هنر صنعت طلاسازی در ایران

پشت ویترین‌های زرد، شهری است...

درمانگاه مشاغل

مصائب طلاسازی

طلاسازی حرفه‌ای است که پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و جزو مشاغل کمتر شناخته شده به حساب می‌آید. شما فکر می‌کنید طلاسازان با چه مخاطرات شغلی دست و پنجه نرم می‌کنند؟
کد خبر: ۷۱۱۵۲۷
مصائب طلاسازی

تا مدت‌ها پیش پیداکردن کار در کارگاه‌های طلاسازی سخت نبود؛ بویژه برای افرادی که مدرک خود را در رشته طلاسازی از آموزشگاه‌های معتبر دریافت می‌کردند، اما در سال‌های اخیر افزایش قیمت جهانی طلا گردش مالی طلافروشی‌ها را کاهش داده و به تبع آن، تولید کارگاه‌های طلاسازی نیز کم شده است بنابراین نه‌تنها میزان استخدام طلاسازان در کارگاه‌ها به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است بلکه بسیاری از افراد شاغل در حرفه طلاسازی ممکن است در معرض خطر تعدیل نیرو قرار بگیرند.

خطر تنفس طلایی

طلایی که در حال پرداخت است مقداری از حجم خود را از دست می‌دهد، ذرات آن روی در و دیوار و کف می‌نشیند و مقدار زیادی از ذرات آن هم در هوا معلق است و امکان تنفس آنها وجود دارد! به همین دلیل کارکنان باید هنگام کار ماسک بزنند تا دچار مشکلات تنفسی نشوند.

همچنین استفاده از عینک مخصوص کار نه‌تنها جلوی پرتاب خرده‌های ریز طلا هنگام کار با ابزارهای برقی و بروز آسیب‌های چشمی را می‌گیرد بلکه مانع از نفوذ ذرات معلق به داخل چشم‌ها و عفونت آنها می‌شود. البته بد نیست طلاسازان بعد از اتمام کار روزانه چشم‌هایشان را با قطره‌های استریل چشمی شست‌وشو دهند.

امنیت منهای شغل

رعایت نشدن پایه حقوق و زیاد بودن ساعت کاری بسیاری از طلاسازان شاغل در کارگاه‌های طلاسازی باعث شده چیزی به عنوان استخدام رسمی برای این افراد مطرح نباشد و همیشه این احتمال وجود دارد که ثبات شغلی‌شان را از دست بدهند و تا مدت‌ها بیکار باشند البته درآمد بیشتر طلاسازان به حدی نیست که از پس هزینه بیمه‌های خویش‌فرما برآیند.

متاسفانه به همین دلیل هم دوران بازنشستگی مشخصی نخواهند داشت و آینده مالی‌شان در خطر است.

طلاسازی شغل ظریفی است که به چشم‌ها فشار وارد می‌کند و دقت زیادی می‌خواهد. به همین دلیل بیشتر طلاسازان به مرور زمان دچار کاهش نمره چشم می‌شوند البته مراجعه به چشم پزشک و استفاده از عینک مناسب و همچنین استراحت چشم هر 20 دقیقه یکبار تا حدی جلوی ضعیف‌تر شدن چشم را می‌گیرد.

خطر نشستن‌های طولانی

طلاسازان به دلیل نوع شغل‌شان ساعت‌های طولانی در یک وضع ثابت پشت میز کارشان می‌نشینند؛ بدون این که هیچ گونه تحرکی داشته باشند بنابراین چندان عجیب نیست که نشستن‌ های نامناسب و غیراصولی مثلا قوز کردن و خم شدن هنگام کار آسیب‌های ستون فقرات، کمر و گردن را برایشان به همراه داشته باشد.

همچنین به علت آویزان ماندن پا هنگام کار در طولانی مدت احتمال بروز واریس هم افزایش می‌یابد بنابراین باید یک تا دو ساعت یکبار برای چند دقیقه هم که شده از جایشان بلند شوند و کمی قدم بزنند تا از این آسیب‌ها در امان بمانند.

پریسا اصولی - جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها