سرطان پروستات یکی از سرطان‌های شایع در سراسر جهان است و عوامل محیطی بویژه الگوی تغذیه و رژیم غذایی نقش مهمی در بروز یا پیشگیری از این بیماری دارد.
کد خبر: ۵۷۵۰۲۵

متخصصان تغذیه دانشگاه کالیفرنیا در مطالعات اخیر خود دریافته‌‌اند که مصرف گردو سرعت پیشرفت سرطان پروستات را در موش‌ها کاهش می‌دهد و همچنین اثرات مثبت قابل توجهی بر ژن‌‌های مرتبط با کنترل رشد تومور دارد. برای انجام این تحقیق تعدادی موش آزمایشگاهی تحت تغییرات و دستکاری‌های ژنتیکی قرار گرفتند تا به سرطان پروستات مبتلا شوند. سپس به مدت ۱۸ هفته به رژیم غذایی آن‌ها گردو افزوده شد. 

نتایج نشان داد وقتی موشهای مبتلا به تومورهای سرطانی پروستات از رژیم غذایی حاوی گردو استفاده می‌کنند، اندازه و سرعت رشد تومور در آن‌ها کنترل می‌شود و همچنین میزان نوعی پروتئین در خون آن‌ها کاهش می‌یابد. این پروتئین، فاکتور رشد شبه انسولینی نامیده می‌شود که ارتباط بسیار زیادی با بروز سرطان پروستات دارد. 
در ادامه این پژوهش، تاثیر گردو بر فعالیت ژن‌ها در سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد گردو بر ژن‌های چندگانه مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومورهای پروستات اثرات مثبتی دارد. 
بر اساس آمار‌ها، سرطان پروستات یکی از سرطان‌های شایع در سراسر جهان است و عوامل محیطی به ویژه الگوی تغذیه و رژیم غذایی نقش مهمی در بروز یا پیشگیری از این بیماری دارد. 
مطالعات پیشین اثبات کرده بودند که گردو به دلیل اینکه سرشار از چربی‌های غیر اشباع مفید به ویژه اسیدهای چرب امگا- ۳، ترکیبات آنتی اکسیدان و سایر مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال‌ها) است، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را کاهش می‌‌دهد. 
در تحقیق اخیر برای اولین بار تاثیر مصرف این ماده غذایی ارزشمند در مقابله با سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه در کنگره سالانه انجمن شیمی آمریکا ارایه شده است.
>> اروم نیوز
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها