معمولا نام مهدی صباغ‌زاده مخاطب را به یاد فیلم سینمایی مارال می‌اندازد، زنی که حاضر می‌شود برای پناه دادن به یک دختر جوان او را به عقد همسر پا به سن گذاشته‌اش در آورد، اما بعد از آن حسادت‌های زنانه کار دستش می‌دهد.
کد خبر: ۷۶۲۱۱۳
کشمکش شیرین بر سر ارثیه پدری

صباغ‌زاده کارگردان پرکاری نیست، اما در طول سال‌های فعالیت هنری‌اش دست روی موضوعات تازه و بکر گذاشته و تا حدودی تلاش کرده آنها را از زاویه‌ای جدید به نمایش بگذارد.

فیلم «مردان زمین» به کارگردانی مهدی صباغ‌زاده تاکنون از شبکه‌های مختلف پخش شده است. او در این فیلم روایتگر داستان پدر پیری است که وصیت کرده بعد از مرگش زمین شالیرازش به پسرش برسد و همین وصیت‌نامه به شکل‌گیری ماجراهای مختلف منجر می‌شود، چرا که دختران این مرد که ازدواج نکرده‌اند از برادرشان می‌خواهند به جای فروش زمین شالیزار اجازه بدهد آنها روی زمین او کار کنند و با سود اندکش زندگیشان را بگذرانند، اما برادر قبول نمی‌کند و زمین را می‌فروشد تا این‌که انیس دختر بزرگ خانواده تصمیم می‌گیرد باغی که به او به ارث رسیده را همراه با خواهرانش به شالیزار تبدیل کند. در این اثر مخاطبان شاهد زحمات سه خواهر برای آبادکردن شالیزار هستند و این‌که حاضر می‌شوند به هر قیمتی حافظ میراث پدری‌شان باشند. گرچه آنها بعد از مدتی متوجه می‌شوند که برادرشان پول زمین شالیزار را از دست داده و به زندان افتاده، اما آنها به جای کینه‌ورزی، سعی می‌‌کنند با گرو گذاشتن سند خانه پدری او را آزاد کنند. می‌توان گفت در این فیلم مخاطب نه تنها شاهد سیاهی‌ نیست، بلکه بیننده واقعیات زندگی چند نفر است که هر کدام ویژگی‌های خود را دارند.

گرچه طرح موضوع ارث و میراث تقریبا تکراری و پر از کشمکش و گاهی تلخ است، اما صباغ‌زاده نه تنها سوژه این فیلم را تلخ به تصویر نمی‌کشد، بلکه با قرار دادن رگه‌های طنز، این اثر را برای بینندگان شیرین کرده است. نخستین تفاوتی که در این اثر می‌توان مشاهده کرد، ویژگی‌های متفاوت شخصیتی سه خواهر است.

انیس بسیار مقتدر و کاردان است که حتی پدرش نام کدخدا دختر را برای او گذاشته است. مونس دختر دوم گاهی از روی منطق عمل می‌کند و برخی مواقع احساساتی می‌شود و اما دختر سوم هاجر است که روحیه بسیار لطیفی دارد و در صحنه‌های مختلف او را همراه گاوش، حنا می‌بینیم که عاشقانه با او حرف می‌زند و همین روحیه هاجر باعث می‌شود خواهرانش همانند پدرشان او را بهار نارنج صدا کنند.

در واقع این ویژگی‌های شخصیتی متفاوت باعث شده اثر، رنگ و لعاب جذابی به خود بگیرد. در واقع شخصیت‌‌های خاکستری قصه نه تنها نقش‌ها را برای مخاطب باورپذیر و قابل لمس کرده، بلکه با شخصیت‌ها همذات‌پنداری هم می‌کنند. ضمن این‌که نویسنده از شخصیت‌های فرعی هم غفلت نکرده و شخصیت نقی که خواستگار چندساله انیس است، شخصیت‌پردازی مناسبی دارد.

گرچه شخصیت نقی جدی است، اما دل بسیار مهربانی دارد و با وجود این‌که سالها منتظر جواب بله گرفتن از انیس است، اما دست از تلاش بر نمی‌دارد و هر وقت انیس و خواهرانش به کمک نیاز دارند سراغ آنها می‌آید. در این فیلم بازیگرانی چون نسرین مقانلو، الیکا عبدالرزاقی، محمدرضا هدایتی، رامتین خداپناهی و... بازی می‌کنند که بازی‌های خوب و روان از دیگر موارد موفقیت این فیلم محسوب می‌شود. به قول معروف بازیگران این فیلم کاملاً با نقش‌ها عجین شده و توانسته‌اند به خوبی نقش افراد روستایی را بازی کنند. یکی از اتفاقات خوبی که در این فیلم افتاده این است که بازیگران با لهجه شمالی صحبت نمی‌کنند. اما قصه آنقدر جذاب است که بیننده بدون درنظر گرفتن لهجه با شخصیت‌ها همذات‌پنداری کرده و قصه آنها را باور می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها