بوی دهان موضوعی است که به طور مقطعی یا مزمن، بسیاری از افراد با آن درگیرند. صبح‌ها وقتی از خواب بیدار می‌شویم، وقتی غذایی با چاشنی خاص می‌خوریم مثل سیر یا پیاز، از جمله مواقعی هستند که گرفتار بوی مقطعی دهان میشویم. برای رهایی از این مشکل، پیدا کردن عامل اصلی آن اولین قدم است.
کد خبر: ۵۷۱۳۰۷

‌اختلالات گوارشی مانند اختلال در مری و معده در افرادی که مرتبا ترش می‌کنند یا عفونت‌ها و آبسه‌های ریوی، التهاب حفره بینی، سینوزیت (التهاب سینوس‌ها)، رنیت (التهاب مخاط بینی) و التهاب ناحیه حلق مثل گلودردهای چرکی از عوامل بیمارگونه بوی دهان می‌تواند باشد.

بیماری‌های لثه نظیر پیوره، التهاب لثه، لقی و پوسیدگی دندان‌ها هم از شایع‌ترین علل بوی بد دهان است.

گرسنگی، گرسنه خوابیدن و خوردن بعضی از غذاهای بودار بخصوص در شب مانند غذاهای آماده که در آن سیر، پیاز و ادویه استفاده شده باشد، به نوعی باعث بوی موقت بد دهان می‌شود.

طبق یک تحقیق ارائه شده در نشست سالانه محققان دهان و دندان آمریکا در سال ۲۰۰۸، ۲ بار مسواک زدن در روز با استفاده از خمیردندان‌های حاوی آنتی‌باکتریال و استفاده از مسواک‌های مجهز به پاک‌کننده‌های زبان می‌تواند بوی بد دهان را از بین ببرد. در این نشست تخمین زده شده که ۲۵ درصد از افراد بالغ از این مشکل خجالت‌آور رنج می‌برند و این میزان ممکن است برای افراد مسن‌تر به ۵۰ درصد نیز برسد.

البته ترس از بوی بد دهان به عنوان یک بیماری به نام هالیتوفوبیا شناخته شده است که برخی اوقات آنقدر این ترس زیاد است که بیش از ۲۵ درصد از افرادی که اعلام می‌کنند بوی بد دهان دارند در حقیقت دچار این عارضه نیستند.

خوشبو کردن دهان‌

جز مواردی که بوی دهان علت بیماری است، می‌توان با رعایت نکاتی از بوی دهان جلوگیری کرد. شستشوی کامل دهان حداقل ۲ بار در روز و استفاده از نخ دندان به صورت روزانه، غذا‌ها و باکتری‌هایی که در بین دندان‌ها به دام می‌افتند و فقط به وسیله نخ دندان برداشته می‌شوند را از بین می‌برد. اگر غذا در بین دندان‌ها بماند و با تاخیر خارج شود، بوی بدی را در دهان ایجاد خواهد کرد.
* اگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، موقع خواب حتما آن را از دهان خارج کرده و برای تمیز نگهداشتن، آن را در مایع مناسب بگذارید.
* زبان خود را تمیز نگه دارید؛ چراکه باکتری‌ها با قرار گرفتن روی سطح زبان سبب کاهش بوی خوش دهان و تازگی آن می‌شوند. از شستشوی زبان خود بعد از مسواک زدن دندان‌ها مطمئن شوید.
* همیشه یک دهان خشک با دهانی که بوی نامطبوع داشته باشد، یکی است. برای حل این مشکل می‌توان از بزاق مصنوعی استفاده کرد. این ماده هم حاوی مواد ضدمیکروبی است و هم ذرات غذایی مانده در دهان را شستشو می‌دهد. البته استفاده از بزاق مصنوعی در شب مناسب نیست چون صبح که بیدار می‌شوید احساس طعم ترش را در دهان خود خواهید داشت. همچنین مکیدن قرص نعنای بدون قند، ترشح بزاق را تحریک می‌کند.
* در میان همه غذا‌ها پیاز و سیر دو ماده ای هستند که در خود ترکیب گوگرد دارند که بعد از آن‌که جذب جریان خون می‌شوند، بوی آن در ریه‌ها ظاهر می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
Q
United States
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۰
۰
۰
سلام..من واقعا نمیدونم دیگه چی كار كنم..ته زبونم سفیده..بیشتر اوقات هم دهنم بو میده..حتی بعد از غذا....چی بخورم كه معدم بو نده؟؟؟؟

نیازمندی ها