جام جم سرا: یک جراح ارتوپد با اشاره به اینکه هدف از درمان پای «چنبری» به دست آوردن پایی با عملکرد مناسب جهت راه رفتن و بدون تغییر شکل است، گفت: در صورت عدم درمان، این بیماران به جای اینکه در موقع راه رفتن کف پایشان را بر زمین بگذارند، روی لبه خارجی پا راه می‌روند و پوست این ناحیه پینه می‌بندد و مشکل در پوشیدن کفش خواهند داشت.
کد خبر: ۷۵۵۴۴۰
رنجی که کودکان «پا چنبری» می کشند

دکتر صابر آرامی با بیان اینکه «کلاب فوت» یا «پاچنبری» شایع‌ترین بیماری مادرزادی پا است، گفت: در این مشکل پای بچه به طرف داخل منحرف و کج می‌شود و شکل طبیعی ندارد.

وی با اشاره به اینکه این ضایعه مادرزادی از هر هزار تولد در یک نوزاد دیده می‌شود و شدت آن در بیماران متفاوت است ،گفت: شیوع این ضایعه در پسران دو برابر دختران است، در نیمی از موارد به صورت دو طرفه دیده می‌شود. علت ایجاد آن ناشناخته است.

آرامی افزود: از مهم‌ترین تغییراتی که در پای بچه مبتلا به کلاب فوت یا پا چنبری ایجاد می‌شود، کوتاه شدن تاندون‌های پشت پا و سمت داخلی مچ پا و کف پا است. در پشت پا و سمت داخل مچ پا غلاف تاندون‌ها کوتاه و ضخیم می‌شوند، کپسول مفاصل این نواحی کوتاه می‌شوند و عضلات پشت ساق و کف پا هم کوتاه و لاغر می‌شوند.

این جراح ارتوپد یادآور شد: در این بیماری تغییراتی در شکل مفاصل مچ و کف پا هم ایجاد می‌شود، از نظر ظاهر پا به طرف داخل می‌چرخد و کف پا به سمت داخل و یا حتی بالا قرار می‌گیرد. پا و ساق طرف مبتلا کوتاه‌تر و لاغر‌تر از طرف سالم هستند.

آرامی با بیان اینکه در این ضایعه انگشتان و استخوان‌های کف پا به سمت داخل منحرف می‌شوند و به سمت خارج می‌چرخند، گفت: کوچک بودن پاشنه و چرخش پاشنه به سمت داخل، انحراف مچ پا و کف پا به سمت پایین از علایم مشخصه این ضایعه است.

وی یادآور شد: در صورت عدم درمان، این بیماران به جای اینکه در موقع راه رفتن کف پایشان را بر زمین بگذارند، روی لبه خارجی پا راه می‌روند. پوست لبه خارجی پا پینه می‌بندد و همچنین این بچه‌ها مشکل در پوشیدن کفش دارند.

وی گفت: هدف از درمان این بیماران به دست آوردن پایی با عملکرد مناسب جهت راه رفتن و بدون تغییر شکل است. در چند دهه اخیر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در درمان غیرجراحی این بیماری ابداع شده است و مهم‌ترین آن گچ‌گیری مکرر است که بیش از ۹۰ درصد موفقیت‌آمیز است.

او تصریح کرد: با این روش که اصلاح تدریجی با گچ‌گیری‌های هفتگی است، پزشک معالج پای بچه را با مانورهای بخصوصی و در وضعیت‌های خاصی گچ‌گیری می‌کند و به طور تقریب در همه بیماران مبتلا بهبودی حاصل می‌شود. درمان هر زمان که ممکن باشد و هر چه زود‌تر بعد از تولد (۷ یا ۱۰ روز) شروع شود.

آرامی افزود: گچ هر هفته عوض می‌شود و در هر تعویض پزشک سعی می‌کند پا را بیشتر در وضعیت اصلاح شده قرار دهد. در انتهای مراحل گچ‌گیری به طور معمول نیاز به یک عمل جراحی سرپایی است که در آن عمل تاندون آشیل در پشت مچ پا آزاد می‌شود تا پا بتواند به سمت بالا حرکت کند. بعد از این عمل پا به مدت ۳ هفته در گچ قرار داده می‌شود و پس از باز کردن گچ آخر کفش مخصوصی برای کودک تجویز می‌شود تا از عود این بیماری جلوگیری کند.

آرامی گفت: «بریس‌» در واقع دو کفش است که با یک می‌له فلزی که به هم متصل شده‌اند. در ابتدا به مدت سه ماه این بریس باید روزی ۲۳ ساعت پوشیده شود و پس از آن به مدت۳ تا ۴ سال فقط در شب‌ها پوشیده شود.

این جراح ارتوپد با تاکید بر اینکه این بیماری تمایل زیادی به عود دارد یادآور شد: پس برای جلوگیری از عود، وقتی شکل پا اصلاح شد، بچه باید از این بریس مخصوص استفاده کند.

وی گفت: در مواردی که شدت بیماری در شروع درمان زیاد است، احتمال عود بیماری بیشتر است. در صورت عود ممکن است به طور مجدد نیاز به تکرار مراحل قبل البته با کمی تغییر باشد.

این جراح ارتوپد در پایان یادآور شد: وقتی یکی از والدین کلاب فوت دارد، ۳ تا ۴ درصد شانس وقوع در فرزند وجود دارد و اگر هر دو والد کلاب فوت داشته باشند، ۳۰ درصد احتمال ایجاد کلاب فوت برای فرزند وجود دارد.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۸
فلاح
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۱
۰
۱
من یه بیمار مبتلا به كلاب فوت هستم كه در حال حاضر در سن 20 سالگی همچنان دچار این بیماری هستم اگه ممكن بهم كمك كنین این مسعله تو زندگیه شخصیم خیلی تاثیر گذاشته
لطفا جواب منو بدین
Sara
-
۰۱:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
منم این مشكلو دارم از زندگیم سیرم كرده همه اعتماد به نفسمو گرفته
صهبا
-
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
۰
۱
چگونه باید واكسن دو ماهگی زده شود با وجود گچ گرفتگی در پای نوزاد!!؟؟
محمد
-
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۳
۰
۰
در زمان تولد دكتر اطفال تشخیص دادند كه بنده به این بیماری مبتلا هستم و به ارتوپد ارجاع داده شدم پام رو گچ گرفتم تا اینكه یكسال و سه ماهگی تحت عمل جراحی قرار گرفتم تا شش سالگی كفش طبی و تحت نظر پزشك بودم. خداروشكر رفع شد الانم 24 سالمه و تا آخر عمر مدیون پدر و مادرم هستم كه خیلی زود جهت بهبودیم اقدام و تلاش كردند از دكتر مشكساران پزشك معالجم در شیراز هم كمال تشكر را دارم.
مهدیه
-
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۵
سلام ببخشید شما اصلا هیچ مشكلی ندارین ؟مثلا موقع راه رفتن هیچ نوع كجی تو پاتون نیس مثلا اینكه اول كناره هارو بزارین بعد كفو؟
یك مادر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۰
۰
۱
سلام خواستم به همه مادرانی كه بچشون این مشكلو داره اطمینان بدم كه بچشون بعد از طی دوره درمان كاملا خوب میشه من خودم انقدر گریه كردم كه حد نداره بعد از 8بار گچگیری وقتی اخرین بار گچ پای دخترم رو باز كردم گفتم این پا با این شكل چطور گفتن مثل یك پای طبیعی میشه اما نمی دونستم ورم پاش به زودی خوابید و با پو شادن كفشها به طور مداوم تا11ماهگی كاملا خوب شد بعد دكتر گفتن تا 3ماه فقط شب ها بریس رو بپوشه بعد كه راه رفتن رو یاد گرفت باید برای روزهاش تا 6سالگی كفش های طبی بپوشه حتی تو خونه و تا 4سالگی باید بریسهای مخصوص شب رو بپوشه این روند بسیار سخته و برای اینكه بچه هنوز كوچیكه و ممكنه خیلی همكاری نكنه باید پدر و مادر خیلی با هم همكاری داشته باشن ولی وقتی بچه شما 6سالش شد كاملا مثل یك فرد عادی راه خواهد رفت البته این رو هك بگم از همون اول مثل یك فرد عادی راه میره و تموك این دوره ها بعد از گچ گیری برای عود نكردن بد شكلی پاست .سخته اما ممكنه و مهم اینه كه فرزند شما ممكنه هرگز یادش نیاد مراحل درمانو و در نهایت كاملا خوب میشه. البته همیشه اونهایی كه فقط یك پاشون مشكل داشته شماره پا از پای دیگر یك شماره كوچكتره و ساق پا هم كمی لاغرتره اما هیچكدومش اچنقدر نیست كه كسی متوجه بشه ولی چون شما مادر هستین و موضوع رو می دونین و همیشه خیلی توجه می كنین متوجه میشین می حوام بگم راه طولانی در پیش دارین اما با انرژی از این كه تلاش شما در نهایت حتما نتیجه میده خیلی شیرینه پس قوی باشین و با ناراحتی این دوره رو طی نكنید شما به بچتون مجبور نیستین داروهای شیمیایی با هزارتا عوارض بدین با یك روش فیریكی درمان میشن و خدارو شكر كه راه درمانش مشخصه و فرزند شما هرگز دچار كمبودی نمیشه پس با یك دل اروم و قوی این دوره درمان رو باشادی كنار همسر و فرزندتون طی كنین.
فرزانه
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۶
ممنون از گفتن این موضوع من پسرم ۳ماهشه و عمل کرد گچ گرفته الانم دکتدش گفت تا ۱۱ماهگی ۲۳ساعت کفش بپوشا خیلی سعی کردم قوی باشم و براش تمام توانمو میزارم تا در آینده عالی باشه
فرهنگ مهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
۰
۵
سلام من از وقت به دنیا امدن كلافوت داشتم الانم شانزده سالمه .واقعا خیلی سخته بعضی وقت ها از درد زیر پاهام نمیتونم راه برم .میخواستم بدونم میشه درمان كرد

نیازمندی ها