• 0 0
  • 0

بررسی تاثیر فیبرهای خوراکی مختلف بر باکتری‌های روده

یکشنبه 31 شهریور 1398 ساعت 14:30
محققان در بررسی جدید خود نشان دادند چگونه انواع مختلف فیبرهای خوراکی بر میکروبیوم بدن تاثیر می‌گذارند.

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محققان در مطالعه جدید خود به بررسی مجموعه‌ای از منابع فیبر خوراکی پرداخته تا نشان دهند کدام مولکول‌های موجود در فیبرهای خوراکی برای گروهی از باکتری‌های روده در موش‌های آزمایشگاهی مفید هستند.

رژیم‌های غذایی غربی معمولا سرشار از چربی‌های اشباع‌شده و مواد قندی است و میزان کمی از فیبر خوراکی در آن وجود دارد. پیش‌تر نیز محققان بر اساس بررسی‌های خود اظهار داشتند که مصرف ۲۵ تا ۲۹ گرم فیبر خوراکی در طول روز با کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان روده همراه است. این درحالیست که پزشکان به افراد مبتلا به اختلال روده تحریک‌پذیر توصیه می‌کنند از میزان کمتری فیبر خوراکی مصرف کنند.

در این بررسی محققان آمریکایی به این موضوع پرداختند که چه منابعی از فیبر خوراکی و کدام مولکول‌ های موجود در آن‌ها بیشترین فایده را برای میکروب‌های روده دارند.

در این بررسی گروهی از محققان آمریکایی در کنار کارشناسان بین‌المللی به این پرسش پاسخ داده و اظهار داشتند: فوائد فیبر خوراکی برای بدن شناخته شده‌ است. هرچند فیبر ترکیب پیچیده‌ای از عناصر مختلف است. علاوه بر این، فیبرهای موجود در منابع گیاهی مختلف به شیوه‌های متفاوتی فرآوری شده و ساختار مختلفی دارند. این درحالیست که اطلاعات کافی در مورد این تفاوت‌ها و اهمیت زیستی آن‌ها وجود ندارد.

در این بررسی محققان آزمایشاتی روی تعدادی موش انجام دادند. این موش‌ها در شرایط استریل پرورش داده شده به این مفهوم که از میکروبیوم روده خود برخودار نبودند و ۲۰ گونه باکتری روده شایع را دریافت کردند. همچنین برای مدت چهار هفته با رژیم غذایی پایه‌ در کنار فیبر مازاد تغذیه شدند. رژیم غذایی پایه حاوی میزان بالایی از چربی‌های اشباع‌ و سطح پایینی از میوه و سبزیجات بود.

محققان ۳۴ منبع غذایی مختلف حاوی فیبر و تاثیر آن روی باکتریوم روده را بررسی کردند. همچنین آنان ارزیابی کردند چگونه این ۲۰ گونه باکتری به منابع غذایی حاوی فیبر واکنش نشان می‌دهند.

محققان اظهار داشتند: به طور مثال باکتری B. thetaiotaomicron در زمان حضور فیبر موجود در نخود فرنگی افزایش پیدا می‌کند؛ درحالیکه سطح باکتری B. ovatus با مصرف سبوس جو بیشتر می‌شود.

به اشتراک گذاری
کد خبر : 3902337633069167542
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته