عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور هر سال کتاب «سقای آب و ادب» نوشته سیدمهدی شجاعی را به دانشجویانش هدیه می‌دهد. او در این باره به فارس گفت: من هر سال تعداد زیادی از این کتاب خریده و به دانشجویانم هدیه می‌دهم، چرا که این کتاب می‌تواند بر جامعه و نسل جوان تاثیرگذار باشد.
کد خبر: ۹۵۶۴۸۶

او همچنین درباره آخرین اثری که خوانده گفت: اخیرا کتاب «گلستان یازدهم» خاطرات زهرا پناهیان، همسر شهید علی چیت‌سازیان را خوانده‌ام.

«گلستان یازدهم» خاطرات زهرا پناهیان، همسر شهید علی چیت‌سازیان، از سرداران بنام هشت سال دفاع مقدس استان همدان است که در قالب کتاب چاپ شده است.

همچنین کتاب «سقای آب و ادب»، که نویسنده در انتهای کتاب آن را اثری متفاوت با آثار قبلی خود معرفی کرده است، رمان و روایتی متفاوت از زندگانی حضرت عباس(ع) است. این کتاب شامل 10 فصل و 264 صفحه است که عناوین فصل‌ها عبارت است از؛ عباسِ علی، عباسِ ام‌البنین، عباسِ عباس، عباسِ سکینه، عباسِ مواسات، عباسِ زینب، عباسِ ادب، عباسِ حسین، عباسِ فرشتگان و عباسِ فاطمه.

نویسنده براساس مستندات تاریخی، به روایت زندگی حضرت عباس(ع) می‌پردازد؛ اما در فصل نهم، شیوه‌ای جدید را پیش می‌گیرد و روایتی متفاوت را با مضامینی نو از شخصیت حضرت عباس بن علی(ع) ارائه می‌دهد.

این اثردر کنار کتاب «رحمت واسعه» اشارات مرحوم آیت‌الله بهجت درباب امام حسین(ع) و «بچه‌های عاشورا» برای کودکان اثر طاهره ایبد دو کتاب دیگر در ششمین دوره پویش مطالعاتی روشنا معرفی شده‌اند.

قدیمی‌ترین نسخه کتابخانه ملی چیست؟

مدیر کل نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می‌گوید قدیمی‌ترین نسخه‌ای که در این کتابخانه نگهداری می‌شود،‌ کلیات سعدی است که 80 سال پس از مرگ او کتابت شده است.

احسان شکراللهی به ایرنا گفت: حدود 850 نسخه در کتابخانه بخش خطی سازمان حفاظت می‌شود که به نوعی با «مصلح‌الدین سعدی‌شیرازی» شاعر بلند آوازه قرن هفتم در ارتباط است، این آثار به چند دسته تقسیم می‌شوند، دسته نخست نسخه‌های کامل کلیات سعدی هستند که شامل تمام آثار وی در یک مجلد است.

او افزود: بوستان، گلستان، غزلیات، قصاید، تک بیت‌ها و همه آنچه به عنوان شعر و نثر سعدی از قلم این شاعر پرآوازه تراوش کرده در این کلیات جمع آوری شده و تعداد نسبتا قابل ملاحظه‌ای را شامل می‌شود.

شکراللهی ادامه داد: دسته‌ای دیگر بخش‌هایی از آثار سعدی نظیر بوستان، گلستان و غزلیات را تشکیل می‌دهد که به صورت جداگانه و بخشی دیگر گلچینی از آثار وی است که در اختیار کتابخانه نسخ خطی است.

او توضیح داد: برای مثال گلچین بوستان یا گلستان و دسته بعد از گلچین هم متمرکزتر می‌شود و در حد یک برگه، قطعه یا مرقع است، پس حدود پنج نوع از آثار سعدی از تک برگی که شعر سعدی در آن آمده تا کلیات این شاعر صاحب نام در بخش نسخ خطی سازمان نگهداری می‌شود.

مدیر کل نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اضافه کرد: قدیمی‌ترین نسخه‌ای که در مجموعه نگهداری می‌شود، کلیات سعدی است که سال گذشته در حافظه جهانی به ثبت رسید، این کلیات در شیراز و 80 سال بعد از درگذشت سعدی کتابت شده و جزو گنجینه‌های کتابخانه ملی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها