• 2 2
  • 0

ظروف غذا و اثرشان بر سلامتی مادر و جنین

شنبه 21 دی 1392 ساعت 09:27
ظروف غذا امروزه اکثرا از جنس ملامین، پیرکس، آرکوپال، سفال، یک بار مصرف می‌باشد. باید توجه نمود تمامی این ظروف می‌توانند در سلامتی خانم باردار و جنین موثر باشند. در ادامه این نوشتار، شرح مختصری درباره برخی از ظروف ارائه شده است.
ظروف سفالی
از مزایای استفاده از ظروف سفالی سبک بودن آنها، قیمت مناسب، قابلیت قرارگیری در ماکرویو است ولی باید به این نکته توجه نمود که رنگ آبی این ظروف حاوی سرب بوده که می تواند عاملی برای مسمومیت مادر و جنین با سرب باشد.
 
ظروف مسی
از مزایای این ظروف پخت بهتر مواد غذایی بوده ولی باید توجه نمود بدن خانم باردار به میزان کمی از مس نیازمند است و مقدار بیش از حد آن منجر به مسمومیت می گردد و بر اساس تحقیقات سازمان FDA امریکا، مس وارد شده از طریق ظروف به غذا باعث اسهال و استفراغ شده و هم چنین نمی توان در این ظروف غذاهای اسیدی پخت زیرا ای نوع غذاها منجر به ورود مس به غذا و درنتیجه مسمومیت می گردد.
ظروف برنجی که از ترکیب مس و روی ساخته می‌شوند، از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می‌کنند. ظروف تفلون که از پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروفند، به دلیل دارا بودن پلیمر و تولید گازهای سمی، سبب کوتاهی قد جنین و سرطان می‌شوند
 
ظروف برنجی
این ظروف از ترکیب مس و روی ساخته می شوند و شایان ذکر است که این نوع ظروف از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می نماید.

ظروف آلومینیومی
با وجود اینکه این ظروف بسیار سبک بوده و پخت در آن سریع تر می باشد ولی نباید این نکته را فراموش کرد که با هر پخت در این ظروف مقداری از آلومینیوم وارد غذای مصرفی شده که می تواند منجر به مسمومیت به صورت اختلال در سیستم عصبی، مسمومیت های کلیوی و کبدی، التهاب مفاصل گردد . بخصوص باید در مورد پخت سبزیجات برگی شکل مانند کاهو و غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، ریواس، این نکته را در نظر داشت. البته بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه ١۵۰میلی گرم مضر نبوده با توجه به اینکه بیشتر داروها از آلومینیوم ساخته می شوند.
 
ظروف تفلونی
امروزه این ظروف پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروف بوده که به دلیل دارا بودن پلیمر که در اثر حرارت زیاد ایجاد گاز های سمی نموده که منجر به کوتاهی قد جنین، سرطان می شود. باید توجه نمود که با هر بار پخت لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا چسبیده که به مرور زمان از بین رفته و آستری زیر آن وارد غذا گردیده و لایه آلومینیومی آن ظاهر می گردد که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می شود.
 
ظروف یکبار مصرف
مضرات استفاده از این ظروف شامل از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، تجمع مواد سمی در بافت های چربی، خستگی، عصبی شدن، بی خوابی، کاهش پلاکت های خون، انتقال مواد خطرناک از طریق ژن از نسلی به نسل دیگر است.
>> دکتر فریبا رضایی (جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی)
به اشتراک گذاری
کد خبر : 1340806214134881026
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

اخبار مرتبط

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته