سلامت در خانه و آشپزخانه

بیماری‌های آشپزخانه

از این هفته مطالبی در این ستون با هدف آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها نسبت به رعایت اصول بهداشتی خانه بخصوص بهداشت آشپزخانه منتشر خواهد شد.
کد خبر: ۸۹۹۶۱۷
بیماری‌های آشپزخانه

امروزه اصطلاحی به نام بیماری ناشی از ساختمان‌های معیوب به کار می‌رود و منظور این است که چون پارامترهای نور، حرارت، ارتعاش و آلاینده‌ها در این نوع ساختمان‌ها رعایت نمی‌شود، به بروز انواع بیماری‌ها منجر می‌شود و جالب این که اغلب ساختمان‌های به ظاهر شیکی که آشپزخانه‌های اپن دارند در این گروه قرار گرفته‌اند، اما آشپزخانه‌های اپن باعث بروز چه بیماری‌هایی می‌شوند؟

تحقیقات نشان می‌دهد یکی از عوامل شیوع آلرژی و آسم در دو دهه اخیر همین آشپزخانه‌های باز (OPEN) هستند. برداشتن دیوار آشپزخانه‌ها باعث شده هوای ناشی از پخت ‌و پز و سرخ‌ کردن مواد غذایی و گاز حاصل از سوختن گاز شهری براحتی در فضای خانه منتشر ‌شود و افراد این گازها را استنشاق ‌کنند.

تحقیقات نشان داده است در آشپزخانه‌هایی که از هود مناسب و استاندارد استفاده نمی‌شود، دود و بخارات حاصل از غذا به سرعت در فضای خانه منتشر شده و درست برابر یک فرد سیگاری که روزی یک پاکت سیگار می‌کشد می‌تواند برای ریه‌ها خطرناک باشد و ریسک ابتلا به آلرژی و آسم را در افراد خانواده افزایش دهد. این موضوع برای سلامت جنین زنان باردار و کودکان مستعد بسیار تهدیدکننده‌تر خواهد بود.

از سوی دیگر برخی آشپزخانه‌های اپنی که بدون پنجره بوده و روشنایی خود را به صورت غیرمستقیم از طریق سالن دریافت می‌کنند اغلب مکانی مرطوب و مناسب برای رشد انواع قارچ‌هایی هستند که به دلیل نبود نور خورشید، نابودی آنها بسیار سخت و حتی ناشدنی خواهد بود.

فاخره بهبهانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها