این گیاه با عنوان CHINESE WISTERIA و نام علمی WISTERIA SINENSIS از خانواده گلهای پروانه آسا و بومی منطقه چین است. در ایران به نام گل «پیچ انگوری» نیز شناخته می‌شود. طریقه نگهداری و مراقبت از آن را در ادامه مطلب بخوانید.
کد خبر: ۶۱۱۶۸۱

خاک و تغذیه: خاک لوم با زهکشی خوب و PH: ۵. ۵_۶. ۵
دمای ایده آل محیط: ۱۱ درجه سانتیگراد     
آبیاری و رطوبت: کمی خشک     
نور محیط: زیاد     
پیچ گلیسین گونه‌ای گیاه بالا رونده از جنس Wisteria در خانواده Fabaceae (بقولات - پروانه آسا) بومی چین (بیشتر در استانهای Guangxi، Guizhou، Hebei، Henan، Hubei، Shaanxi، و Yunnan می‌باشد). این گیاه در سال ۱۸۱۶ از چین به اروپا و شمال امریکا آورده شده است و به عنوان یکی از محبوب‌ترین درختان زینتی باغ و خانه‌های غرب تبدیل شده و از پرکاربرد‌ترین درختان در فضای سبز به شمار می‌رود.
در برخی از مناطق شرقی ایالات متحده، پیچ گلیسین به عنوان گونه مهاجم معرفی شده است.
پیچ گلیسین می‌تواند ۲۰ تا ۳۰ متر در طول رشد کند و بلند شود. دارای برگ‌های براق سبز رنگ به طول ۱۰ تا ۳۰ سانتی که هریک ۹ تا ۱۳ برگچه مستطیلی ۲ تا ۶ سانتی متری دارند.
گل‌های آن سفید، بنفش، آبی به طول ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر هستند که در بهار نمایان می‌شوند و معمولا در اواسط ماه فروردین به اوج خود می‌رسند. گل‌ها قبل از گسترش شاخ و برگ در هر خوشه همزمان باز می‌شوند و عطری شبیه به انگور دارند.
 میوه آن پهن، قهوه‌ای رنگ و مخملی شبیه غلاف حبوبات است و ۵ تا ۱۰ سانتی متر طول دارد و دانه‌های آن دیسک مانند وبا ضخامت حدود ۱ سانتی متر می‌باشند.
 پیچ گلیسین درختچه‌ای مقاوم، خزان دار با طول عمر زیاد، بالا رونده چوبی، سریع الرشد (در شرایط محیطی مناسب سالی ۳ متر رشد می‌کند.) برگ‌های آن متناوب و به فرم مرکب شانه‌ای فردهستند.
 گل آذین خوشهٔ زیبایش سبب معروفیت این گیاه شده است. پس از گلدهی، بذور در غلافهایی تشکیل می‌شوند. این غلاف‌ها (نیام) به رنگ سبز می‌باشند.
 پیچ گلیسین گیاهی است که تقریبا به نور زیادی نیاز دارد و بایستی در مکان‌های آفتابگیر کاشته شود. این گیاه به خاک‌های لومی با زهکش مناسب نیاز دارد و خاک‌های سنگین را نمی‌پسندد. به خاک‌های گچی و آهکی حساس است و PH۵/۵ تا ۵/۶ (کمی اسیدی) بهترین حالت برای این گیاه است. به رطوبت متوسط و منظم نیاز دارد. خشکی را به خوبی تحمل می‌کند و به رطوبت فراوان حساس است. پیچ گلیسین گیاه مناطق معتدله محسوب می‌شود و در محدوده دمایی ۴ تا ۳۵ درجه رشد می‌کند. نوسانات دمایی در بهار سبب ریختن گل‌ها می‌شود.
تغذیه: این گیاه به خاک کاملا غنی از مواد آلی و معدنی نیاز دارد.
کود دهی قبل از زمان گلدهی برای پدیدار شدن گل‌های زیبا ضروری است. در بهار و تابستان (در هر دو موعد گلدهی) کود دهی انجام می‌شود.
در مورد نسبت کود دهی NPK آن اطلاعاتی در دست نیست اما کود سوپر فسفات به میزان ۶۸ گرم و سولفات پتاسیم به میزان ۴۸ گرم در هر متر مربع خاک به این گیاه داده می‌شود تا گلدهی تحریک شود و گلهای زیبایی پدیدار شوند.
هرس: به خاطر کنترل رشد زیاد و به منظور تولید گل بیشتر، هرس سالیانه انجام می‌گیرد. در هر سال، دو نوبت هرس بایستی انجام شود:
۱- هرس پائیزه
۲- هرس زمستانه هرس پائیزه در مهر ماه صورت می‌گیرد. در این هرس شاخه‌های سال جاری تا ۳۰ سانتی متری شاخه اصلی قطع می‌شوند و بایستی۴ تا ۶ برگ روی هر شاخه باقی گذاشته شود. هرس زمستانه در اواخر زمستان (بهمن ماه یا اسفند ماه) صورت می‌گیرد. در این هرس شاخه‌های جانبی را قطع می‌کنند به طوری که باقیماندهٔ شاخه دارای ۲ تا ۳ جوانه باشد. این جوانه‌ها تبدیل به گل خواهند شد. گل‌ها در این درختچه در شاخه‌های سال قبل پدیدار می‌شوند و در طی هرس کردن نباید شاخه‌ها را کاملا قطع نماییم. بلکه بایستی ۲ تا ۳ جوانه باقی بگذاریم.
 آفات و بیماری‌ها: گاهی اوقات بیماری لکه برگی به این گیاه حمله می‌کند. قارچ‌های عسلی و حشرات مکنده‌ای چون شته‌ها و شپشک‌ها نیز به این گیاه آسیب می‌رسانند. مشکلات محیطی و فیزیولوژیکی گیاه گلیسین به خاک‌های گچی و آهکی حساسیت دارد. خاک‌هایی با PH قلیایی برای این گیاه مناسب نیستند. کمبود آهن و فسفر و پتاسیم خاک به این گیاه صدمه می‌رساند و سبب کاهش تعداد گل‌ها می‌شود و‌‌ همان طور که ذکر شد یخبندان‌های بهاره سبب ریختن گل‌های آن می‌شود.
 تکثیر: به چندین روش گلیسین را می‌توان تکثیر نمود: ۱- (قلمه) قلمه چوبی یا قلمه نیمه چوبی را از شاخه‌های جانبی در ابتدا یا اواسط تابستان تهیه می‌کنند و در خزانه قرار می‌دهند. ۲- (خوابانیدن) خوابانیدن سر شاخه‌ها در پاییز صورت می‌گیرد. ۳- (پیوند زدن) راه تجاری تکثیر گلیسین است که در اوایل بهار صورت می‌گیرد. ۴- (بذر) بذر‌ها دارای خواب نیستند و جوانه زنیشان به خوبی صورت می‌گیرد. در فروردین یا اردیبهشت می‌توان بذر‌ها را کاشت. البته خیس کردن بذور به مدت ۲۴ ساعت در آب قبل از کاشت، جوانه زنی را سرعت می‌بخشد. بذر‌هایی که مربوط به سال جاری هستند بهترین جوانه زنی را دارند و با گذشت زمان، به سرعت قوه نامیه‌شان کاهش می‌یابد.
هشدار: تمام قسمت‌های گیاه پیچ گلیسین حاوی یک گلیکوزید به نام wisterin است که در صورت بلع سمی است و ممکن است باعث تهوع، استفراغ، درد معده و اسهال شود. پیچ گلیسین در بسیاری کودکان ایجاد مسمومیت کرده است که اسهال و استفراغ خفیف تا شدید از رایج‌ترین اثرات آن بوده است.
>> گل و گیاهان زینتی نارگیل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
۰
۰
با سلام و خدا قوت . حالا این پیچ گلیسین و از كجا می شه تهیه كرد.
پرهمت
United States
۰۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۰
۰
۰
من حدود ده پیچ گلیسرین دارم كه از این ده تا فقط یكی گل می دهد با اینكه همه انها را چند سال پیش كاشته ام. نمی دانم علت گل ندادن انها چیست. لطفا راهنمایی بفر مایید كه ایا می شود كاری انجام داد یا خیر.تمام انها بفاصله دو متر و نیم از یكدیگر كاشته شده اند كه روی حصار دویده و پخش شده اند
متشكرم
پرهمت
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها