مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از اختصاص یافتن 200میلیون تومان اعتبار برای ادامه یافتن مرمت در خانه‌ی نصیرالدوله خبر داد.
کد خبر: ۴۵۱۷۱۰

محمدحسین فرمهینی فراهانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح مرمت خانه‌ی نصیرالدوله که سال 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، سال 1385 تهیه شد. در آن سال، عملیات خاک‌برداری از داخل بنا، استحکام‌بخشی و گچ‌بری‌های سقف انجام و دیوارهای جنوبی و بخشی از حمام خانه نیز مرمت شد.

او با بیان این‌که از سال 1387 عملیات مرمتی در این بنای تاریخی انجام نشده است، گفت: امسال اعتباری حدود 200میلیون تومان برای این خانه از سوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران اختصاص یافت تا کف‌سازی‌های آن سامان‌دهی و عملیات مرمت در بخش‌های کالسکه‌خانه‌ی بنا انجام شود. همچنین با توجه به اعتبار تخصیص‌یافته قرار است، بخش‌هایی از خانه مقاوم‌سازی شود.

در همین زمینه، معاون پیشین میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران اواسط فروردین‌ماه 1388 گفته بود، وضعیت خانه‌ی تاریخی نصیرالدوله مانند یک بیمار در اتاق عمل است و باید هرچه زودتر به یکسری از بخش‌های این خانه رسیدگی و مرمت آن‌ها انجام شود.

محمد بیرقی با اشاره به یک‌میلیارد تومان اعتباری که برای مرمت و بهره‌برداری کامل از این خانه مورد نیاز است، اظهار کرده بود که اگر اعتبار تخصیص یابد، در مدت یک‌سال این پروژه به‌طور کامل به‌پایان می‌رسد؛ ولی زمانی که اعتبار به‌صورت خرد داده می‌شود، اگر قرار است، پروژه در مدت پنج‌سال انجام شود، 10 سال طول می‌کشد و با رسیدن به سال دهم باید یک بازنگری روی مرمت‌های سال نخست انجام شود.

خانه‌ی نصیرالدوله بنایی تاریخی است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در سال 1379 با یک‌میلیارد تومان آن را به اشتباه به جای خانه‌ی مرحوم مدرس خرید. این خانه، سال 1274 هجری قمری با دوهزار مترمربع مساحت به سبک خانه‌های دوره‌ی صفوی و معماری قاجار ساخته شده است.

خانه‌ تاریخی نصیرالدوله حدود 20 سال زباله‌دانی ساکنان خیابان بن‌بست مدرس بود، به‌گونه‌ای که زمان مرمت بنا، حدود 400 تن خاک که در سال‌های گذشته از تخریب شدن بنا و زباله‌های مردم در آنجا انباشته شده بود، از این خانه‌ی تاریخی خارج شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها