آشنایی با فواید، مضرات و عوارض داروها

اطلاعات دارویی؛ «دگزامتازون» دشمن استخوان‌ها

با شروع فصل سرما در کشور و افزایش ابتلا به انواع سرماخوردگی با منشا ویروسی یا عفونت‌های باکتریایی، حجم استفاده از دارو‌ها بخصوص داروهای آنتی بیوتیک یا کاهنده درد و التهاب نیز همزمان سیر صعودی پیدا می‌کند.
کد خبر: ۶۲۵۵۷۷
سرماخوردگی بهتر است یا دگزامتازون؟

کار‌شناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن هشدار در خصوص افزایش مصرف کورتون بویژه به صورت خودسرانه در جامعه گفت: گزارش‌های دریافتی مصرف این فراورده‌ها بخصوص دگزامتازون در بسیاری از موارد از جمله سرماخوردگی، درد دندان، سردرد و تب ذکر شده است.
به گزارش جام جم سرا به نقل از آفرینش- سمیرا ایرانی با اشاره به اینکه یکی از داروهای پر مصرف در سرماخوردگی که به صورت بی‌رویه مورد استفاده قرار می‌گیرد داروی دگزامتازون است، تصریح کرد: استفاده مدام از این دارو در دراز مدت باعث افزایش حساسیت بدن به این دارو و عدم دریافت پاسخ درمانی مطلوب در یک دوره منطقی درمانی می‌شود.
کار‌شناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: متاسفانه امروزه در باشگاه‌های پرورش اندام هم به وفور از دگزامتازون استفاده غیر درمانی می‌شود که دلیل استفاده از آن هم احتباس آب در بدن و ایجاد حالت تورم در اندامهاست.
وی افزود: از جمله عوارض گزارش شده می‌توان به تهوع، سرگیجه، کهیر، تعریق، اختلالات بینایی، ادم، افزایش فشار خون، فلج شل گذرا، تاکی کاردی، تشنج، شوک انافیلاکتیک، یرقان، درد شکم، خونریزی گوارشی، قرمزی و ادم صورت، پلی اوری، افزایش وزن، توهم، تاخیر در ترمیم زخم‌ها، پوکی استخوان، افزایش ابتلا به عفونت، عوارض چشمی نظیرکاتاراکت، عوارض گوارشی و عوارض پوستی مانند پتشی اشاره کرد.
وی اظهار داشت: بنابراین به منظور تجویز و مصرف منطقی دارو باید دگزامتازون تزریقی طبق موارد اندیکاسیون تایید شده در منابع علمی تجویز گردد و از مصرف این فراورده در موارد فوق الذکر جدا اجتناب شود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها