برنامه «یک صبح، یک سلام» رادیو جوان یکی از موفق‌ترین برنامه‌های رادیو به شمار می‌آید

وقتی رادیو صبح بخیر می‌گوید

شاید شما حتی برای یک بار هم که شده یکی از برنامه‌های صبحگاهی رادیو را شنیده باشید. برنامه‌های صبحگاهی به دلیل زمان پخش‌شان ویژگی‌های خاصی دارند. اطلاع‌رسانی با انتقال شادی و نشاط به مخاطبان و چیزهایی از این دست مهم‌ترین آنهاست. خیلی‌ها برای این که صبح‌ها خواب از کله‌شان بپرد و روز خوبی را شروع کنند رادیوشان را روشن و یک موج رادیویی را انتخاب می‌کنند که مجری برنامه با انرژی سلام می‌کند و شنونده را متقاعد می‌کند امروز بهترین روز دنیاست.
کد خبر: ۴۱۶۶۸۰

برنامه «یک صبح، یک سلام» رادیو جوان یکی از موفق‌ترین برنامه‌های رادیو به شمار می‌آید. اگر مدتی مشتری این برنامه شوید، متوجه می‌شوید که عوامل برنامه بخصوص فاطمه صداقتی گوینده این برنامه حساسیت بسیار بالایی در اجرای خود دارد. صداقتی اگر تاکنون توانسته بخوبی از پس این ماجرا بربیاید شناخت او از لحظات و ثانیه‌های اجرا در یک برنامه صبحگاهی رادیو است که توانسته به جذابیت برنامه و جذب مخاطب کمک کند. سردبیری و تهیه‌کنندگی برنامه هم از عوامل دیگری هستند که با وجود تاثیرگذاری شان، در یک برنامه رادیویی تحت‌الشعاع کار مجری قرار می‌گیرند و باید با یکدیگر هماهنگ باشند تا بتوانند برنامه پرمخاطب و جذاب تولید کنند.

وقتی به استودیو پخش برنامه «جوان ایرانی سلام» رسیدم فهمیدم که این گروه از لحظات اولیه صبح آماده هستند که برنامه‌ای بر اساس نیاز مخاطب تولید و پخش کنند.

جوان امروز ـ جوان دیروز؛ سلام

انوشه میرمجلسی سردبیر برنامه وظیفه هدایت محتوایی، چینش بخش‌ها و هماهنگ کردن خط منطقی و معنایی برنامه را به عهده دارد. با مرتضی اذانی و محمدحسین زرندی که قرار است خبرهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی را بخوانند هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهد تا در حین اجرا به مشکلی برنخورند. البته همزمان تلفن‌های برنامه را هم بررسی می‌کند و با هانیه جوادی‌منش گزارشگر برنامه هم صحبت می‌کند که چه گزارشی را تهیه کند. میرمجلسی در فرصتی کوتاه به‌ویژگی‌های برنامه‌های صبحگاهی اشاره می‌کند و درخصوص فعالیتش در برنامه می‌گوید: سردبیر یکی از نقش‌های بسیار حساس در برنامه‌های زنده به شمار می‌آید به گونه‌ای که فکر اصلی برنامه توسط سردبیر به بقیه افراد تزریق می‌شود و این تفکر در بخش‌ها به صورت‌های مختلف مشهود است. به همین جهت من هم سعی می‌کنم در این خصوص فعالیت‌های مربوط به خودم را به شکل صحیحی انجام بدهم تا در کنار عوامل دیگر برنامه به موفقیتش کمک کنم. چون حضور همه عوامل بر اساس عشق و علاقه است که با انگیزه در برنامه حضور دارند تا بتوانند برنامه‌ای تولید کنند که مورد رضایت مخاطبان قرار بگیرد.

وی می‌افزاید: کنترل فضای مناسب برنامه با توجه به حال و هوای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه و بیان و ارائه مطالب روز از مهم‌ترین کارهایی است که در این برنامه انجام می‌دهم.

وی در پاسخ به این پرسش که فعالیت‌های سردبیر با تهیه‌کننده چه تفاوت‌هایی دارد، می‌گوید: کنترل فرمی و آوایی برنامه، چینش موسیقی و هدایت بخش‌های مختلف برنامه به عهده تهیه‌کننده است تا بخش‌های مختلف برنامه هم از جهت محتوایی و هم از جهت فنی و شنیداری بی‌اشکال و جذاب ارائه شود در حالی که سردبیر بیشتر ایده می‌دهد و روند محتوایی برنامه را کنترل می‌کند.

میرمجلسی تصریح می‌کند: شاید بعضی‌ها فکر کنند تداخل‌کاری مشکلاتی بین تهیه‌کننده و سردبیر به جهت نزدیکی فعالیت‌ها به وجود آورد؛ اما با تقسیم وظایف کارها بخوبی انجام می‌شود. تفاهم و همفکری بین سردبیر و تهیه‌کننده به پویایی و نشاط برنامه کمک می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: در این برنامه با توجه به حساسیت‌های موجود همه سعی می‌کنند وظایفشان به نحو احسن انجام دهند تا نشاط برنامه حفظ و تقویت شود. علت این اتفاق کارگروهی و فعالیتی است که همه عوامل اعم از نویسندگان، کارشناسان و همکاران ارتباطات رعایت می‌کنند.

میرمجلسی برای هماهنگی با یکی از مدیران ارشد وزارت نیرو برای پیگیری مطالبات مردم سراغ تلفن می‌رود تا در بخش «پرونده» یکی از مشکلات مردم مطرح شود و مسوول مربوطه پاسخگو باشد. منتظر می‌مانم تا برنامه تمام شود تا با دیگر عوامل برنامه هم صحبت کنم. در برنامه جوان ایرانی سلام بخش‌های زیادی پخش می‌شود که به برخی از آنها اشاره می‌کنم. بخش یادداشت روز که هر روز یکی از عوامل آن را می‌نویسند، بخش طنز «در چند ثانیه» که شوخی با خبرهای روز است و مهدی حاجی پروانه آن را می‌نویسد و بخش «جوان دیروز سلام» که گفت‌وگو با جوانان دیروز است را شیما شیرازی تهیه می‌کند. صدای دانشجو، کلینیک سلامتی، خسته نباشین، خبرهای بازار طلا و جواهر و عکس روز از دیگر آیتم‌های این برنامه هستند.

همه برنامه‌هایم شاخص است

فاطمه صداقتی گوینده جوان و مشهوری است که به قول خودش هر جای ایران که رفته صدایش را شناخته‌اند. وی سال‌ها پیش با اجرای برنامه رادیویی چهار راه جوانی توانست قابلیت‌هایش را نشان دهد و پس از آن به عنوان گوینده ثابت شبکه رادیویی جوان در اکثر برنامه‌ها حضور دارد. صداقتی تاکنون با هیچ رسانه‌ای مصاحبه نکرده است و من هم می‌دانستم که اهل مصاحبه و گفت‌وگو نیست باوجود این پس از اتمام برنامه از او خواستم لحظاتی بماند تا درخصوص برنامه جوان ایرانی سلام و برنامه‌های رادیو گفت‌وگو کنیم. وی معتقد است: رادیو نیاز به تغییر و تحول دارد و باید مدیران به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا شنوندگان رادیو روز به روز بیشتر شوند و برنامه‌سازان هم با آشنایی کامل از نیازهای مخاطبان برنامه‌سازی کنند. صداقتی با بیان این‌که این روزها رسانه‌ها دچار خودسانسوری شده‌اند تصریح می‌کند: ساختار برنامه‌سازی با جابه‌جایی افراد نباید تغییر کند چرا که قالب و شکل برنامه مشخص است و برنامه‌ساز باید برنامه‌اش را برای مردم بسازد نه این‌که مثلا در ارزیابی‌ها نمره بالاتری کسب کند یا مدیری از برنامه تعریف و تمجید کند. وی به گذشته این برنامه اشاره می‌کند و می‌گوید: من اجرای برنامه صبحگاهی را از یکی از سردبیران گذشته برنامه به نام فرامرز اکرمی یاد گرفتم که اگر هم به موفقیتی رسیدم و مردم ابراز محبت می‌کنند همه حاصل زحمات اکرمی است و واقعا من مدیونش هستم.

صداقتی: ساختار برنامه‌سازی با جابه‌جایی افراد نباید تغییر کند چرا که قالب و شکل برنامه مشخص است و برنامه‌ساز باید برنامه‌اش را برای مردم بسازد نه این‌که مثلا در ارزیابی‌ها نمره بالاتری کسب کند یا مدیری از برنامه تعریف و تمجید کند

وی از کسانی که در اجرا و گویندگی سال‌ها به او کمک کرده‌اند یاد می‌کند و ادامه می‌دهد: محمد جعفر خسروی یکی دیگر از کسانی است که من خیلی چیزها از او یاد گرفتم و در حال حاضر می‌توانم از تجربیات آنها براحتی در برنامه‌هایم استفاده کنم و بر خودم واجب می‌دانم تا از کسانی که به من یاد دادند تشکر کنم.

صداقتی اجرای برنامه صبحگاهی و عصرگاهی را بسیار متفاوت می‌داند و توضیح می‌دهد: اجرای من در برنامه صبح با عصر تفاوت‌های زیادی دارد. کسانی که شنونده همیشگی برنامه باشند این تفاوت‌ها را می‌فهمند لحن، نحوه بیان و... متفاوت است و به نظرم مجری برنامه‌های صبح باید تسلط کامل به تکنیک‌های اجرا و همچنین اطلاعات روز داشته باشد.

او با اشاره به این‌که رادیو می‌تواند بهتر از این باشد، خاطرنشان می‌کند: نیاز است فضای بازتری در اختیار برنامه‌سازان رادیو قرار گیرد تا آنها بتوانند برنامه‌های پرمخاطب تولید کنند و شنوندگان رادیو روز به روز بیشتر شوند. مردم دوست دارند حرفشان از رادیو بیان شود. اگر این حرف‌ها از رادیو پخش شود، قطعا سراغ رادیو می‌آیند. رادیو رسانه‌ای است که می‌تواند در جامعه جریان‌ساز و تاثیرگذار باشد که برنامه‌سازان و مدیران باید از این پتانسیل استفاده کنند. رادیو نیاز به برنامه‌های شاخص دارد و این برنامه‌ها باید توسعه پیدا کنند تا رادیو به جایگاه اصلیش برسد. به‌همین سبب من همیشه سعی کردم در همه برنامه‌هایی که اجرای آنها را به عهده دارم، با مخاطبانم ارتباط برقرار کنم.

رادیو، آینه مشکلات مردم

شهره شایان از تهیه‌کنندگان جوان اما بنامی است که نام او را بارها از شبکه رادیویی جوان شنیده‌ایم. قبل از این‌که برنامه شروع شود دیدم که با سردبیر و گوینده بخش‌های مختلف را هماهنگ می‌کند تا هنگام پخش برنامه مشکلی پیش نیاید. حواسش کاملا به برنامه است. با وجود این‌که تهیه برنامه‌های زنده رادیو اضطراب فراوانی دارد، اما شهره شایان نه‌تنها اضطراب نداشت بلکه با آرامش کامل برنامه‌اش را اداره می‌کرد. او درباره برنامه‌های صبحگاهی رادیو می‌گوید: برنامه‌های صبحگاهی در رادیو باید متنوع و دارای ریتم شاد باشد تا مخاطبان با شنیدن برنامه پویایی و نشاط لازم را دریافت کنند.

وی با بیان این‌که برنامه‌های صبحگاهی جایی برای بحث‌های چالشی نیست! می‌افزاید: مردم دوست دارند در برنامه‌های رادیویی مشکلاتشان را مطرح کنند و مسوولان هم پاسخشان را بدهند و مشکلشان را رفع کنند. به همین سبب ما علاوه بر این‌که وظیفه اطلاع‌رسانی، ایجاد روحیه نشاط و انرژی را داریم به مسائلی که مطرح می‌شود و خواسته‌های شنوندگان است هم توجه می‌کنیم تا مخاطبانمان را حفظ کنیم.

شایان بیان می‌کند: برنامه «جوان ایرانی سلام» تلاش می‌کند با تهیه و پخش یک برنامه صبحگاهی شاد مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، ورزشی و حتی سیاسی را بازگو کند.

وی اظهار امیدواری می‌کند: مدیران رادیو به مشکلات برنامه‌سازان بیشتر توجه کنند تا آنها نیز بتوانند در تولید برنامه فرصت بیشتری بگذارند.

شایان خاطر نشان می‌کند: با توجه به این‌که تهیه‌کنندگی این برنامه به صورت کامل به من واگذار شده است و تنها سردبیر برنامه تغییر می‌کند مزیت بسیار خوبی است که موسیقی‌ها و سرودهای تکراری استفاده نمی‌شود و برنامه برای مخاطب تکراری و یکنواخت نیست.

صدابرداری کار دشواری است

سارا تهرانی صدابردار برنامه صبحگاهی شبکه جوان است. تهرانی تجربه صدابرداری برنامه‌های مختلف بخصوص برنامه‌های صبحگاهی را دارد. وی به سختی‌های صدابرداری در برنامه‌های زنده اشاره می‌کند و می‌گوید: صدابردار به عنوان یکی از حساس‌ترین عوامل در برنامه به شمار می‌آید چون کوچک‌ترین اشتباهش روی آنتن می‌رود و باید پاسخگو باشد. در نظر بگیرید اگر به جای موسیقی‌ای که قرار است پخش شود به اشتباه مکالمه تلفنی یا... پخش شود برنامه‌ریزی تهیه‌کننده به هم می‌خورد.

وی با اشاره به صدابرداری در برنامه‌های صبحگاهی تصریح می‌کند: صدابردار برنامه‌های صبح باید سرعت عمل بسیار بالایی داشته باشد و حواسش کاملا به برنامه، تهیه‌کننده و گوینده باشد تا مشکلی پیش نیاید.

تهرانی بیان می‌کند: صدابردار باید هماهنگی لازم بین خودش و تهیه‌کننده را ایجاد کند که ما در برنامه «جوان ایرانی سلام» با تهیه‌کننده و گوینده برنامه کاملا هماهنگ هستیم و در بسیاری از اوقات همین هماهنگی باعث شده مشکلی در برنامه به وجود نیاید. گفتنی است: محمد‌مهدی حاجی پروانه، انوشه میرمجلسی (نویسنده)، شیما شیرازی، فرزاد محمدی‌راد (ارتباطات) و آذر شیشه‌گر (هماهنگی) از دیگر عوامل برنامه هستند که هر روز در برنامه «جوان ایرانی سلام» حضور دارند.

فرشید قره‌لی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها