چند ماهی می‌شود نامزد کرده‌اند. یکی درگیر خرید جهیزیه و دیگری در حال تدارک مراسم عروسی است؛ می‌خواهند دست به دست بدهند و خشت خشت این خانه را عاشقانه بنا کنند، خودشان می‌گویند وقتی خشت‌های این چاردیواری صاف و درست چیده شود، دیوار زندگیشان تا ثریا صاف بالا می‌رود؛ آن وقت حرف و حدیث‌ها، فراز و نشیب‌ها و چشم و همچشمی‌ها نمی‌تواند بر زندگیشان چنگ بیندازد.
کد خبر: ۵۹۵۸۴۱

عباس که حسابی درگیر تدارک یک مراسم آبرومندانه است می گوید: «اولش فکر می کردم گرفتن «بله» از عروس خانم، یعنی رد شدن از هفت خوان رستم. دوران نامزدیمان که شروع شد، فهمیدم گرفتن «بله» خوان اول بوده، شش خوان دیگر را باید در دوران نامزدی طی کنم!»

زهرا هم که با شنیدن این جمله ها لبخند به لب دارد، می گوید: «حال و هوای نامزدیمان گاهی صاف و آفتابی است، گاهی هم ابری و بارانی، اما خودمان حسابی مراقبیم که این حال و هواها ما را به یک آگاهی و شناخت روشن از یکدیگر برساند.»

اگر از دوستانی که تازه ازدواج کرده اند بپرسید دوران نامزدیشان چگونه بوده است، احتمالا پاسخ می شنوید که علاوه بر روزهای خوب اول آشنایی، تنش و استرس زیادی را هم در این دوران پشت سر گذاشته اند. اضطراب رفت و آمد در خانواده ای جدید، انجام خریدهای مراسم عروسی، تهیه جهیزیه، خرید یا اجاره خانه و به جا آوردن رسم و رسومات صبر و حوصله زیادی می طلبد. تحمل این فشار فقط در صورتی آسان می شود که دختر و پسر با هم رابطه ای صمیمانه و در عین حال مسئولانه داشته باشند؛ رابطه ای که به شناخت تفاوت ها و تفاهم هایشان منجر می شود.

نخواهید که یکدیگر را تغییر دهید

مژگان ـ ک که نزدیک ده سال از زندگی مشترکش می گذرد و یک بچه هم دارد، می گوید: «وقتی نامزد بودیم، هر وقت در همسرم چیزی می دیدم که به مذاقم خوش نبود، با خودم فکر می کردم وقتی برویم زیر یک سقف تغییر می کند، اما او حتی برای ترک عاداتی مثل سیگار کشیدن و بی نظمی اش تلاشی نکرد.»

بسیاری از کسانی که سال ها از زندگی مشترکشان می گذرد می گویند همسرشان تغییر چندانی نکرده است خلاصه این که جمله معروف «کم کم تغییرش می دهم» در این دوران به کار نمی آید. فراموش نکنید نامزد شما یک فرد بالغ است که ویژگی ها و خصوصیاتش شکل گرفته است. شاید روزی خودش تصمیم به تغییر بگیرد، اما شما نمی توانید تغییری را به او تحمیل کنید. شما او را با همین خصوصیاتی که دارد، دیدید و پسندیدید و انتخاب کردید. پس او را با هیچ کس مقایسه نکنید یا نقاط ضعفش را مقابل دیگران ذکر نکنید تا او تحت فشار قرار بگیرد و بخواهد به زور تغییر کند. به خاطر داشته باشید برای دوام و شیرینی زندگی مشترکتان اندکی تغییر لازم است، اما فقط اندکی! آن هم به انتخاب خود نه به اجبار دیگری.

هیچ وقت نگویید «من به خاطرتو...»

هرگز ایثارها و فداکاری هایتان را به رخ هم نکشید. یادتان باشد وقتی تصمیم گرفتید به خاطر همسر آینده و زندگی مشترکتان، کاری انجام دهید بخشی از آن تصمیم به خاطر عشق و علاقه ای بوده که در قلبتان نسبت به او داشته اید. پس در واقع شما با این کار قدری هم خودتان را آرام کرده اید. پس این تزریق احساس گناه به همسرتان نه تنها او را مسئولیت پذیر یا متعهد نمی کند، بلکه سبب ایجاد حس تحقیر در وی می شود.

زمان دوران نامزدی را طولانی نکنید

این که حداکثر دوران نامزدی چقدر باشد، به شرایط و موقعیت های دو خانواده بستگی دارد. با این حال برخی روان شناسان معتقدند طول این دوره نباید بیشتر از شش ماه شود، چراکه در ایام نامزدی و عقد، دختر و پسر از سویی احساس متاهل شدن و استقلال می کنند و از سوی دیگر همچنان همراه خانواده خود و تا حدودی تحت تصمیم گیری های آنها هستند. از این رو طولانی شدن این مدت و بلاتکلیفی حاصل از آن می تواند سبب اختلافاتی میان دختر و پسر یا خانواده ها شود.

دوری، دوستی نمی آورد

هادی و فاطمه همین که نامزد کردند هر کدام راهی شهری شدند تا درس و دانشگاهشان را به سرانجام برسانند و بعد جشن عروسی را به پا کنند. هادی دانشجوی کارشناسی ارشد در تهران است و فاطمه در اصفهان دوره کارشناسی اش را می گذراند. آنها که با هم یک نسبت فامیلی دور هم دارند می گویند: «ما به هم علاقه داشتیم، اما می خواستیم درسمان را هم ادامه دهیم. از سوی دیگر خانواده ها هم اصرار داشتند زودتر تکلیفمان روشن شود. در نهایت تصمیم گرفتیم نامزد شویم، اما تا پایان تحصیلاتمان صبر کنیم».

دوران نامزدی، دورانی است که باید با هم ارتباط زیادی داشته باشید، نقاط ضعف و قوت همدیگر را بهتر بشناسید و درباره جزئیات زندگی مشترکتان با هم صحبت کنید. معمولا توافق های اینچنینی سبب طولانی شدن دوران نامزدی می شود، اما این کشش زمانی به شناخت دو طرف کمکی نمی کند، چراکه دختر و پسر از هم دور هستند و به دلیل طولانی شدن دوران نامزدی به محض رسیدن به یک شرایط نرمال باید خیلی زود بساط عروسی را به پا کنند. در نتیجه یک دوران نامزدی طولانی و بدون کیفیت را پشت سر می گذارند.

از خواستگاران قبلی حرف نزنید

وقتی این همه حرف های خوب برای گفتن هست، چرا موضوعی را برای صحبت انتخاب می کنید که سبب حساس شدن نامزدتان می شود؟ هیچ مردی دوست ندارد، خواستگاران قبلی همسرش را بشناسد و هیچ دختری هم علاقه ندارد بداند چه کسانی قبل از او برای نامزدش کاندیدا شده بودند! افشا کردن نام آنها و از آن بدتر، تعریف کردن از آنها سبب مقایسه و اذیت شدن نامزدتان
می شود.

با نامزدتان رو راست باشید

اگر خواسته ای دارید یا موضوعی شما را رنجیده خاطر کرده است، ساده و شفاف آن را با او در میان بگذارید. نق زدن و طعنه زدن و غرغر کردن، هیچ وقت جای بحث و گفت وگوی سالم و سازنده را نمی گیرد. پس در مورد تفاوت های شخصیتی تان، انتظارات عاطفی، احساسی و جنسی که از هم دارید گفت وگو کنید. باور کنید بسیاری از مشکلات با حرف زدن حل می شود.

نگذارید کار به جاهای باریک برسد

اگر مشکلی در ارتباطتان وجود دارد که به تنهایی قادر به حل کردنش نیستید، خیلی زود به مشاور مراجعه کنید. دخالت خانواده ها در این موارد معمولا نتیجه مثبتی ندارد، در حالی که مشورت گرفتن از یک شخص بی طرف و متخصص سبب می شود مشکلات ارتباطی تان را به درستی مدیریت کنید. / ضمیمه چاردیواری

>> جام جم آنلاین/ شیما نادری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها