بیش از 200 میلیون نفر در سراسر جهان به پوکی استخوان مبتلا هستند و تعدادی بیشتری در خطر ابتلا قراردارند. مشخصه بیماری پوکی استخوان کاهش توده استخوانی است که افزایش خطر شکستگی ران، مچ دست یا ستون فقرات را به دنبال دارد. این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در انسان است و می‌تواند از طول عمر افراد بکاهد. با برخی واقعیات در مورد این بیماری آشنا می‌شویم.
کد خبر: ۱۱۱۵۷۹۱
7 واقعیت درمورد پوکی استخوان که کسی به شما نمی‌گوید

به گزارش جام جم، این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در انسان است و می‌تواند از طول عمر افراد بکاهد. با برخی واقعیات در مورد این بیماری آشنا می‌شویم.

ممکن است از ابتلا به این بیماری اطلاع نداشته باشید

نخستین نشانه‌های پوکی استخوان ممکن است بروز یک شکستگی یا کاهش بیش از پنج سانتی‌متر در قد شما باشد. مصرف دوزهای بالای استروئیدها، اختلالات خوردن مانند بی‌اشتهایی یا وزن کمتر از 57 کیلو برخی عوامل شناخته شده این بیماری هستند. سابقه خانوادگی، پوست روشن و تغذیه نامناسب، بویژه کمبود غذاهای لبنی با کلسیم بالا و سیگار کشیدن نیز از عوامل خطرزا به شمار می‌آیند.

داروها بیماری را بهبود می‌بخشند یا بدتر می‌کنند

گروهی از داروهایی که برای درمان پوکی استخوان تجویز می‌شوند، می‌توانند سبب بروز ترک‌های ریز استخوانی به نام میکروکرَک شوند. دی‌فسفونات یک گروه دارویی است که مانع از دست‌دادن توده استخوانی می‌شود، اما بررسی نمونه‌های استخوان با استفاده از اشعه ایکس نشان می‌دهد استخوان بیمارانی که از داروهای دی‌فسفونات استفاده می‌کنند، نه تنها دارای ترک‌های ریز میکروسکوپی است، بلکه استحکام کمتری دارد. این مطالعه جامعه آماری اندکی را بررسی کرده است، اما باید در تجویز و مصرف آن احتیاط شود.

تاثیر داروها مدت زمان مشخصی دارد

بسیاری از داروها برای مدت خاصی که معمولا سه سال است، موثر هستند. کارشناسان می‌گویند فراتر از این زمان، اسکلت تغییر می‌کند و احتمال رخ دادن اتفاقات بدی مانند بروز ترک در استخوان ران یا پوکی، تضعیف یا در نهایت مرگ استخوان‌های فک وجود دارد. بیمارانی که این داروها را مصرف می‌کنند باید بعد از سه تا پنج سال دوباره تحت معاینه پزشک قرار بگیرند.

کاهش تراکم استخوانی احتمالا نیاز به مصرف دارو ندارد

برای مبتلایان به کاهش تراکم استخوانی بندرت دارو تجویز می‌شود. ترک سیگار، مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم، دریافت کافی ویتامین D و تمرینات ورزشی منظم می‌تواند جایگزین مصرف دارو شود.

عوامل دیگری می‌توانند دخیل باشند

سطح هورمون پاراتیروئید و تیروئید نیز می‌تواند سلامت استخوان‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. غده‌های پاراتیروئید با تولید هورمون تیروئید سطح کلسیم موجود در خون را کنترل می‌کنند. پرکاری غدد پاراتیروئید بسیار شایع است و جراحی و برداشتن غده پرکار می‌تواند بسیار موثر واقع شود.

کاهش تراکم استخوانی و نه شکستن استخوان

هرچند تراکم استخوان با ریسک شکستن ارتباط دارد، اما کارشناسان می‌گویند عوامل متعددی باعث شکستگی می‌شوند و کاهش تراکم استخوان فقط مسئول 20 تا 60 درصد
شکستگی‌هاست.

داروها می‌توانند استخوان‌ها را شکننده‌تر کنند

مصرف طولانی‌مدت داروهای پوکی استخوان با کاهش استحکام استخوان و افزایش شکنندگی در برخی افراد همراه است. با این حال، این داروها درمورد بسیاری از افراد بیش از آن که آسیب بزنند، کمک کننده هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها