جام جم سرا: غذا باید از میوه و سبزیهای دارای فیبر غنی باشد چرا که عدم مصرف سبزیجات عوارض مختلفی را ایجاد میکند و زمینه را برای ابتلا به سرطان مری فراهم میکند.
مصرف روغنهای مانده و روغنهایی که میزان اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب ترانس بالا دارند در بروز سرطان مری کمککننده هستند.
استعمال دخانیات نیز از عوامل موثر در ابتلا به سرطان مری در دنیا و در ایران است بهخصوص مصرف تنباکوهای جویدنی که با آهک و فلفل درست میشوند به هنگام مکیدن مستمر، زمینه ایجاد سرطان مری را فراهم میکنند.
ابتلا به سرطان مری بر اثر مصرف مایعات داغ و عدم بهداشت دهان و دندان و همچنین مصرف بالای نمک ثابت شده است. ترشکردن و بازگشت غذا از معده به مری نیز از عوامل موثر در ایجاد سرطان مری است که لازم است درمان آن مورد توجه مردم قرار گیرد.
بهداشت دهان و دندان از عوامل موثر پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای گوارشی ازجمله سرطان مری و معده است. عدم وجود میکروب در دهان که با مسواک زدن و شستن به موقع دهان حاصل میشود از عوامل موثر پیشگیری هستند. (سید حسین داوودی - متخصص تغذیه در امور سرطان)
جام جم آنلاین گزارش میدهد
جام جم آنلاین گزارش میدهد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد؛
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک فعال سیاسی:
یک نماینده مجلس:
در گفتوگوی «جامجم» با استاد حوزه و مبلغ بینالملل بررسی شد
گفتوگو با موسی اکبری،درخصوص تشکیل کمپین«سرزمین من»وساخت و مرمت۵۰خانه در منطقه زنده جان