بررسی‌هایی تازه نشان داده‌اند، آمار کمر درد نسبت به دهه ۹۰ میلادی دو برابر افزایش یافته است. دانشمندان مایو کلینیک با تجزیه و تحلیل بیش از ۱۴ مطالعه دریافتند علت عمده بروز کمر درد، نادیده گرفتن عضلات کمر و پایین تنه است.
کد خبر: ۶۳۸۰۸۶

به گزارش جام جم سرا، دکتر راشل جونز، متخصص طب ورزش مدرسه پزشکی دانشگاه بوفالو معتقد است با اجرای دقیق دو حرکت می‌توان از عضلات ستون فقرات و پایین تنه حمایت کرد. این دو حرکت که موجب کاهش درد کمر تا ۱۵ درصد می‌شود به نقل از سلامانه چنین است:

۱- به پشت بخوابید و پا‌هایتان را روی زمین دراز کنید. پای چپ و دست راستتان را بالا ببرید و سپس پای راست و دست چپتان را چنین کنید. این حرکت را با پنج بار شروع و به ۱۰ بار در روز افزایش دهید.

۲- به پشت بخوابید و پا‌هایتان را خم کنید. سپس، پای چپ و دست راستتان را پنج بار بالا و پایین ببرید و بعد از دو دقیقه استراحت پای راست و دست چپتان را چنین کنید. به خاطر داشته باشید که هرگز نباید بیش از ۱۰ بار در روز این حرکات را انجام دهید.

دلایل رایج کمردرد

اگرچه علت کمردرد در اغلب موارد به دلیل کشیدگی عضله، آرتریت، گوژپشتی یا فتق دیسک بین مهره هاست، اما علت‌های دیگر نیز در ایجاد این درد نقش دارد که برای بسیاری از افراد ناشناخته است.
به گزارش جام جم سرا، خراسان در نوشتاری دلایل شایع کمردرد را منتشر کرده که عبارتند از:

استرس
استرس می‌تواند عامل بروز انواع درد‌ها، بیماری‌ها و اختلالات باشد. کمردرد‌گاه نشانه استرس بیش از حد به ویژه در قسمت فوقانی کمر است. استرس باعث سفت شدن عضلات در تمام بدن، کاهش جریان خون به آن قسمت‌ها و تراکم اسید‌ها در عضلات می‌شود که در پی آن درد در آن قسمت ایجاد و یا تشدید می‌شود. بنابراین، با کنترل میزان استرس می‌توان سلامت ستون مهره‌ها، کمر و بدن را حفظ کرد.

نشستن طولانی مدت
بیشتر کارمندان ساعت‌های طولانی از وقت خود را مقابل رایانه یا میز کار سپری می‌کنند. نشستن طولانی مدت علاوه بر اینکه باعث پایین آمدن میزان سوخت و ساز بدن و افزایش وزن می‌شود،، افزایش دردهای استخوانی از جمله کمردرد را به همراه دارد. این درد به علت رسیدن اکسیژن کم به عضلات ایجاد می‌شود که باعث سفت شدن و ایجاد ناراحتی در این قسمت می‌شود. برای اینکه این نوع درد برطرف شود باید هر نیم ساعت از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید. اما بهترین راه حل این است که برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید در طول روز فعالیت جسمی داشته باشید.

کمبود ویتامین
کمبود ویتامین می‌تواند مشکلات فراوانی از جمله کمردرد به وجود بیاورد. به عنوان مثال، ویتامین D که با نور خورشید ارتباط دارد، این روز‌ها اغلب به مواد غذایی مانند شیر افزوده می‌شود تا از بروز عوارض ناشی از کمبود این ویتامین پیشگیری شود. ویتامین D به طور چشم گیری کمردرد شدید را در مبتلایان کاهش می‌دهد. از آنجا که ویتامین‌ها برای عملکرد طبیعی بدن لازم است، هر نوع کمبودی می‌تواند منجر به کمردرد شود.

یبوست
یبوست از قسمت روده تحتانی که به احتمال زیاد انسداد در آنجا وجود دارد، به کمر فشار وارد می‌کند. اگر یبوست یک مشکل مزمن باشد، این فشار مداوم روی قسمت تحتانی کمر می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند و پس از رفع یبوست، کمردرد ادامه پیدا کند. یبوست مشکل شایعی است که با افزودن فیبر در برنامه غذایی و بالا بردن مصرف آب و ورزش کردن قابل درمان است. باید دانست که مصرف داروهای OTC اثر کوتاه مدت دارد از این روز لازم است که شیوه زندگی خود را تغییر دهید.

استفاده از تردمیل برای مبتلایان به کمردرد مزمن، ممنوع

به گزارش جام جم سرا، افرادی که کمردرد مزمن یا درد زانو و تورم زانو و مشکلات تعادلی دارند، نباید از تردمیل استفاده کنند.
نوید قدوسی کار‌شناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری ایمنا با اشاره به اینکه تردمیل وسیله‌ای ورزشی است که با داشتن یک تسمه پهن، امکان راه رفتن و دویدن با سرعت‌های متفاوت را به افراد می‌دهد؛ افزود: از تردمیل برای اهداف مختلف از جمله گرم و سرد کردن بدن، کاهش وزن، تناسب اندام، بهبود سیستم قلبی‌عروقی، افزایش استقامت عضلانی استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه به کار بردن تردمیل برای افرادی با درد زانو، تورم زانو، کمردردهای مزمن و مشکلات تعادلی پیشنهاد نمی‌شود؛ تصریح کرد: بسته به نوع بیماری یا مشکل باید از وسایل ورزشی جایگزین و تحت مراقب ویژه استفاده شود.
این آسیب‌شناسی ورزشی مشورت با پزشک را قبل از انجام فعالیت ورزشی روی تردمیل لازم دانست و در صورت استفاده از آن اظهار داشت: با سرعت‌های پائین شروع به راه رفتن کرده و برای افزایش سرعت از آمادگی جسمانی خودتان اطمینان داشته باشید و عضلات شکم را منقبض نمائید.
نوید قدوسی ادامه داد: حتی‌الامکان پاهای خود را صاف قرار دهید، روی تنفس طبیعی و صحیح تمرکز کنید و برای افزایش کالری مصرفی و تناسب اندام فوقانی از دست‌هایتان استفاده کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
با سلام و آرزوی سلامتی برای شما
United Arab Emirates
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
۰
۰
مطالب خیلی خوبی بود بسیار ممنونم
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها