متخصصان سلامت هشدار دادند: طعم‌دهنده‌های موجود در سیگارهای الکترونیکی می توانند به جداره رگ‌های خونی و در نهایت به قلب آسیب وارد کنند.
کد خبر: ۱۱۴۷۹۴۲
خطر طعم‌دهنده‌های سیگار الکترونیکی برای قلب

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، در یک مطالعه جدید آشکار شد که طعم‌دهنده‌های موجود در سیگارهای الکترونیکی به شیوه‌ای به سلول‌های جداره عروق خونی آسیب می‌زنند که می‌تواند در نهایت منجر به آسیب قلبی شود.

به گفته متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، پنج نمونه از طعم دهنده‌هایی که در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند به عملکرد حفاظتی سلول‌های اندوتلیال که جداره داخلی عروق و قلب را پوشانده آسیب وارد کرده‌اند.

این متخصصان می‌گویند: سلول‌های اندوتلیال به طور معمول و طبیعی گازی موسوم به "نیتریک اکسید" تولید می‌کنند اما طعم‌دهنده‌ها توانایی این سلول‌ها را در تولید این گاز از بین می‌برند.

این سلول‌ها وقتی سالم و سرحال هستند گاز نیتریک اسید را تولید می‌کنند و در واقع این گاز یک فاکتور مهم برای حفاظت از قلب است که مزایای مثبتی از جمله جلوگیری از لخته شدن خون و التهاب دارد اما مصرف ترکیبات دخانی طعم‌دار مانع از تولید این گاز مفید می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها