کارکرد مغز، حافظه و سرعتی که مغز با آن اطلاعات را پردازش می‌کند، با بالا رفتن سن افراد افت می‌کند، اما پژوهشگران در هلند و سوئیس دریافته‌اند که خوردن اسید فولیک (فولات) ممکن است از این روند جلوگیری کند و باعث تقویت توان مغز بخصوص در سالمندان شود.
کد خبر: ۵۹۴۶۰۶

به گزارش جام جم سرا- دکتر جین دورگا از مرکز پژوهشی نستله در لوزان، در این باره گفت: ما نشان داده‌ایم که مصرف ۳ ‌ساله قرص‌های اسید فولیک، قدرت اجرایی در آزمون‌هایی که سرعت پردازش اطلاعات و حافظه را اندازه می‌گیرند، افزایش می‌دهد، یعنی‌‌ همان حوزه‌هایی که می‌دانیم با افزایش سن دچار نقصان می‌شوند. 

اسید فولیک یا فولات، یکی از ویتامین‌های گروه B است که در جگر، مخمر (ماءالشعیر)، حبوبات پخته، اسفناج پخته، جوانه گندم خام، کاهو، آب‌پرتقال، کلم، زرده تخم‌مرغ و موز یافت می‌شود. 

همچنین پژوهشگران انگلیسی نشان داده‌اند که مکمل‌ اسید فولیک خطر بیماری قلبی عروقی را با پایین آوردن میزان یکی از اسید‌های آمینه به نام هموسیستئین که تصور می‌شود به پوشش درونی شریان‌ها آسیب برساند ‌ کاهش می‌دهد. 

افرادی که روزانه ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک دریافت می‌کردند، در آزمون‌های‌شناختی و حافظه به طور قابل‌ توجهی بهتر عمل می‌کنند. 

دکتر کلر موریس و دکتر کریستین تانجنی از موسسه پیری سالم راش در شیکاگو در ایلی‌نویز در تفسیر نتایج این تحقیق می‌گویند: افراد مورد بررسی در این تحقیق نسبت به میانگین مردم برخی کشورهای دیگر دارای سطح پایین‌تر فولات در خون خود بوده‌اند، بنابراین روشن نیست که آیا افراد با میزان بالا‌تر فولات در بدن نیز از مصرف قرص‌های آن سود ببرند. 

میزان فولات مصرفی بر حسب رژیم غذایی افراد کشورهای مختلف فرق می‌کند. این میزان در کشورهایی مانند یونان، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا که رژیم غذایی مدیترانه‌ای مملو از میوه و سبزی مصرف می‌کنند و در کشورهایی مانند کانادا و امریکا که غلات آن‌ها با اسید فولیک غنی می‌شود، بالا‌تر است. آلزایمر، بیماری فراموشی است، بیماری‌ای که در اثر آن فرد قدرت تفکرش را از دست داده و نزدیکان خود را به خاطر نمی‌آورد و گاهی به دلیل ناتوانی در استفاده از ذهن می‌میرد. 

طی تحقیقاتی مشخص شد میزان اسید فولیک در خون افراد مبتلا به آلزایمر پایین است و در تحقیق دیگری مشاهده شد مصرف کم سبزیجات سبزرنگ موجب افت اسید فولیک خون و بروز لخته‌های خونی در مویرگ‌های مغز و آسیب به بافت مغز می‌شود که فراموشی را در پی دارد. 

همچنین کمبود دریافت اسید فولیک به بروز پارکینسون در موش‌های تحت بررسی در آزمایشگاه انجامید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها