تا به امروز شاهد حضور فعال زنان در ایفای نقش‌های جدی در تلویزیون بوده و هستیم، اما در سریال‌های طنز معمولا نقش زنان به حاشیه می‌رود. با وجود محدودیت‌هایی که در ژانر طنز برای بازی زنان وجود دارد، اما بازیگران زن تلاش کرده‌اند آثاری ماندگار به‌جا بگذارند و در عین حال اسیر تکرار هم نشوند. در این میان، نویسندگان هم در دیده شدن بازیگران زن بویژه در سریال‌های طنز، سهمی عمده دارند. مسلما هر چه موقعیت طنز بیشتری برای زنان در قصه ایجاد شود به نتایجی بهتر هم ختم می‌شود.
کد خبر: ۱۱۱۴۶۹۲
زنان لبخندآفرین تلویزیون

وقتی از کمدی و طنز در سالهای اخیر صحبت میشود، شاید اولین زنی که به ذهن مخاطب میرسد، کاراکتر خانم شیرزاد در سریال ساختمان پزشکان است که شقایق دهقان تلاش کرد این نقش را بسیار زیبا خلق کند که اتفاقا در کارش هم موفق بود. باید گفت دهقان این شخصیت را به حدی زیبا خلق کرد که توانست کاراکترهای اصلی سریال را کنار بزند تا جایی که ادا و اطوارهای خانم شیرزاد تا مدتی دستمایه شوخی خانمهای جامعه شده بود.

البته شقایق دهقان در سریالهای طنز دیگری همچون پاورچین، شبهای برره، باغ مظفر، مسافران، دزد و پلیس و پژمان نیز ایفاگر شخصیتهای کمدی مختلف بود و میتوان گفت او هر بار در هر اثر طنز مخاطبان را غافلگیر کرده و بخشی از توانمندیهایش را به منصه ظهور گذاشته است.

مرجانه گلچین با این که سالها از بازیگری فاصله گرفت، اما بعد از ورود مجدد به این عرصه توانست توانمندیهایش را در ایفای نقشهای طنز نشان بدهد. او در سریالهای طنز به زیبایی نقش یک مادر سنتی را به تصویر کشیده است. از کارهای موفق او میتوان به سریالهای طنز بزنگاه، شمسالعماره، سه دونگ سه دونگ، خوشنشینها و ... اشاره کرد که نقشهای ماندگار او در ذهن مخاطب باقی مانده است.

مریم امیرجلالی از دیگر بانوانی است که با وجود این که نقش وی در سریالهای طنز معمولا به مادرهای پرخاشگر ختم میشود، اما همیشه موفق بوده و مخاطب هم از تماشای بازی او لذت برده است. گرچه او در طول این سالها این نقش را بارها تکرار کرده، اما همچنان طرفداران خودش را دارد.

سحر زکریا در سریال «پاورچین» نقش مهتاب را بازی کرد که یک زن خانهدار بود و توهم شاعری هم داشت. زکریا هم تلاش کرد نقش مهتاب را به بهترین شکل در بیاورد. سحر ولدبیگی هم در این سریال نقش شادی را بازی میکرد ؛ دختری که از شهرستان به تهران آمده و در رشته کتابگذاری درس میخواند. ولدبیگی تلاش کرد نقش شادی را به گونهای در یک مجموعه طنز ایفا کند که مخاطب از تماشای آن لذت ببرد.

بهنوش بختیاری هم تا به امروز در سریالهای کمدی مختلف بازی کرده اما از میان نقشهای کمدیاش، نقش لیلون در سریال «شبهای برره» بیشتر از همه در ذهن مخاطب مانده است. او در این سریال از عهده نقش یک روستایی باکلاس بخوبی برآمد. فلامک جنیدی هم از دیگر کمدینهای تلویزیون است که همیشه تلاش میکند با نوع صدا و حرکات صورتش تیپهای متفاوتی را در طنز خلق کند.

از دیگر بازیگران طنز که این روزها شاهد بازی خوب و روان آنها در مجموعه لیسانسهها هستیم، حضور متین ستوده در نقش ترانه و رویا میرعلمی در قالب خواهر آقای پلیس است. کلکلهای این دو در صحنههای مختلف این سریال باعث شده مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. ضمن اینکه نقش زنان در این سریال طنز در فصل دوم نسبت به فصل اول پررنگتر شده و این دو بازیگر بخشی از توانمندی هایشان را نشان میدهند.

در واقع سروش صحت تلاش کرد در فصل دوم این سریال همچون ساختمان پزشکان جای پررنگی برای زنان باز کند؛ اتفاقی که برای این دو بازیگر زن قصه رخ داده است. ترانه با پررنگ کردن نقش مادر فوت شدهاش جلوی خواهر آقای پلیس و او هم با نشان دادن ضعفهای ترانه در درس و تحصیلات سعی میکنند حسابی از خجالت هم دربیایند. در مجموع چالشهای این دو شخصیت به جذابیتهای این سریال اضافه کرده است.

فاطمه عودباشی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها