وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حوزه علوم پزشکی، 40 درصد تولید علمی کشور را با دریافت کمتر از 12 درصدی اعتبارات پژوهشی انجام می‌دهد.
کد خبر: ۶۲۹۰۰۵

به گزارش ایرنا، حسن قاضی‌زاده‌هاشمی افزود: خوشبختانه پژوهش در علوم پزشکی طی دو دهه گذشته پیشرفت چشمگیر و افتخارآمیزی داشته است، ولی با توجه به این‌که آثار این پژوهش‌ها در زندگی مردم چندان نمایان نیست، لازم است که محور پژوهش‌ها کاربردی باشد و در این راه نیازمندیم که تغییراتی در شکل پژوهش‌ها به وجود بیاوریم.

وی ادامه داد: در برخی زمینه‌ها همچون اعتیاد، تصادفات، بیوتکنولوژی و نانو، پژوهش‌های کاربردی خوبی انجام شده است که باید الگوی زمینه‌های دیگر پژوهش علوم پزشکی قرار گیرد. وزیر بهداشت اهمیت پژوهش‌های فناورانه را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: باید به مرحله‌ای برسیم که احساس کنیم پژوهش، نیازهای امروز ما را رفع می‌کند. عرصه دارو و تجهیزات پزشکی بیش از سایر حوزه‌ها به تحقیقات فناورانه نیازمند است.

هاشمی تاکید کرد: در کشورهای توسعه‌یافته بودجه‌های پژوهش صرف پژوهش‌های کاربردی در عرصه سلامت می‌شود و این الگو در کشور ما نیز باید اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: پژوهش‌ها همچنین باید پاسخگوی سوالات و نیازهای سیاستگذاران و مدیران عرصه سلامت باشد. امروزه در عرصه بالین و بیمارستان‌ها و حتی کمیسیون‌های دولت، مجلس و سایر نهادهای تصمیم‌ساز سوالات زیادی وجود دارد که حوزه پژوهش باید به آنها پاسخ بدهد. وزیر بهداشت تصریح کرد: گاهی می‌بینیم قانون و مقرراتی وضع می‌شود که بعد از گذشت چند سال نواقص خود را نشان می‌دهد که این امر نشانگر ضعف در پژوهش نسبت به آن موضوع بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها