بیمارانی که به خاطر قصور پزشکی، جان خود را از دست می دهند

لطفا در نوروز بیمار نشوید

تبدیل شدن اشتباهات پزشکی به سریالی دنباله دار اتفاق تاریکی در نظام پزشکی و سلامت کشور است. در این گزارش با 12 قصور پزشکی سال 95 که در برخی منجر به مرگ و در مواردی آسیبی به فرد زده شده همراه می شوید .
کد خبر: ۹۲۷۸۵۱
12 پرونده جنجالی  اشتباهات پزشکی / سریالی که دیگر "در حاشیه" نیست

به گزارش جام جم آنلاین ، دیوار اعتماد بین پزشکان و جامعه سست و سست تر می شود. شرایط به گونه ای شده است که هر چند وقت یکبار یکی از آجرهای همین دیوار اعتماد فرو می افتد. قصور های پزشکی از یک سو و برخی خطاهای فاحش از سوی دیگر باعث شده تتمه اعتماد بین پزشک و بیمار در حال از بین رفتن است. البته این نظر می تواند بدبینانه ترین نگاه باشد اما به هر حال نمی توان کتمان کرد در روزهای اخیر شرایط به گونه ای پیش رفته که نگاه به جامعه پزشکی و اطمینان درباره توانایی های علمی آنها زیر سوال رفته است. پرونده ای که با ماجرای صدرا آغاز شد و بعد از فوت کیارستمی و حواشی بعد از آن به اوج رسید و هنوز هم موضوع رسانه ها است .

پرونده قصورهای پزشکی که منجر به فوت و یا نقص عضو و عوارض دیگر از جمله به کما رفتن می شود در حال قطور شدن است. این پرونده قطور پر از اتفاقات ریز و درشت در رابطه با اشتباهات پزشکی است. برخی خیلی سر و صدا کردند و برخی بی سر و صدا به بوته فراموشی سپرده شده اند. چه اتفاقی افتاده که این پرونده روز به روز برگ های سیاهی را به خود اضافه می کند؟ دلایل زیادی وجود دارد اما به همین بهانه بد نیست نگاهی به پر سر و صداترین اشتباهات پزشکی در ماه های اخیر بیندازیم.

کم تر کسی ماجرای صدرای 5 ساله و بخیه هایش را نمی داند ، آذرماه سال گذشته بود که صدرا از اهالی استان خوزستان و شهرستان ایذه ساکن خمینی شهر به علت بریدگی روی چانه به طول 6-10 میلیمتر به همراه مادر خود به بیمارستان اشرفی مراجعه می کند اما با نداشتن مبلغ 105هزار تومان بخیه های صدرا به دستور پزشک و پرستار متخلف باز می شود .

عباس زارع نژاد، مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص توضیح داد :دو تن از متخلفان این پرونده ( پزشک و پرستار) از طریق دادسرای خمینی شهر ، احضار شده اند و برای شان پرونده تشکیل شده است. در واقع در دو مرجع برای آنها پرونده تشکیل شده است اول در مرجع صنفی که دادسرای انتظامی نظام پزشکی به آن رسیدگی می کند و دوم در مرجع عمومی. چون این ماجرا باعث خدشه دار شدن احساسات مردم شده و مدعی العموم هم از آن شکایت کرده است.

چندی از موضوع صدرا نگذشته بود که با 2 خبردر قصور پزشکی در اتاق عمل مواجه شدیم ،یکی مرگ نوزاد 45 روزه که در اثر افت فشار اکسیژن مرکزی بیمارستان و یا اختلال در دستگاه اکسیژن رسانی، کپسول گاز CO2که اشتباها در محل قرار داشته، وارد مدار تنفس اتاق عمل شده و متاسفانه باعث مرگ نوزاد گردیده است و دیگری مادری که پس از زایمان به جای گاز اکسیژن گاز دیگری را روی صورت وی قرار دادند و باعث شد صورت، لب، دهان، گلو، ریه و چشمان این مادر دچار سوختگی شدید شود.

اما انگار داستان قصورات پزشکی سری دراز دارد ، در اردیبهشت سال جاری با سه حادثه دیگر باز هم با اشتباهات پزشکی همراه بودیم . اولی ، پسر دو ساله‌ای به نام یونس قائمی توسط خانواده‌اش برای انجام ختنه به یکی از بیمارستان ‌های شهر یزد منتقل شد. او ساعتی بعد تحت عمل جراحی با بی‌حسی موضعی قرار گرفت. 20دقیقه بعد از عمل، خانواده‌اش او را به خانه‌شان بردند. یک ساعت پس از ترک بیمارستان، حال یونس بد شد و او را دوباره به بیمارستان رساندند اما تلاش پزشکان برای نجات جان وی بی‌نتیجه بود و او تسلیم مرگ شد .

روابط‌عمومی مدیریت درمان تامین اجتماعی یزد در این باره اعلام کرده است: . با توجه به مشخص نبودن اتفاقاتی که در یک ساعت حضور بیمار در خانه‌اش افتاده و مشکوک بودن موضوع، نمونه‌های لازم گرفته و به پزشکی قانونی ارسال شده تا علت دقیق مرگ او مشخص شود .

دومین مورد ، کودک 5ساله ای توسط والدینش به بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر منتقل شد. بیماری این کودک که توسط پزشک اطفال اسهال و استفراغ تشخیص داده شده بود، موجب شد تا پزشک مربوطه برای وی دیازپام و داروی ضد تهوع تجویز کند به همین دلیل کودک پنج ساله پس از مدتی از حالت عادی خارج شده و علائم هوشیاری خود را از دست می‌دهد. خبرهای دریافتی حاکی‌ است پس از گذشت حدود 16ساعت، کودک خردسال علائم حیاتی خود را از دست داده است .

و اما سومین اشتباه در این ماه ، دختر 6 ساله گرگانی بود که با یک عمل ساده لوزه دچار مرگ مغزی شده است .

اما با گذر چند ماه باز هم با خبری مبنی بر قصور پزشکی در حین عمل سزارین رو به رو شدیم ، ،جراحت صورت نوزادی در حین عمل سزارین توسط ابزار پزشکی در یک بیمارستان خصوصی و دیگری در بیمارستان خاتم الانبیاء نطنز طی یک عمل جراحی سزارین ، نوازد پسر متولد شده در پلک تحتانی چشم چپ دارای زخمی به طول ۳ تا ۴ میلیمتر با عمق کم و هماتوم خفیف پلک تحتانی متولد می شود و در این رابطه هم رسانه ها از قول دکتر اصغری، رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نوشتند که علت وقوع حادثه پارگی پلک نوزاد در بیمارستان نطنز به احتمال زیاد ناخن نوزاد بوده که در حین عمل به علت فورس وارد شده پلک را پاره کرده است.

رفته رفته نه تنها این قصورات کمتر نشد بلکه شدید ترهم شاهد اشتباهات پزشکی در کشور بودیم ، در تیرماه امسال مادر بارداری با درد شدید به بیمارستان فاطمیه همدان می رود اما پذیرش انجام نمی شود و زایمان به یک هفته بعد موکول می شود اما به دلیل مراجعت مراجعت مجدد، مادر باردار پذیرش می‌شود، اما نوزاد به دلیل کمبود اکسیژن دچار مشکلات تنفسی می شود .

بنابر اظهارات آقای رضایی پدر این نوزاد تازه متولد که فیلم کودکش را در زیر دستگاه به تصویر کشیده است، تمام صورت نوزاد به دلیل نرسیدن اکسیژن در حین زایمان طبیعی کبود شده و بعد از 4 روز جدال برای ماندن و زنده بودن در نهایت روز پنجشنبه 24 تیر ماه ساعت 17 جان به جان آفرین تسلیم می‌کند.

آنقدر قصورات پزشکی در ماه های اخیر جان چند تن از مردم و نوزادان را گرفته است ، زمانی که با اشتباه پزشکی که منجربه فوت شخصی نشده است و فقط پانسمانی را در حلق کودکی در حین عمل جا میگذارند باعث خوشحالی مان می شود ،بله درست خواندید کودک ۹ ساله بوشهری که برای بیماری لوزه تحت عمل جراحی یکی از پزشکان متخصص حلق و بینی قرار گرفته بود، بعد از ده روز تکه‌ای از بانداژ پانسمان را هنگام حالت تهوع بالا می‌آورد و مشخص می‌شود که هنگام عمل جراحی، پانسمان در گلوی این کودک جا مانده است که معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این رابطه گفته است: در حال رسیدگی به پرونده هستیم.

موضوع اشتباهات پزشکی زمانی به اوج خود رسید که عباس کیارستمی کارگردان مشهور هم قربانی آن شد‌، این بار عنصر شهرت بیمار اگرچه بر خلاف معمول باعث نشد که رسیدگی به او جدی تر از مردم عادی باشد اما فوت او باعث شد خشم عمومی در بین بازیگران و هنرمندان ایجاد شود،خشمی که حتی واکنش های تندی را هم از سوی برخی پزشکان به دنبال داشت، اعتراضات هنرمندان به برخی پزشکان قبلا در قالب سریال در حاشیه به صورت شوخی و کنایه مطرح شد اما مرگ آقای کارگردان باعث شد دیگر پای شوخی در میان نباشد و اعتراضات هم نه در حاشیه بلکه در متن قرار بگیرند.

اما این داستان همچنان ادامه دارد... اشتباهات یکی پس از دیگری قربانی می گیرند ، قربانیان یا به کام مرگ فرو می روند یا صدمات جبران ناپذیری به آنها وارد می شود. این سونامی اشتباهات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ راهکار آن را چه کسی می یابد؟ مشخص نیست اما باید نگران آینده جامعه پزشکی باشیم و البته نگران زمانی که بیمار دیگر معتمد بیمارش نباشد تا با این شرایط سلامت جامعه به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد.

هنوز سرنوشت بررسی ادعاهای قبلی مبنی بر قصور پزشکان مشخص نشده که وزارت بهداشت با چالشی جدید مواجه شد، فوت 4 شهروند اهوازی در یک بیمارستان و به یک علت، مسئولان درمانی علت فوت را عفونت های گوارشی اعلام کردند اما هنوز جامعه سئوالاتی در این رابطه دارد که چرا در یک بیمارستان در یک مقطع چند روزه 4نفر به علت عفونت جان باخته اند؟

ایرج حریرچی ، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری دیروز خود در خصوص قصورات پزشکی صورت گرفته بیان کرد : موضوع خطاها در بخش درمان یکی از موضوعات مهم و جدی است که باید به آن رسیدگی شود، اما در این اواخر احساس می‌شود میزان این خطاها بالا رفته است که لازم است بگوییم با به وجود آمدن شبکه‌های مجازی، این فیلترها برداشته شده و این خطاها بیش‌تر منتشر و اطلاع‌رسانی می‌شود.متأسفانه این خطاها در همه جای دنیا وجود دارد که البته در حوزه درمان یک خطا نیز پذیرفته‌شده نیست. در این رابطه حساسیت شخص وزیر بهداشت درباره رسیدگی به این موضوعات بسیار زیاد است، البته برآوردها این است باتوجه به اعتباربخشی‌های انجام‌شده تعداد خطاها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است که بعضی از این موارد منتشر شده و به فضای رسانه‌ای راه پیدا کرده است.

حریرچی در رابطه با علت فوت 4 تن از بیماران دیالیزی اظهار کرد: طبق بررسی‌ها نه از نظر سیستماتیک و نه از نظر غذای بیماران مشکلی وجود نداشته، بلکه یک عامل دهانی روده‌ای در آنجا موجود بوده که یا ناشی از غذای مشترک و یا ناشی از عامل دیگری بوده است که فقط برای این افراد تاثیر گذاشته است. در عین حال ما عوامل دیگر را هم بررسی کردیم و از همه سیستم‌ها کشت گرفتیم؛ البته باید توجه کرد که در 60 درصد موارد مسمومیت‌های خوراکی عامل اولیه پیدا نمی‌شود.

معمولا بیمارانی که دیالیز می‌شوند یک بیماری زمینه‌ای نیز دارند، حال باید توجه کرد که یک ویروس یا عامل بیماری در افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی باشند نسبت به افراد سالم به صورت شدیدتری ظهور می‌کند و حتی ممکن است منجر به مرگ شود. یعنی بیماری‌زایی عوامل بیماری‌زا ناشی از کنش و واکنش عامل بیماری‌زا و سیستم ایمنی بدن است.

بیتا نوروزی - خبرنگارجام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲۴
رضا
-
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
هر سیستمی نهاد نظارتی لازم داره جامعه پزشكی نهاد نظارتی داره ولی موثر نیست و عملكرد ضعیفی داره باید در نهاد های نظارتی جامعه پزشكی تجدید نظر بشه تا دیگر مردم كمتر آسیب ببینند .
احمد
-
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
با سلام و عرض ادب تشكر می كنم از مطلب زیبا و جالب جام جم واقعا حقیقت محضه من خودم داری دكترا هستم واقعا حق مطلب ادا شده مشكل بر می گرده به حالت انحصاری پزشكا تو مملكت ما و بی سوادیشون فقط مدرك گرفتن و پول می شناسن وقتی یه ویزیت 50 تومنی یا 40 تومنی برای معاینه بیمار از 3 دقیقه نهایتا 5 دقیقه برقرار باشه اوضاع همینه باید از هندوستان و سایر كشورهای اروپایی حتی ارروپای شرقی پزشك بیاد اینحا كه خیلی خیلی باسواد تر هستن مشكل رفع می شه ما تو بستگانمون پزشك عمومی داریم با درامد 25 میلیون در ماه باز می ناله اما همین دكتر تو سرماخوردگی ساده دارو اشتباه تجویز می كنه. علتو می دونید چیه معیار پول ووقتشه نه مریض و بیماری اش ضمن آنكه به مناطق محروم هم كه نمی رن.برای همین میگم دكتر هندی، ترك و پاكستاتی بیارید هم بهتره هم اروزن تر. از ما گفتن بود یا علی
فرشاد
-
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
لعنت به همه مقصران كه با جون ملت بازی میكنن.مرسی از جام جمی ها كه با جرات همچین خبری را میزنند بلكه رسیدگی شود
هدایت
-
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
اگر سرتونو تو وزارت خانه های دیگه هم بكنید میبینید كه قصور و اشتباه كم اتفاق نمی افته.ظاهرا" در این دوره دیوار وزارت بهداشت و وزیر بهداشت كوتاه تر از بقیه است.هزاران كار مفید و انساندوستانه كردن و میكنن ولی باز ملت ما دنبال هوچی گری و تخریب افراد زحمت كش جامعه هستن.والا هر كس دیگه ای هم بیاد با وضعیت و ظرفیت های موجود كاری بهتر از این نمیتونه بكنه.مگر اینكه تو تربیت و رفتار های اجتماعی یك تغییر اساسی پیش بیاد.
سعید
-
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
شما كارتونو درست انجام بدین چكار به سایر ارگانها داریم این چه نگرشیه كه تا جایی اشتباهی میبینیم سراغ سایر نهادها میریم كه اونجا هم اشتباه پیدا می شه هر كسی از خودش شروع كنه و كارشو درست انجام بده و دنبال توجیه اشتباهات خودش نباشه همه چیز درست میشه .
هدایت
-
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
آقا سعید خدا رو شكر كه یك نفر رو داریم كه با اطمینان میتونه بگه كه "من كارمو تو هر زمینه ای بدون كم و كاست و اشتباه انجام میدم" خداوند حفظت كنه اخوی معلومه تا الان دست از پا خطا نكردی...احسنت ولی تا اونجایی كه من میبینم در حال حاضر اكثر مردم و هموطنان عزیزم دچار اشتباهات و قصورات اساسی تو عادی ترین مسائل زندگی میشن.
علی تهرانی
-
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
باسلام:اون زمانیكه سریال در حاشیه پخش میشد ونظام پزشكی بیانیه پشت بیانیه میداد ویك حاشیه امنیت برای خودشان بوجود اوردند كه هر تحركاتی را باموشكهای فوق بالستیك رصد میكردند وخنثی مینمودن الان هم ككشان نمیگزد برای اینهمه آسیبهای فیزیكی كه به انسانهای بیمار وارد میكنند.بقول آقای رضویان كه میگفت .این پولها و واین بیمارستان واس ماس.داداشام دارم بشدون میگم عوارض جانبی واش شماست ویزیتاش وحسابداریش واس ماس .ازماست كه برماست.....
نیما
-
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
اینها همون هایی نیستن كه هر وقت صحبتی از افزایش سهمیه پزشكی میشه، دادشون بلند میشه كه ای وای سلامت مردم به خطر می افته!؟ و همون هایی نیستن كه حقوق های نجومی رو حق مسلم و از شیر مادر حلال تر میدونن چون امر بهشون مشتبه شده كه نخبه هستند!؟
سعید
-
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
متاسفم واسه جامعه ی پزشكی ایران.
عصمت
-
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
اگر زورتان به پزشكان رسید !!!
بروجردی
-
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
دوهفته پیش یكی از بستگانمان در بیمارستان شهید چمران بروجرد به دلیل شكستگی دست به اتاق عمل میبرند و به دلیل اتمام كپسول اكسیژن و عدم رسیدن اكسیژن به مغز اكنون در حالت كما قرار دارد واقعا چه كسی پاسخگو است؟واقعا یك خانم 35 ساله به دلیل قصور یك یا چند نفر باید در اوج جوانی به آخر خط برسد؟
ث
-
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
جدا؟چه وحشتناك
محمد
-
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
باسلام،با احترام به تنی چند از پزشكان خوب و انسان و انسان دوست كشور بزرگ ایران وارادت و دست بوسی این اندك خوبان نظام پزشكی كشور باید بگم اكثرقریب به اتفاق پزشكان بسیار پول پرست هستند و هیچ مقام مسولی نیست كه نظارت بكنه مدیران محترم فقط حقوق نجومی میگیرن وبس،
طاها
-
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
تو ایران همیشه خود افراد ناظر خودشون هستند. مثلا نظام پزشكی كه از پزشكا تشكیل شده مگه میاد خودشون رو زیر سوال ببره و همش طفره میره.
میثم
-
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
كسی بایستی دكتر بشه كه حس انسان دوستی داشته باشه و هدفش نجات زندگی مردم باشه
اما دكترهای ایرانی هدف خودشون رو گم كردن و تبدیل به ادم های بی رحمی شدن كه **زندگی مریض براشون پشیزی ارزش نداره** و فقط به پول بیشتر فكر می كنن
ناشناس
-
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
امیر عباس رو یادتون رفت بگید
یوسف
-
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
اقایان جام جمی شما خودتان مردم را به سخره گفته اید به چه حقی؟این كلمات چرند &qout چیست كه هر لات بی سرو پائی از مغز كوچكش ترشح میشودمنعكس میكنید مگر ادیتورهایتان به چه كاری مشغولند.مردم دارند جانشان وجان فرزندان وكودكانشان را در این بحبوحه حرص واز وسودجوئی عده ای از خدا بی خبربنام پزشك از دست میدهند وشما بی نفاوت از كنار گود چرندیات تعدادی بی مسئولیت كه لیاقتشان در حد همانهائیست كه با زندگی وجان مردم بازی میكنندپخش میكنید.كمی بخود آئید.
هدایت
-
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
یوسف آقای جنتلمن، نازنین و همه چی تموم.شما كه تفاوت باگ كیبورد لاتین و كیبورد تایپ فارسی رو نمیدونی چرا افاضات میكنی.ما یك اشتباهی كردیم و برای خوانا شدن و درست ادا شدن مطلب از كلید شیفت و دو نقطه استفاده كردیم.نتیجه اش این كلمه چرندی بود كه بعد از انتشار روی صفحه نظرات بنده آشكار شد.دیدی تو همه جوانب زود قضاوت میكنی .بازم اگر ناراحتی كه كسی برخلاف نظر شما نظر میده و ادعای گردن كلفتی داری بگو زنگ آخر دم در مدرسه همدیگه رو ببینیم.
سمیرا
-
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
گزارش تاثیرگذاری بود خداكنه مسئولی بخونه شاید كمكی كنه
انشالله كه دیگه با این اشتباهات پزشكی رو به رو نشیم
ممنون از جامی ها
هموطن
-
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
۰
۰
عزیز بروجردی، برای شكستگی دست نیازی به وصل كردن كپسول اكسیژن نیست. بدون اطلاع و با كینه در مورد پزشكان خوب كشور ننویسید. اگر برید به اروپا میبینید پزشكانشون با وجود تعداد كم بیمار چه سخت تشخیص میدن. علت فوت مرحوم كیارستمی هم هنوز اعلام نشده
محمد.. شریف
-
۰۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
۰
۰
اقا ... دقت فرمودین یك عده فقط ایراد و گله دارند و بجا هم هست .. ودر مقابل عده دیگر فقط دفاع و تعریف از اینكه اینها تاپ ترین جامعه هستند . زحمت كشیدن وووو ... آقا درسته رشته سخت و زمان بری است و بهترین سال های عمر ( جوانی ) را به تحصیل پرداختند ووووو همه درست . ولی اینكه تكیه میكنند در همه جا ودر همه مشاغل در صدی از اشتباه ناگزیر است . جناب دكتر وجدانا در مورد ( اراك ) كه پای چپ مریض شكسته و همكار محترم شما كه حتما متخصص هم بودن پای راست را جراحی نمودن . . آیا میتوان بحساب اشتباه گذارد..؟ لطفا از سواد و هوش بالای خود و همكاران برای رفع این معضل كه هم گریبان جامعه وهم طبقه درمان ( اعم از پزشك و پیرا پزشكان )را گرفته بشود.. و اعتماد و احترام اگر كمی خدشه دار شده مجددا احیا گردد.. با اطمینان به حسن اخلاق و منش اكثریت اطبای متعهد و مسئولیت پذیر..
هدایت
-
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
شما مطمئنی كه اگر كسی از زحمت كشیدن حرفی زده خاص جامعه پزشكی بوده. درسته كل بحث سر مسائل پزشكی بوده! نباید پای اشخاص دیگه ای رو به میون میكشیدیم.گله من از طرز برخورد نا آگاهانه به مسائل تو هر زمینه ایی هست نه فقط مسائل پزشكی. نادیده گرفتن نقاط مثبت و بزرگنمایی نقاط منفی تو هر فعالیت خدماتی.اگر وضعیت واقعا اینقدر فاجعه باره پس چطور خلق الله دارن زندگی میكنن....
بروجردی
-
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
۰
۰
جناب هموطن كه مرا به غرض ورزی و كوته بینی متهم نمودید مگر در اروپایی كه شما رفتید پلاتین را در دست های شكسته بدون بیهوشی كار میگذارن؟ ثانیا اگر وجدان بیداری داری تشریف بیاور همین بیمارستان ببین یك پدر و مادر كشاورز روستایی چند روز است برای خروج فرزندشان از كما در حیاط بیمارستان شهید چمران بروجرد دست به دعا برداشته اند؟كجاست وجدان بیدار و آگاه
كارشناس سلامت
-
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
۰
۰
با سلام و درود.من از داخل اورژانس یك بیمارستان عمومی در یك شهر كویری برای شما كه بسیار معترض هستید مطلب مینویسم.من پزشك نیستم ولی میدانم اگر سیستم پزشكی ایران تقویت نشده بود پس از 8 سال جنگ و هزاران مجروح و معلول و شیمیایی و میلیونها معتاد و هزاران تصادفی در جاده ها و شهرهای ما و اپیدمی های متعدد عفونی و غیر واگیر مثل انفولانزا و سرطان و غیره و غیره و غیره اكنون من و شما هم چندان سلامت قابل توجهی نداشتیم كه بنشینیم و برای چند خطای پزشكی كه در كل جهان و حتی امریكا هم كم نیست مطلب تند و مغرضانه بنویسیم.واقعا امنیت و سلامت و اموزش مظلوم است.تا از دست ندهیم نمیفهمیم.روز پزشك و داروساز مباركباد.صدوری از اران و بیدگل
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها