پشت میز نشین‌ها بخوانند

۳۰۰ ثانیه طلایی برای حفظ سلامتی

تهدیدهایی که نشستن طولانی مدت پشت میز، چه در محیط کار چه جلوی تلویزیون در منزل انسان را درگیر خود می‌کند نه تنها سلامت افراد را به طور کلی با خطر مواجه می‌سازد، ممکن است حتی خطر مرگ زود هنگام یا دست کم دردها و صدمات مزمنی را نیز در پی آورد. برخی از این تهدیدها را در ادامه بخوانید.
کد خبر: ۶۶۱۳۷۱

جام جم سرا: به نقل از سایت «MSN» محققان آنچه هنگام نشستن طولانی مدت در بدن رخ می دهد را شرح می دهند. به ادامه مطلب توجه کنید تا با مشکلات پشت میز نشینی بیشتر آشنا شوید.

نشت کردن خون از رگ ها

پمپاژ نشدن خون از پا به قلب، به رگ های تحتانی و پا فشار وارد می کند. به گفته یکی از جراحان قلب و عروق از انگلستان، با فشار وارد آمدن به دیواره های رگ ها، مقداری پروتئین و مایعات در بافت ها نشت می کند و به التهاب منجر می شود. افرادی که برای مدت طولانی بدون تحرک پشت میز می نشینند دچار برآمدگی در رگ های پا می شوند. این برآمدگی ها که حاوی مایع است، در افراد لاغر نیز مشاهده می شود. به مرور زمان این مشکل می تواند به بروز لکه های قهوه ای و سفت شدن پوست و در نتیجه زخم منجر شود. کاهش گردش خون در پا خطر لخته شدن خون را به دنبال دارد اما بیشتر بیماران، عوامل خطر دیگری نیز دارند؛ از جمله افزایش سن. تکان دادن انگشتان پا ،از جا بلند شدن و راه رفتن هر ۲۰ دقیقه یک بار می تواند به جریان خون کمک کند.

افزایش قند خون

نشستن طولانی مدت می تواند باعث مقاوم شدن بدن فرد در برابر انسولین شود که این امر زمینه ساز بروز دیابت نوع ۲ است. زمانی که قند به سلول ها می رسد یک سری واکنش های زنجیره ای رخ می دهد تا به قند اجازه ورود به داخل بافت داده شود. بی تحرکی باعث می شود قابلیت عضله ها در دریافت قند از جریان خون کاهش پیدا کند از این رو در برابر انسولین مقاوم تر می شود. حرکت های کوچک و منظم، فعالیت انسولین را در عضله بهبود می بخشد. محققان می گویند حتی نشستن طولانی مدت در یک روز می تواند روی ترشح انسولین تأثیر بگذارد.

کند بودن روند تخلیه روده ها

کم تحرکی می تواند باعث بروز یبوست شود. هنگام نشستن انقباض روده کمتر می شود و روده خشک و مدفوع سفت تر می شود.این حالت طی ۲۴ ساعت بی تحرکی به وجود می آید. می توان با ورزش خطر خشکی روده ها را کاهش داد. روزی ۱۰ دقیقه ورزش ملایم مفید است.بی تحرکی می تواند به سوزش سر دل منجر شود. تحرک نداشتن پس از صرف غذا، باعث کندی روند تخلیه معده و تولید اسید می شود. این امر می تواند علایمی چون احساس سوزش استخوان پشت را ایجاد کند. از نوشیدن مایعات هنگام غذا خوردن بپرهیزید زیرا این کار روند هضم را کند می کند بعد از غذا به پیاده روی ملایم بپردازید.

سردردها

زمانی که پشت میز رایانه به حالت خمیده می نشینید، برای نگاه کردن به صفحه، مجبور می شوید گردن خود را عقب بکشید.این کار روی اعصاب گردن تأثیر می گذارد و باعث سردرد می شود. نشستن به حالت خمیده، روی شانه ها تأثیر می گذارد و بر مفصل فشار وارد می کند؛ بنابراین مشکلات شانه بیشتر می شود. بهتر است کمر را صاف کنید و درست بنشینید.

صدا دادن زانوها

شاید تصور کنید که استئوآرتریت تنها در افرادی به وجود می آید که به شدت ورزش می کنند اما محققان می گویند بین نشستن طولانی مدت و بروز استئوآرتریت ارتباط وجود دارد. نداشتن فعالیت به چاقی مفرط منجر می شود و بالا رفتن وزن فشار بیشتری روی مفصل ها وارد می کند. از طرفی ضعیف شدن عضله ها به علت کم تحرکی باعث می شود هنگام بلند شدن از روی صندلی از دست هایتان کمک بگیرید. این حالت نشانه ضعیف شدن عضلات بزرگ ران است. برخی معتقدند که ضعیف شدن عضلات می تواند به استئوآرتریت منجر شود.

سرطان کولون

محققان استرالیایی می گویند افرادی که بیش از ۱۰ سال کم تحرکی داشته اند، نسبت به دیگران که فعالیت کافی دارند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قسمت پایین روده ( رکتوم) قرار دارند.نتایج بررسی های دیگر نیز نشستن طولانی مدت را با افزایش خطر سرطان سینه و سرطان های آندومتریال (زنانه) نشان می دهد. نشستن طولانی مدت باعث ترشح انسولین بیش از حد می شود که رشد سلول ها را تحریک می کند.

دیسک کمر

کم تحرکی ستون فقرات، باعث انعطاف پذیری کمتر آن می شود و زمینه آسیب دیدگی ستون مهره ها را بر اثر فعالیت های روزانه از جمله بستن بند کفش فراهم می کند.دیسک بین مهره ای ماده ای نرم است که نشستن طولانی مدت باعث می شود دیسک آسیب ببیند. حرکت های ناگهانی، احتمال دیسک کمر را بالا می برد و باعث درد و سفتی عضله می شود. با نشستن روی یک صندلی راحت نمی توان مشکل را حل کرد.

کم تحرکی و بیماری های قلبی

نشستن طولانی مدت با افزایش فشارخون و کلسترول ارتباط دارد. این دو عامل خطر بروز حمله قلبی را بالا می برد. فعالیت بدنی عملکرد رگ ها را بهبود می بخشد و باعث تنظیم ضربان قلب می شود که جریان خون در رگ ها را سریع تر می کند. هر چه جریان خون سریع تر باشد اکسیدنیتریک بیشتری از لایه درونی دیواره رگ ها ترشح می شود.در نتیجه رگ ها سالم و نرم می ماند اما در حالتی که فرد تحرک کمتری دارد بدن برای حفظ ضربان قلب باید فشار بیشتری به رگ ها وارد کند.این فشار چربی را به دیواره های رگ ها وارد می کند و باعث سفت شدن آن می شود این امر می تواند خطر حمله قلبی را بالا ببرد.|خراسان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها