• 0 0
  • 0

نقش تغدیه در یائسگی زودرس

پنج شنبه 28 اردیبهشت 1396 ساعت 09:30
در پژوهشی که توسط پژوهشگران دانشگاه ماساچوست در اَمهِرست انجام شد، جمعیتی بالغ بر 116 هزار و 400 پرستار زن مورد بررسی قرار گرفتند.

به گزارش جام جم آنلاین، طی این بررسی که از سال 1989 آغاز شد، پژوهشگران سبک زندگی و شرایط سلامت شرکت‌کنندگان را از طریق پرسشنامه‌های مکرر پیگیری کردند. نتایج نشان داد احتمال یائسگی زودرس در زنانی که به رژیم‌های غذایی سرشار از ویتامین D (ویتامین D موجود در خوراکی‌ها، نه مکمل‌های دارویی) پایبند بودند، به میزان 17 درصد کاهش یافت.

این پژوهش نخستین مطالعه اپیدمیولوژیکی محسوب می‌شود که میزان مصرف ویتامین D و کلسیم را با یائسگی زودرس مورد بررسی‌های بالینی گسترده قرار داده است. البته پیشتر نیز در برخی مطالعات آزمایشگاهی مشاهده شده بود بین سطح ویتامین D با برخی مکانیسم‌های هورمونی دخیل در پیری تخمدان، یک ارتباط نزدیک وجود دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داده است نقش کلسیم در پیشگیری از یائسگی زودرس به اندازه ویتامین D نیست.

به بروز یائسگی زودتر از 40 سالگی، یائسگی زودرس گفته می‌شود که ممکن است بنا‌به دلایلی از قبیل پرتودرمانی لگنی یا انجام اَعمال جراحی مربوط به خارج کردن رحم و تخمدان‌ها بروز کند. عده‌ای نیز به علل ژنتیک و گاهی نیز ابتلا به بیماری‌های خودایمنی دچار یائسگی زودرس می‌شوند.

زنانی که زودتر از موعد طبیعی یائسه می‌شوند، معمولا در تلاش برای پیامدهای جسمی و روانی این وضعیت به درمان‌های پرهزینه روی می‌آورند، حال آن که می‌توان با آگاهی از عوامل کنترل‌شونده مانند تغذیه تا حدی از بروز یائسگی زودرس پیشگیری کرد.

به اشتراک گذاری
کد خبر : 2846950436140604857
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته