بخش دیالیز بیمارستان ۱۵ خرداد در آستانه تعطیلی

دیالیزی‌ها را سرگردان می‌کنند تا جراحان پلاستیک بیایند؟!

بخش دیالیز بیمارستان ۱۵ خرداد تهران با ۳۰ تخت دیالیز که از هر تخت در روز ۳ نوبت استفاده می‌شود، در آستانه تعطیلی قرار گرفته است و صد‌ها بیمار سرگردان شده‌اند. گفته می‌شود این بخش بیمارستانی که وقفی بوده، قرار است به بخش جراحی پلاستیک تبدیل شود.
کد خبر: ۷۱۹۴۱۳
دیالیزی‌ها را سرگردان می‌کنند تا جراحان پلاستیک بیایند؟!

جام جم سرا: بیماران دیالیزی و سرگردان این بخش مجبورند به بیمارستان امام حسین (ع) منتقل شوند. آن‌ها از دیروز بشدت معترض و خواهان رسیدگی هر چه سریع‌تر وزارت بهداشت به این موضوع هستند.

یکی از این بیماران می‌گوید بخش دیالیز در بیمارستان امام حسین (ع) در فضایی قرار گرفته که بسیار از در ورودی و پارکینگ دور است در نتیجه بیمار دیالیزی که پس از دیالیز نمی‌تواند راه برود باید مسافت زیادی را طی کند.

بیماری دیگر می‌گوید در مقابل اعتراض ما مسئولان بیمارستان می‌گویند وظیفه رسیدگی به ما را دارند و به بیمارستان امام حسین (ع) می‌آیند اما ما می‌دانیم که اگر منتقل شویم قضیه تمام می‌شود و دیگر کسی به ما سر نمی‌زند.

بیمار دیالیزی دیگری که خود را یک زن بیوه و مستمری‌بگیر معرفی می‌کند می‌گوید: حقوق ۵۰۰ هزار تومانی به عنوان مستمری دریافت می‌کنم، دانشجویی دارم که ۱. ۵ میلیون تومان خرجش است، دختر و دامادم به من کمک می‌کنند حتی آژانس بیمارستان ۱۵ خرداد در هزینه‌های رفت‌وآمد به من کمک می‌کند اما اگر به امام حسین (ع) بروم فقط کرایه‌ام ۴۰ هزار تومان می‌شود من ندارم و از کجا باید پرداخت کنم.

بیمار دیگری می‌گوید این بیمارستان در مرکز شهر قرار دارد و خیلی‌ها می‌توانند به راحتی به اینجا بیایند حتی داروخانه ۱۳ آبان هم نزدیک اینجاست شاید کسی نخواهد از مددکاری پول بگیرد هر چند که مددکاری هم به ظاهر کمک می‌کند دفعه اول پول را می‌دهد اما دفعات بعدی می‌گوید برو فردا بیا و دست ‌آخر بیمار بی‌خیال می‌شود.

بیمار دیالیزی معترض دیگری می‌گوید چرا پنهانی این تصمیم را گرفته‌اند قرار است بخش دیالیز بیمارستان ۱۵ خرداد تعطیل شود و به جایش بخش زیبایی راه بیفتد. معلوم است که برای پول بیشتر و درآمدهای آنچنانی این کار را می‌کنند. چرا دروغ می‌گویند که به سراغ ما خواهند آمد در این مدت کدام دکتر آمده است. مسئول بخشی که باید الان پاسخگوی ما باشد کجاست؟

وی ادامه می‌دهد: گفته‌اند از شنبه آینده دیگر نیایید چرا یک ماه زود‌تر به ما نگفتند ما فقط چند روز است که فهمیده‌ایم آن هم از این طرف و آن طرف اگر متوجه نمی‌شدیم و شنبه پشت در می‌ماندیم چه کسی پاسخگوی ما بود. ما دیالیزی‌ها اگر دیالیز نشویم سریعاً به کما می‌رویم چرا این قدر جان ما برایشان بی‌ارزش است.

بیمار دیالیزی دیگری می‌گوید من هفته گذشته به بیمارستان امام حسین (ع) رفته بودم متأسفانه از نظر کیفیت خدمات درمانی سطح پایینی دارد نزدیک بود آنجا به کما بروم حتی به من آسیب فیزیکی زدند. کار را به دست دانشجو می‌دهند و هر کاری که می‌خواهند می‌کنند.

بیمار دیگری می‌گوید به اسم سوختگی می‌خواهند این بخش را بگیرند. ۱۴ سال است که به این بخش می‌آیم و فقط چهارشنبه‌سوری‌ها بحث سوختگی داغ است و در سایر روز‌ها فقط بحث زیبایی است. این سالن را می‌خواهند جمع کنند و ما را به زیرزمینی در بیمارستان امام حسین (ع) ببرند که قبلاً در آنجا... را جمع می‌کردند و بعد همه ما را حتی آنهایی که دیالیز مثبت و منفی داریم در یک جا جمع کنند که همین امر باعث انتقال بیماری‌ها می‌شود.

وی می‌گوید سال ۸۹ نیز بحث انتقال این بخش به بیمارستان امام حسین (ع) مطرح شد اما با پیگیرِی‌های ما منتفی شد به نظر ما وزیر بهداشت در جریان این اتفاق نیست.

بیمار دیالیزی دیگری که در حین انجام دیالیز خواهان رساندن اعتراض خود به گوش مسئولان است، ادامه می‌دهد: به صراحت می‌گویید تصمیم گرفته‌ایم و همین که هست؟ پس منشور حقوق بیماران چه می‌شود؟ بیمار حق دارد پزشک و روش درمانی خود را انتخاب کند و کسی هم نمی‌تواند به او زور بگوید اما اینجا به ما زور می‌گویید و می‌گویید از شنبه دیگر نیایید حتی خواسته‌ایم مصوبه‌ای را که از آن حرف می‌زنید به ما نشان دهید کشور قانون دارد و ما می‌خواهیم این مصوبه را ببینیم اما شما می‌گویید این مصوبه خصوصی است.

یکی دیگر از بیماران دیالیزی می‌گوید به بیمارستان امام حسین (ع) رفتم با مسئول دیالیز این بیمارستان صحبت کردم او هم می‌گوید فقط حرف انتقال شده است و اگر زور شما به مسئولان رسید انتقال صورت نمی‌گیرد این یعنی که بخش دیالیز بیمارستان امام حسین (ع) هنوز آماده نیست.

وی ادامه می‌دهد: حتی این شائبه وجود دارد که بخش دیالیز بیمارستان ۱۵ خرداد وقف دیالیز است پس انتقال و تغییر در این بخش خلاف شرع است. این‌ها چشمشان را بسته‌اند و می‌خواهند اینجا مکانی برای جراحی زیبایی شود چون بیمار دیالیزی برایشان خیری ندارد.

این بیمار دیالیزی می‌گوید از سال ۸۰ به این بخش می‌آیم اما به ندرت مسئول بخش را دیده‌ام. آن وقت چطور می‌گویند که پیگیر مسائل ما خواهند شد در ‌‌نهایت هم اگر چند نفر از بیماران فوت کنند فقط عذرخواهی می‌کنند.

بیمار دیالیزی اگر به موقع دیالیز نشود به کما می‌رود و خونش به گردن شما مسئولان خواهد بود با این وجود در کمال بی‌اهمیتی می‌گویند بیمارت را به پشت درهای بسته بیاور.

بیمار دیگری می‌گوید حرف زور می‌زنند احتمال وقفی بودن این بخش وجود دارد و باید از سازمان اوقاف استعلام گرفته شود. با این حال دارند به زور ما را بیرون می‌کنند بیمار را با پول می‌گیرند و می‌فروشند ما به هیچ وجه از این بیمارستان نمی‌رویم حتی اگر در این سالن بسته شود و حتی اگر به کما برویم و بمیریم آن‌ها باید جواب بدهند.

بیمار سالخورده دیگری که به همراه همسر خود برای دیالیز به این بخش آمده می‌گوید ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرم آن هم از این به بعد باید صرف کرایه رفت‌وآمدم بکنم. آن وقت بچه‌هایم چه بخورند. داماد و عروس دارم، گرفتارم و با این گرانی‌ها چطور خرج رفت‌وآمدم را بدهم.

هزینه رفت‌وآمدم تا اینجا ۱۲ هزار تومان می‌شود اما اگر مجبور شوم به بیمارستان امام حسین (ع) بروم باید ۳۰ هزار تومان هزینه کنم. اینجا به پرستارانش عادت کرده‌ایم و ۱۴ سال است که به اینجا می‌آییم اما نمی‌دانیم که در آن بخش چه خبر است اگر خودشان مریض بودند یا بچه‌شان دیالیزی بود باز هم این حرف‌ها را می‌زدند.

کتایون نجفی‌زاده مسئول اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت در این باره می‌گوید: جابجایی بخش دیالیز برای بیمارستان ۱۵ خرداد تحت نظر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام می‌شود و آن‌ها صلاح دانستند به دلیل نیاز خود به بخش سوختگی اینجابجایی انجام شود.

وی ادامه می‌دهد: بیمارستان ۱۵ خرداد مرکز جراحی، ترمیم و سوختگی است و چون کمبود مراکز مجهز به سوختگی را در کشور داریم نیاز به گسترش این بخش در بیمارستان احساس شد.

نجفی‌زاده گفت: از خیلی‌ وقت‌ها پیش هماهنگی‌های آن انجام شده و بیماران در جریان آن قرار گرفتند و نماینده اداره پیوند روز گذشته از نزدیک با بیماران ملاقات داشته و حرف‌هایشان را شنیده است. در هر صورت هر تغییری ممکن است سخت باشد اما این قول را می‌دهیم که اگر جابجایی انجام شود مسئول بخش رسیدگی‌های لازم را داشته باشد.

مسئول اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت می‌گوید لازم است بیماران صبوری کنند چرا که به دلیل نیاز به گسترش بیمارستان ۱۵ خرداد این تصمیم گرفته شده است و اینکه گفته می‌شود امکان انتقال بیماری در بخش دیالیز بیمارستان امام حسین (ع) وجود خواهد داشت صحت ندارد و بیماران نگران نباشند.

وی در رابطه با وقف بخش دیالیز بیمارستان ۱۵ خرداد نیز می‌گوید: در جریان وقف این بخش نیستم و قرار شده در رابطه با این موضوع تحقیقات لازم انجام شود. (فارس)


*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
یك مادر
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
۰
۰
وای بر شما بی خبران از خدا .اگر به این درد مبتلا میشدید میفهمیدید كه این بیچاره ها چه میكشند.
نیكو
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
۰
۰
خجالت اوره و باعث تاسف

نیازمندی ها