مدیرکل سلامت جمعیت وزارت بهداشت خبر داد:

۱۳میلیون زوج در سن باروری / کلینیک‌های زناشویی در راهند

شیب رشد موالید در میان ایرانی ها رو به کاهش است و بررسی های نشان می‌دهد خروج دهه شصتی ها از سن ازدواج یکی از علت هایی است که باعث این مسئله شده است.
کد خبر: ۹۳۱۵۸۴
بی‌علاقگی دهه هفتادی‌ها به ازدواج و دهه شصتی‌ها به فرزندآوری

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبر آنلاین، جدیدترین آمار های سازمان ثبت احوال نشان می دهد، نرخ رشد موالید در کشور طی چهارماه نخست سال ۱۳۹۵ به زیر صفر رسیده است و به عبارت دیگر منفی شده است. اتفاقی که نشان می دهد، رشد موالید که از سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ روند رو به رشدی به خود گرفته بود، حالا در سراشیبی کاهش قرار گرفته است.

براساس آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال نرخ رشد موالید در چهار ماه نخست سال ۹۵ به زیر صفر رسیده است و گرچه این آمار موقتی است اما کلیت کاهش موالید در کشور را نشان می دهد. جمعیت شناسان دلیل این اتفاق را بیش از پیش در سن ازدواج و فرزند آوری جوانان پرشمار دهه ۶۰ می دانند و تغییر نگرش متولدان این دهه در مورد چند فرزندی.

در همین رابطه محمدرضا محمودی رییس کمیسیون مطالعات و پایش سیاست‌‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نرخ رشد موالید در سال‌های اخیر بیان کرد: در سال 91 نسبت به 90 حدود 2.9 درصد افزایش نرخ رشد موالید، 92 نسبت به 91 حدود 3.5 درصد افزایش نرخ رشد موالید، 93 نسبت به 92 حدود 4.25 درصد افزایش نرخ رشد موالید وجود داشت و در سال 94 این نرخ به 2.3 درصد رسیده؛ یعنی به شدت شیب آن کاهش یافته است. البته ما انتظار این آمارها را داشتیم.

او می افزاید:پیش‌بینی می‌کردیم توان درونی جمعیت در سال‌های 97 یا 98 تمام شود؛ یعنی موج جوانانی که از سال 80 به بعد شروع به ازدواج کردند، تا دو سه سال دیگر تمام می‌شود. حال اگر این نرخ در سال‌های آینده افزایش داشته باشد، می‌توانیم آن را به تأثیر سیاست‌ها ارتباط دهیم.

نکته دیگر نیز این است که جوانان دهه ۶۰ که موج ازدواج آنها از ۱۵ سال پیش آغاز شده است و حالا تقریبا به پایان رسیده است، علاوه بر اینکه خروج آنها از سن ازدواج به دلیل جمعیت بالای آنها بر کاهش نرخ موالید در کشور تاثیر می‌گذارد، یک تاثیر دیگری نیز دارد و آن رواج تفکر تک فرزندی است.

حالا در کنار این موارد، عامل دیگری که می تواند در سال های آینده هم آمارهای ازدواج و هم آمارهای موالید را تحت شعاع خود قرار دهد، رسیدن دهه هفتادی ها به سن ازدواج است که ظواهر امر نشان می دهد، هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ گرایش به مقوله ازدواج، می تواند منجر به کاهش قطعی تعداد ازدواج و موالید باشد.

علاوه بر این افزایش میزان طلاق های رخ داده در کنار آمار ازدواج نکته ای است که می تواند در نرخ موالید در کشور تاثیر گذار باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
ض
-
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
اگه میخواید رشد جمعیت مثل قبل بشه اینقدر كیلویی دانشجو نگیرید. اصلی ترین علت تاخیر تو ازدواج همین دانشگاه هاست كه با عث میشه پسرها دیرتر كار پیدا كنن و دخترها هم ادامه تحصیل رو بر بچه داری ترجیح بدن
نرم افزار موبایل
-
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
من خودم مجردم ۳۰ سال هم سن دارم از پس خرج های خودم برنمی آیم تاوقتی كه وضع مملكت اینجور باشد گرانی وبیكاری وتورم بدترازاین هم خواهد شد
ث
-
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
خب داداش من هر چی جلو تر میریم وضع اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و... بدتر و بیشتر میشه
نه پولی داری كه كاری راه بندازی با این وضعیت صنعت ، نه رشته ای بدرد می خوره كه آینده ای داشته باشه
بعد كنكور به هم 150 تا رشته معرفی میكنن كه به یقین میتونم بگم 145 تاش زیر یه میلیون تومن حقوق ناچیز داره
در این عرصه ركود و تورم باهم ، منطق میگه وقتی شكم خودت رو نمی تونی سیر كنی الكی خانواده تشكیل نده تا دیگری رو هم بدبخت كنی.(بحث سخت گیری زندگی ، رقابت مادی بین خانواده ها و... من قبول ندارم) والسلام.

(لطفا نظر بنده درج شود)
حسن
-
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
اگه بازم برجام مسخره درست بشه رشد ادامه مییابد
پرهام
-
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
آخه با حقوق نهصد تومنی كی میتونه ازدواج كنه چه برسه به اینكه بچه ای به دنیا بیاره و اون رو هم بدبخت كنه؟! یه نگاه به آمار بیكاری و حقوق كم افراد شاغل بكنید خودتون دلیلش رو می بینید. اگه حداقل خرج یك نفر رو در حال حاضر پانصد تومن بگیریم با حقوق نهصد تومنی خرج خود و همسر هم در نمیآد چه برسه به فرزند یا فرزندان؟؟!
احسان
-
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
تو این مملكت بتونی شكم خودتو سیر كنی شاهكار كردی بعد از ازدواج و بچه دار شدن سخن میگویید وقتی قیمت ارزاق عمومی روزانه در حال بالا رفتنه و مسكن تبدیل یه یك آرزو شده و اشتغالی هم در كار نیست در این صورت این مقوله بی مورد است
بی نام
-
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
سلام من یك جوان 32 ساله هستم با حقوق 900 تومان در ماه و مجرد هر چی فكر میكنم كه چرا یكی دیگه رو بیارم تو این دنیا و بدبختش كنم كه چی بشه خودم به قدر كافی درد كشیدم.پ
مریم
-
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۲
۰
۰
با احترام به شما فكر نمیكنم دهه هفتادی ها به ازدواج علاقه نداشته باشن, به راحتی اردواج میكنن, این ما دهه شصتیا بودیم كه هر چی خانواده میگفتن باید قبول میكردیم اخرش هم بدبخت شدیم
هومن
-
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۳
۰
۰
جوانان دهه ۶۰ كه موج ازدواج آنها از ۱۵ سال پیش آغاز شده و حالا تقریبا به پایان رسیده است.به پایان نرسیده بلكه توان ازدواج رو ندارند وخیلی هاشون هنوز مجرد هستند.
حرف حساب
-
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۴
۰
۰
اگر مسئولین محترم می‌تونستند یه اقتصاد سالم و اصولی رو درست پایه‌گذاری كنند، مردم خودشون می تونستند وضعیت ازدواج رو درست كنند. نیازی به نصایح آبدوغ خیاری هم نداشتند. ریشه همه بدبختی‌های مملكت ركود، تورم و فساد اقتصادیه. با یه اقتصاد بیمار و فاسد نمیشه توقع شكوفایی رو تو زمینه‌های دیگر داشت.
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها