فرهنگ-جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی
ظرفیت‌شناسی بازار کشوری با فرهنگ مشترک

پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی

مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان

مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲ | نظر

همزمان با شب وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (ره) مراسم استقبال از پرچم متبرک حرم امام رضا علیه السلام با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان شب گذشته (۴ اردیبهشت) در کوالالامپور برگزار شد. 

نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست

گفت‌وگوی «جام‌جم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توت‌های سفید»

نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰ | نظر

«فصل توت‌های سفید» رمانی است که وقایع آن در دهه ۵۰ و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد. در این رمان با زندگی پرفراز و نشیب زنی به نام فروغ همراه می‌شویم که با وجود دست و پنجه نرم کردن با فقر و سختی‌های شدید زندگی، شرافت و شخصیت انسانی خود را حفظ می‌کند.

پروژه جعل تاریخ شیعه

جریان فیلمسازی مشکوک در خدمت صهیونیست‌ها

پروژه جعل تاریخ شیعه

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹ | نظر

انسان همیشه به‌دنبال فضیلت‌هایی‌ است که برای رسیدن به آنها ازهیچ رذیلتی دریغ نمی‌کند. این شاید همان وسوسه میانبر زدن برای رسیدن به هدف جلوه کند‌ اما در حقیقت همه‌چیز ازیک معنا نشأت می‌گیرد و آن معنای امر رذیلانه است؛ فلسفه‌ای که نباید به اهداف و مقاصد و ارتباطش با امر رذیلانه تنزل داده شود. به‌عبارت ساده مقاصد شر تنها زاییده امر رذیلانه‌اند نه عامل تحریک آن در انسان؛ فلسفه‌ای که می‌تواند سرنخی برای کشف یک جنایت خاموش باشد؛جنایتی که درواکنش به سریال پررمزوراز «حشاشین» تصمیم به نوشتن راجع به آن می‌کنم.

فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت

به بهانه سفر رئیس‌جمهور به پاکستان، «جام‌جم» تعاملات فرهنگی دو کشور را بررسی می‌کند

فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱ | نظر

بدون شک همکاری مشترک فرهنگی بین کشورها، به‌ویژه در یک منطقه جغرافیایی از جمله اتفاقات خوبی است که موجب می‌شود ما با فرهنگ، نوع زیست و پوشش، هنجارهای مورد پذیرش و حتی فرهنگ عمومی کشورهای همسایه بیشتر آشنا شویم.

خاطرات عضو جداشده منافقین

«تهران تا تیرانا» به چاپ سوم رسید

خاطرات عضو جداشده منافقین

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷ | نظر

کتاب خاطرات مسعود خدابنده، سرتیم حفاظت مسعود و مریم رجوی به چاپ سوم رسید. این کتاب که با عنوان «تهران تا تیرانا» منتشر شده، واگویه‌هایی از درون سازمان مجاهدین خلق است. خدابنده که از پیش از پیروزی انقلاب، سمپات مجاهدین خلق بود تا سال ۱۳۷۵ که از سازمان برید، تمام رده‌های سازمانی را طی کرد و در نزدیک‌ترین جایگاه به مسعود و مریم رجوی قرار گرفت.

نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند

چند خطی درباره «داستان دو شهر» نوشته چارلز دیکنز

نویسنده‌ای که برای مخاطب دام پهن نمی‌کند

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳ | نظر

«من شهری زیبا را می‌بینم و مردمی شادمان را که از درون این ورطه به‌پا می‌خیزند. زندگی‌هایی را می‌بینم که زندگی‌ام را به خاطرشان فدا کردم...می‌بینم که در قلب‌های آنها جایگاهی دارم و در قلب فرزندان آنها و نسل‌های بعدشان. این عمل، به‌مراتب ارزشمندتر از همه آن چیزی‌ است که تاکنون به انجام رسانده‌ام. اکنون به آرامشی دلپذیر دست خواهم یافت که تاکنون تجربه نکرده بودم».(بخشی از داستان دو شهر)

لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ

نقدی بر کتاب‌های تاریخ شفاهی در حوزه دفاع مقدس به انگیزه انتشار چند عنوان خواندنی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس

لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲ | نظر

اشاره: تولید و رونق « تاریخ شفاهی» دردهه اخیر،اتفاق مبارکی است که باید آن را به فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد. اکنون تاریخ شفاهی به یک گونه پرطرفدار و پررونق در صنعت نشر و فضای فرهنگی و ادبی کشور تبدیل شده است.نهادها،مراکز،ناشران دولتی و غیر‌دولتی وحتی اشخاص حقیقی آثاری دراین زمینه تولیدومنتشرکرده و می‌کنند.

برای آگاهی‌بخشی و انعکاس خواست مردم

بررسی اجمالی ادبیات سیاسی ــ اجتماعی در ایران با نگاه به چند اثر شاخص

برای آگاهی‌بخشی و انعکاس خواست مردم

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ | نظر

جریان‌ها و سبک‌های ادبی پارسی به دو دوره بزرگ کلاسیک و معاصر تقسیم می‌شوند. دوره کلاسیک سبک‌های آذربایجانی، خراسانی، دوره بازگشت، عراقی و هندی را شامل می‌شود که بیشتر مختص شعر بوده است و در دوره معاصر این جریان‌ها را به ادبیات سیاسی ــ اجتماعی، رمان تاریخی، ادبیات اقلیمی و روستایی، پاورقی‌نویسی و ادبیات عامیانه و داستان کوتاه تقسیم می‌کنند.

میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم

نگاهی متفاوت به زندگی به بهانه انتشار «زندگی خوب و بسنده» با ترجمه نگار شاطریان

میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰ | نظر

آورام اَلپرت که به قول خودش، نویسنده و معلم است تاکنون در دانشگاه‌های پرینستون و راتجرز تدریس کرده و در حال حاضر در نیو انستیتوی هامبورگ مشغول پژوهش است. کتاب «زندگی خوب و بسنده» را انتشارات پرینستون در سال ۲۰۲۲ از او به‌عنوان آخرین کتاب، منتشر کرد. این کتاب به‌تازگی از سوی نگار شاطریان ترجمه شده و توسط انتشارات بیدگل به بازار نشر، راه پیدا کرده است.

فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار

علی رویین‌تن در گفت‌وگو با «جام‌جم» از ضرورت ساخت فیلم با موضوع وعده صادق گفت:

فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰ | نظر

درسال‌های اخیر کارگردانان سعی‌داشتند منش،شخصیت و جهان‌بینی یک شهید را در آثار خود در جهت بیان اندیشه‌های انقلاب متجلی کنند؛کاری که علی رویین‌تن بعداز۱۴سال فاصله‌گرفتن از ساخت فیلم، انجام داده و زندگی شهید ابراهیم هادی را در قالب مستند داستانی «آتش و گلستان» نشان داده است.

تربیت شاگرد و روحانی مبارز

روایت تاریخ از کارنامه روحانیت(بخش سی‌ودوم)

تربیت شاگرد و روحانی مبارز

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶ | نظر

حضرت امام‌خمینی(ره) با توجه به شرایط سیاسی ــ اجتماعی ایران، از همان اولین روزهای حضورشان در حوزه علمیه قم و خصوصا پس از پاسخ‌نگرفتن اعلامیه معروف‌شان درسال۱۳۲۳ که برای برانگیختن مردم مسلمان علیه رژیم شاه صادر شده بود، به این نتیجه رسیدند که پرورش و تربیت طلاب، روحانیون و مدرسین آگاه و مبارز برای این حوزه می‌تواند بستر مناسب رشد اسلام و شناساندن صحیح آن به توده‌های مردم باشد؛ مردمی که پس از شناخت اسلام آن‌گونه که هست، قطعا به رهبری روحانیت مبارز، علیه رژیم ستم‌شاهی و اربابان غربی‌اش قیام خواهند کرد و پایه‌های ظلم و جور را برخواهند انداخت.

رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟

نگاهی به سهل‌گیری و افزایش برگزاری کنسرت‌های پاپ در ایام ماه مبارک رمضان

رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۵ | نظر

جریان برگزاری کنسرت که در سال گذشته رونق یافته بود، تداوم خود را در ماه رمضان امسال هم نشان داد اما با مروری اجمالی بر اجراهای مختلف شاهد بودیم که کنسرت‌های پاپ باز هم در این موقعیت بیش از اجراهای موسیقی متناسب با ماه رمضان بود. این موضوع نشان می‌دهد که دغدغه در ارائه محتوای مناسب جای خود را به رویکردهای اقتصادی داده است و تداوم همین نگاه آسیب‌هایی را متوجه ماهیت موسیقی کرده است.