از دوستان و همکاران من دارند، با انصاف فاصله دارد.

وی افزود: با افراط و تفریط مخالفم. باید تحمل شنیدن صدای مخالف را داشته باشیم اما نباید عملکرد تیم ملی را در سه بازی به صورت مجزا نگاه کنیم. ممکن است که موافق تیم ملی تنها به بازی با نیجریه و آرژانتین اکتفا کند و مخالفش فقط بازی بوسنی را ببیند. درست است که ما در فاز هجومی چندان خوب کار نکردیم چون استراتژی‌مان براساس دفاع و ضدحمله بود که نه خلاف قانون است و نه خلاف اخلاق. تحلیل کی‌روش از حریفان او را مجاب کرد که از این سیستم استفاده کند.

حاج‌رضایی در ادامه برای توضیح بهتر سخنش مثالی از فوتبال جهان ارائه داد: زمانی که بارسلونا با تیکی‌تاکای معروفش همه را اسیر می‌کرد، همین کارلوس کی‌روش در منچستریونایتد پادزهرش را یافت. یونایتد آن سال با انجام بازی بسته برابر بارسلونا و در نهایت با گل اسکولز به مرحله بعدی لیگ قهرمانان اروپا راه یافت و قهرمان شد.

* بدون کی‌روش، نتایج فاجعه‌بار بود

وی افزود: تماشاگران فوتبال به عنوان کسانی که با علاقه فوتبال را دنبال می‌کنند، فوتبال هجومی را دوست دارند اما دیدگاه مربی باید با دیدگاه تماشاگران تفاوت داشته باشد. مربی باید براساس حریفان تاکتیک تیمش را بچیند. شاید اگر یکی از همین دوستان منتقد، سرمربی تیم ملی شود، شیوه دیگری را انتخاب کند اما باید دید که آیا آن شیوه به درستی جواب خواهد داد یا خیر؟

حاج‌رضایی همچنین به ایسنا گفت: به عنوان مثال اکنون که هوای تهران گرم است، پالتو به کار نمی‌آید اما آیا پالتو چیز بدی است؟ قطعا چند ماه دیگر پالتو مورد استفاده خودش را پیدا می‌کند. هر تاکتیکی‌ هم برابر برخی حریفان جواب می‌دهد. به نظر من تاکتیک انتخابی کی‌روش در جام جهانی بسیار خوب بود وگرنه نتیجه فاجعه‌باری رقم می‌خورد.

* دفاع از دروازه تیم ملی، دفاع از آبروی ایران بود

وی در ادامه مثل همیشگی‌اش را تکرار کرد و گفت: وقتی درختی می‌افتد، تبرزن‌ها زیاد می‌شوند. البته خدا را شکر که درخت فوتبال ملی ما تناور است و هنوز به زمین نیفتاده است اما این انتقادها واقعا انصاف نیست. در مجموع اگر به عملکرد تیم ملی نگاه کنیم، دو بازی بزرگ داشتیم و در بازی سوم دیگر جان نداشتیم. ما برابر دو تیم قدرتمند جام جهانی دفاع کردیم. دفاع، واژه قشنگی است. دفاع از دروازه تیم ملی، دفاع از آبروی کشور بود.

حاج‌رضایی در پایان گفت: در مجموع این صحبت‌ها به سه نکته اساسی می‌رسیم؛ نخست آن که تیم ملی با همه مشکلاتی که داشت، عملکرد مثبتی در برزیل داشت، دوم آن که شیوه انتخابی کی‌روش برای بازی‌های جام جهانی خوب بود و سومین نکته این که اگر فوتبال ما می‌خواهد سطحش را بالا ببرد، باید کی‌روش را حفظ کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها