• 98 101
  • 18

در خانه دسر سالم بسازید

چند روش برای تهیه چند نوع فالوده

پنج شنبه 25 اردیبهشت 1393 ساعت 13:41
فالوده یکی از آن دسرهایی است که طرفداران زیادی در کشور ما دارد و البته در مناطق مختلف به روشهایی‌گاه مشابه و‌گاه با مقداری تفاوت تهیه و سرو می‌شود. فالوده شیرازی، کرمانی، و نیز یزدی از جمله معروف‌ترین عناوین و اسامی این دسر شناخته شده نزد ما ایرانیان است. برای تهیه آن در خانه، آموزش پی آمده را امتحان کنید.

جام جم سرا:

روش اول

مواد لازم: نشاسته ۲۵۰ گرم|آب ۲ لیوان|گلاب یک سوم لیوان

طرز تهیه: آب و نشاسته را مخلوط کرده و در قابلمه نچسب می‌ریزیم، و آن را روی حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبی مرتب به هم می‌زنیم تا مایه فالوده بجوشد. سپس گلاب را اضافه کرده و آن را به هم می‌زنیم تا غلیظ و کاملاً کشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گیرد (برای این کار باید حداقل ۲۰ دقیقه وقت صرف کنیم). در ظرف بزرگی، آب و یخ فراوان می‌ریزیم و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار می‌دهیم، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل کرده و مایه فالوده را در چرخ می‌ریزیم. ظرف یخ را طوری قرار می‌دهیم که رشته‌های فالوده داخل آن بریزد. مرتب و به آرامی، با دست آن را زیرورو می‌کنیم. (بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا دست یخ نکند). پس از اتمام کار مقداری یخ را خرد کرده و کمی گلاب و شربت آبلیمو اضافه می‌کنیم. در موقع سِرو می‌توانیم روی آن کمی شربت آبلیمو بریزیم و با یک حلقه لیمو ترش برش زده آنرا تزیین نماییم.

نکته: می‌توان به جای استفاده از چرخ گوشت از آبکش استیل استفاده کرد.

روش دوم

مواد لازم (برای کسانی که به نشاسته دسترسی ندارند): آب نیم لیتر|شکر یک و نیم پیمانه|گلاب یک چهارم پیمانه|رشته برنجی چینی (این رشته‌ها در تمام سوپر مارکت‌ها یافت می‌شه).

طرز تهیه: آب و شکر و گلاب را با هم مخلوط می‌کنیم تا شکر کاملا حل شود و محلول تقریبا حالت اشباع پیدا کند و کمی کشدار شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید ظرف را در فریزر بگذارید (بهتر است از ظرفی فلزی برای این کار استفاده کنید تا زود‌تر نتیجه بگیرید. همچنین می‌توان با دستگاه بستنی ساز هم این کار را کرد). رشته‌های چینی را در آب جوش می‌ریزیم و به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع روی حرارت ملایم می‌پزیم. وقتی رشته‌ها کاملا نرم و کمی هم لعابدار شد، آن‌ها را داخل آبکش ریخته و آب سرد زیاد رویش می‌ریزیم تا خنک شود و خود را بگیرد. انگاه رشته‌ها را کنار می‌گذاریم تا آب اضافی‌اش برود.
بعد از حدود ۲-۳ ساعت ظرف را از داخل فریزر در آورده، مواد را با قاشق به هم می‌زنیم و رشته‌های چینی را داخلش ریخته و خیلی آرام طوری که رشته‌ها از هم نپاشد هم می‌زنیم. فالوده حاضر است.

نکته: اگر رشته‌ها را زود از روی شعله بردارید ممکن است در آخر کار که رشته‌ها را درون یخ می‌ریزید حالت سفتی‌ای که برای فالوده لازم است را نداشته باشد؛ پس حتما بگذارید خوب بپزد.

روش سوم

فالوده شیرازی، رشته رشته است، و نهایتا شکر را در خودش دارد، اما فالوده کرمانی، تکه تکه است و شکر در خودش ندارد بلکه مقداری شربت می‌ریزند و رویش رشته و آب؛ قبل از خوردن هم باید آن را هم زد و خورد وگرنه مزه آب می‌دهد! از سوی دیگر، نشاسته را در فالوده شیرازی چرخ می‌کنند اما در فالوده کرمانی، با فشار از درون صافی رد می‌کنند تا از سوی دیگر صافی تکه تکه خارج شود.

مواد لازم: نشاسنه سفید ۱لیوان|اب ۴لیوان|گلاب ۱استکان|شیره قند مقداری.

طرز تهیه: نشاسته را دریک لیوان آب سرد حل می‌کنیم. مقدار دیگری آب را جوش آورده، درحالی که می‌جوشد نشاسته اب شده را در آن ریخته، تندتند به هم می‌زنیم. سپس مدت ۱۰ دقیقه آن را روی شعله گاز می‌پزیم. بعد اب سرد را اماده کرده، کم کم از نشاسته‌های پخته شده برداشته و داخل صافی می‌ریزیم. آنگاه با قاشق چوبی مخصوص درحالی که اب یخ را زیر صافی قرار داده‌ایم، نشاسته‌ها را مجددا بیرون می‌اوریم. به مدت ۱۰ دقیقه مقداری یخ داخل ان‌ها می‌ریزیم و به فالوده دست نمی‌زنیم. بعدا به وسیلهٔ صافی مخصوص از اب بیرون کشیده با مقداری شیر قند و یخ و گلاب مخلوط می‌کنیم.

روش چهارم

مواد لازم برای تهیه شربت فالوده: شکر ۴۰۰گرم|گلاب نصف لیوان|بید مشک مقداری|تخم بالنگ یا تخم شربتی ۲۰ گرم|

مواد لازم برای تهیه مواد نشاسته‌ای فالوده: نشاسته گل اعلا ۴۰۰ گرم|آب تقریبا ۲۵۰۰ گرم.

طرز تهیه شربت فالوده: ۴۰۰ گرم شکر را با مقداری آب بگذارید بجوشد تا تقریبا به شکل شیره نبات یا مربا درآید. آن را کنار بگذارید تا برای مصرف سرد شود.

طرز تهیه نشاسته: ابتدا نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب هم زده، سپس روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید (مواد را به طور دائم هم بزنید). پس از اینکه پخت و غلیظ شد، آن را در یک سینی ریخته، به طوری که قطر پالوده یک سانتی‌متر شود. سپس بگذارید سرد شود. بعد آن را با چاقو به شکلی باریک به عرض ۱ سانتی‌متر بریده، و مجدداً از طول برش بزنید (مثل صفحه شطرنج ببرید تا به مکعب‌هایی به ابعاد یک سانتی‌متر ایجاد شود). پس از آن این مکعب‌ها را در یک تشت آب خنک ریخته و در موقع مصرف ابتداا مقداری از مکعب‌ها را در ظرف ریخته، روی آن مقداری که گمان می‌کنید به فالوده‌تان شیرینی دلچسبی می‌بخشد از شربت و کمی تخم بالنگ (تخم شربتی) مخلوط شده بریزید. شربت و تخم بالنگ را باید از قبل در لیوانی خیس کرده و کمی گلاب و بید مشک هم در آن ریخته باشید. فالوده حاضر است. آن را سر میز ببرید و نوش جان کنید. (ایرمتا)
اگر شما هم طریقه دیگری از تهیه فالوده یا رشته آن را می‌داند، می‌توانید در بخش نظر‌ها روش تهیه آن را به اطلاع دیگران برسانید.

به اشتراک گذاری
کد خبر : 1494077513942996407
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

نظرات شما ( 18 نظر )

ممنوووووون عالییییی .تشكر ازحمات شما.
رشته آماده فالوده رو از كجا باید تهیه كنیم؟؟؟؟
چگونه میتوانیم فالوده را نگه داریم
فریزر دمای 10-
ممنووووووووون از این بهتر نمیشه.
واقعا عالی لی لی لی لی لی ممنون
ممنونم واقعا عالی است
سلام لطفابفرماییدرشته برنجی چینی راازکجا تهیه کنم
باسلام رشته برنجی چینی از کجا تهیه کنم لطفا راهنماییم کنید ممنون.با تشکر
250 گرم چند پیمانه است؟
ممنون عالی بود
بنظر روش اول،روش خوبیه .اما چرا شكر ندارد؟جقدر شكر باید اضافه كنیم؟به نشاسته یا به سطل آبی كه نشاسته رو توش چرخ میكنیم؟
چرا دیگه شكرم كه گفته توش پس اون شربت ابلیمو چیه مخلوط ابلیمو و شكر میشه شربت ابلیمو
روش اول خیلی بد بود
خیلی خوب بود حتما خوب کار را انجام ندادی
سالم در روش اول فالوده های بااب یخ مخلوط شده را چگونه جدا كنیم وبا شربت فالوده برای صرف كردن مخلوط كنیم؟
واقعا كه توضیحات بسیار گویا و گیرا بودند دستتون درد نكنه..!
ممنون واقعاعالی بوووووود
 

اخبار مرتبط

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته