این روزها مشغله‌هایمان آنقدر زیاد شده که همدیگر را فراموش کرده‌ایم. فکر تفریح کردن و گذراندن ساعتی با اعضای خانواده هم دیگر برایمان خیلی دور و دست‌نیافتنی به نظر می‌رسد. کم‌کم روزی می‌رسد که متوجه می‌شویم فاصله ایجادشده بینمان دیگر به این راحتی‌ها پر نمی‌شود.
کد خبر: ۵۷۸۸۷۵

دیگر جایی برای شوخی و گفتگوهای صمیمانه باقی نمانده؛ دیگر حتی کنار اعضای خانواده‌تان احساس امنیت و آرامش نمی‌کنید، اما اگر کمی به فکر هم باشیم، اگر با خودمان مدام تکرار کنیم هر لحظه از زندگی که می‌گذرد دیگر بازگشتی ندارد، فکری به حال روابطمان خواهیم کرد.

بهبود روابط بین فردی کاری نیست که بتوان در عرض چند ساعت یا چند روز انجام داد. اگر نکات ریزی را تمرین و رعایت کنید تغییرات محسوسی در زندگی‌تان اتفاق می‌افتد و کم‌کم احساس شادی و خوشبختی در روزهایتان جا باز می‌کند.

معجزه روزهای تعطیل: روزهای تعطیل بهترین فرصتی است که می‌‌توانید به اعضای خانواده‌تان نزدیک شوید. این در حالی است که امروزه در روزهای تعطیل هریک از افراد خانواده به علایق شخصی خودشان می‌پردازند یا تنهایی به همراه دوستانشان به تفریح می‌روند.
از همین جمعه‌ای که در راه است سعی کنید این سنت را در خانواده پایه‌گذاری کنید که روزهای تعطیل متعلق به خانواده است.
صبح روزهای تعطیل با صبر و حوصله اعضای خانواده‌تان را از خواب بیدار کنید و صبحانه را همراه هم نوش‌جان کنید. اگر در بقیه ایام هفته مجبورید کارهایتان را پشت سر هم و سریع انجام دهید، در این روز آرامش داشته باشید. به این ترتیب می‌‌توانید لحظاتی بی‌دغدغه و با صحیت را در کنار هم بگذرانید.

با یک نفس عمیق همه چیز حل می‌شود: اگر سرتان از سر و صدای بچه‌ها در حال انفجار است لازم نیست داد و فریاد راه بیندازید و با این کار آنها را بترسانید، فقط کافی نیست یک نفس عمیق بکشید تا آرام شوید، وقتی به تاثیر معجزه‌آسای نفس عمیق پی بردید، این کار را به فرزندانتان هم آموزش دهید و به این ترتیب از دعواهای احتمالی بین خودتان و فرزندانتان پیشگیری کنید.

تشویق یادت نره: وقتی بچه‌ها را مستقیما تشویق می‌کنید آنها احساس می‌کنند می‌خواهید سر آنها را شیره بمالید. در عین حال احساس شرمندگی در آنها به وجود می‌آید. وقتی به صورت گزیده از فرزندتان پیش دیگران تعریف می‌کنید آنها می‌‌فهمند که تمجیدتان صادقانه است.

خودتان را مجبور به تحمل سختی‌ها نکنید: بعد از مهمانی‌ها معمولا شما می‌مانید و کوهی از کارها. اگر حوصله‌ تمیز کردن خانه را ندارید لازم نیست با عصبانیت حاصل از آن اعضای خانواده‌تان را برنجانید. می‌توانید کمی قدم بزنید یا این که با فرزندانتان در مورد مهمانان و جشن صحبت کنید، سپس به انجام کارها بپردازید.

توضیح دادن ممنوع: اگر قصد دارید فرزندتان را متوجه اشتباهاتش کنید از توضیحات اضافه خودداری کنید و منظورتان را در چند کلمه یا جمله کوتاه بگنجانید. روی لحظه‌های مثبت تاکید کنید. وقتی از چیزی خوشحال هستید از صحبت کردن در مورد آن نترسید. احساسات مثبت‌تان را با دیگران در میان بگذارید.

عصبانی هستم، پس می‌روم: اگر بین شما و یکی از اعضای خانواده بحث و جدلی پیش آمده لازم نیست ساعت‌ها به این بحث ادامه دهید. محل را ترک کنید و بعد از مدتی که آرام شدید به طور منطقی مشکل‌تان را حل کنید.

تلویزیون‌ها را خاموش کنیم: بسیاری از خانواده‌ها عادت دارند هنگام غذا خوردن تلویزیون تماشا کنند این مساله از تعامل و گفتگوی بین اعضای خانواده جلوگیری می‌کند. به طور کلی سعی کنید از تک‌تک لحظه‌های با هم بودنتان برای برقراری ارتباطی سالم با یکدیگر بهره بگیرید و مهم‌تر از همه مهربانی و احترام را فراموش نکنید. 

>> جام جم/ چاردیواری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها