جام جم سرا: مواد لازم- خیار ریز و تازه: 2 کیلو، سبزی، شامل ترخون، شوید، مرزه و جعفری: 250 گرم، سیر: یک بوته بزرگ، فلفل تند 5 یا 6 عدد، تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری، نخود خام: چند عدد برای ترد شدن خیارها، نمک: یک پیمانه، آب: 14 پیمانه، سرکه: یک پیمانه.
کد خبر: ۷۵۳۹۲۶
طرز تهیه خیارشور فوری در منزل

طرز تهیه:

ابتدا خیار و سبزی‌ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود. دقت کنید میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید. آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را هم افزوده و بگذارید جوش بیاید. با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید. خیار‌ها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید ولابه‌لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید. نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید. وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیارها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد. در این روش، خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می‌شود.

(چاردیواری، ضمیمه دوشنبه روزنامه جام جم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۷
مریم
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
۰
۰
یك پیمانه چقدر میشه؟
nazanin
Afghanistan
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۰
۰
۰
بسیار عالی بود تشكر از شما
Kobra.ahmadpour
Switzerland
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
۰
۰
وقتی در ظرف میریزیم و میبندیم سرریز نمیشود چون گرم است
نسرین
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۳۰
۰
۰
بجای سیرمیتونیم پودرسیربریزیم.ممنون
محمد
United States
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
۰
۰
چندروز طول میكشد تاخیارها پخته شود
مصطفی
Switzerland
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۷
۰
۰
من خیار شور انداختم ولی نمی دونم چرا همه شون داخل شون خالی شده وچوروك چوروك شده ممنو ن میشم اگه روش درست رو به من ید بدهید
f
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
۰
۰
عالی بود.متشكرم
روكسانا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
۰
۰
علت پوك شدن خیار ها چیست؟
A
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۴
دوستان عزیزدرروش بالایك موضوع رابایداضافه كردوآن جوشاندن مجدده شیشه های پرودربسته درآب جوش است یعنی ضمنآنكه مخلوط آب ونمك وسركه راجداگانه میجوشانیدبایدشیشه های دربسته وپرشده ازموادرانیز درقابلمه ای كه تانیمه آب ریخته اید قرارداده وروی شعله بجوشانیدتاخیارها تغییررنگ دهند (وبرنگ خیارشوردرآیند )وبااین عمل شماخیارشوری بدست میآوریدكه بلافاصله قابل خوردن است وماندگاری طولانی هم دارد
رها
United States
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۷
۰
۰
ممنون از توضیح خوبتان
امبر علی
-
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
۱
۰
طبق دستور آب ونمك و سركه رو آماده كردم ولی بعد از سه روز داخل ظرف نوشابه قسمت بالا كف كرده رنگ آب هم كدر شده چیزی شبیه دوغ كم رنگ ممنون میشم توضیح لازم وطرز تهیه صحیح خیار شور را لطف كنید با تشكر...?
A
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۴
شمابایدهمان ابتداشیشه های پرشده ودربسته رادرون آب گذاشته وروی شعله باحرارت غیرمستقیم كه اصطلاحا حمام آب گفته میشود برای مدتی درحدود ۱۰الی۱۵دقیقه میجوشاندیدبا این روش بلافاصله بعدازسرد شدن یاخنك شدن دریخچال همان لحظه آماده خوردن بودندواین همه انتظارراهم نیازنداشتید
setya
-
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۰
۰
۰
سلام باتشكرازراهنماییاتون
خیارشور طعم ضمخت ترخون گرفته چیكاركنم درست شه؟
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
۰
۰
علت اضافه كردن نخودبرای چی میباشد میشه توضیح بدین
مینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
نوشته دیگه واسه ترد شدن خیارها
A
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۴
۰
۰
عزیزان توجه داشته باشندكه اگرشیشه های پرشده ودربسته رادرآب جوش نجوشانیدنتیجه ای بدست نمی آورید وپسازچندروزباشیشه هایی كه سطح آنهاكپك زده روبروخواهید شدامااگراین عمل راانجام بدهیدبلافاصله خیارشورپس ازخنك شدن قابل استفاده است وماندگاری طولانی هم دارددرواقع بااین جوشاندن غیرمستقیم شیشه ها خیارهاومحتویات درون شیشه كاملاضدعفونی وگندزدایی میشود

نیازمندی ها