• 0

با نوشيدني‌ها به جنگ گرماي تابستان برويد

پنج شنبه 16 تیر 1390 ساعت 19:00
آبمیوه‌ها بخصوص در فصل تابستان طرفداران زیادی دارند چرا که هم بدن را خنک و هم مایعات از دست رفته بدن را جایگزین می‌کنند. البته اگر از نوشابه‌، دلستر، ساندیس و انواع آبمیوه‌های رنگارنگ نوشیدنی‌های صنعتی و مصنوعی و سرشار از اسانس بگذریم، آب میوه‌های طبیعی جایگاه ویژه‌ای در بین مردم دارند، به خصوص اگر این میوه به صورت بهداشتی و در منزل هم تهیه شده باشد.

لذت تابستان با یک لیوان شربت آبلیمو

شربت آبلیمو پرطرفدارترین و شاید خوشمزه‌ترین شربت یا آبمیوه‌ای باشد که واقعا باعث خنکی شده و خستگی یک روز گرم تابستان را از تن به در می‌کند. این شربت از ریه‌های شما در مقابل موقعیت‌های خطرناک مانند آسم، محافظت می‌کند. اگر خیلی اهل خوردن میوه و بخصوص مرکبات نیستید، مراقب باشید چرا که بیشتر در معرض ابتلا به آسم و خس خس سینه قرار خواهید گرفت.

ویتامین C که در مرکبات وجود دارد، در واقع تنفس را تسهیل می‌کند. لیمو به خودی خود برای درمان عفونت‌ها، سوءهاضمه، یبوست، دیابت،‌ مشکلات دندانی، تب، مراقبت‌های پوست و مو، خونریزی‌های داخلی، وبا، رماتیسم، سوختگی‌ها، اضافه وزن، اختلالات تنفسی و فشار خون بالا مؤثر است. این ماده به تقویت سیستم ایمنی و تمیز کردن معده کمک می‌کند. خون را تصفیه می‌کند و در مبارزه با بیماری‌ها به یاری بدن می‌آید. شربت آبلیمو هم طبعا با دارا بودن همین خصوصیات می‌تواند سنگ‌های کلیوی را از بین ببرد، سکته‌های قلبی را درمان کند، دمای بدن را کاهش دهد و باعث آرامش شما شود. آبلیمو با تشکیل اسیدسیتریک ادراری از تشکیل رسوبات در کلیه جلوگیری و سنگ‌های کلیوی را درمان می‌کند. این مساله بویژه در تابستان که آب بدن بر اثر گرما و تعریق بشدت کاهش می‌یابد بیشتر می‌شود و نوشیدن شربت آبلیمو کمک زیادی به رفع این مشکل می‌کند و حتی گاها از آب هم در دفع سنگ مفیدتر عمل می‌کند.

آبمیوه‌ای به سرخی یاقوت

آب انار جزو آبمیوه‌هایی است که خواص آنتی‌اکسیدانی قوی داشته و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، سکته و حمله قلبی نقش مؤثری دارد. یک لیوان آب انار حدود 40 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تامین می‌کند و علاوه بر این، منبع خوبی از ویتامین‌های A،E و اسید فولیک است. مقدار آنتی‌اکسیدان موجود در آب انار حتی 3 برابر چای سبز است. این آبمیوه سالم رقیق‌کننده خون است و جریان خون را به قلب تقویت می‌کند. از ایجاد پلاک در عروق خونی جلوگیری می‌کند و کلسترول خوب خون را افزایش و کلسترول بد و فشار خون را کاهش می‌دهد. از طرف دیگر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار ضد سرطان بوده و احتمال بروز سرطان‌های سینه و پوست را کاهش می‌دهد. آزمایش‌ها نشان می‌دهند سرعت رشد سلول‌های سرطان پروستات در موش‌ها با مصرف آب انار کاهش می‌یابد و نیز از بروز سرطان ریه جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف آب انار در دوران بارداری از بروز آسیب‌های بعدی مغزی در جنین پیشگیری می‌کند. این ماده به عنوان یک قابض عمل کرده و از بروز برخی عفونت‌ها جلوگیری یا آنها را درمان می‌کند.

از سوی دیگر آب انار مانند یک بازدارنده عمل می‌کند که آنزیم‌های مسوول تخریب و نابودی غضروف‌ها را از کار می‌اندازد و به این ترتیب از التهاب مفاصل جلوگیری می‌کند. آب انار از ایجاد آلزایمر پیشگیری و نیز روند بیماری را کندتر می‌کند و مصرف این نوشیدنی از ایجاد پلاک‌های دندانی جلوگیری می‌کند. از خواص دیگر آب انار می‌توان به ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی بودن آن اشاره کرد.

خاکشیر، نوشیدنی اشتهاآور

گرما، عطش را برای خوردن مایعات بالا می‌برد و خاکشیر، نوشیدنی روزهای گرم تابستان است. دانه‌های خاکشیر وقتی در آب غوطه‌ور می‌شوند، آب را به خود جذب می‌کنند. به همین دلیل هم مصرف آن کمبود آب بدن را جبران می‌کند. بنابر این، در این روزهای گرم توصیه می‌شود، قبل از خروج از خانه مصرف یک لیوان خاکشیر را فراموش نکنید. خاکشیر در واقع همانند یک ماده ضد عفونی عمل می‌کند و در درمان اسهال‌های خفیف یا سخت و نیز یبوست مؤثر است. ادرارآور بوده و التهاب کلیه‌ها را از بین می‌برد و نوعی درمان برای التهاب پوستی و کهیر به شمار می‌رود. تب بر است و زخم‌ها را بهبود می‌بخشد و به درمان مخملک و سرخک هم کمک می‌کند.

خاکشیر اشتهاآور بوده و تمایلات جنسی را افزایش می‌دهد. در درمان بیماری‌های گوارشی مفید و به عنوان تنظیم‌کننده سیستم گوارش عمل می‌کند. به اندازه سرکه مفید و در افراد مبتلا به صفرا بسیار مؤثر است. ولی با تمام این اوصاف، مهم‌ترین خاصیت شربت خاکشیر همان ضدگرمازدگی آن است که سرد و خنک بوده و تب، تهوع، بی‌حالی، سرگیجه و بی‌اشتهایی ناشی از گرمازدگی را از بین می‌برد.

شربت آلبالو تصفیه‌کننده خون

آلبالو یکی از محبوب‌ترین میوه‌های تابستانی است که از لذیذترین فرآورده‌های آن شربت آلبالو است. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی و آنتوسیانین است که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. همچنین آنتوسیانین آلبالو که در سایر میوه‌های قرمز رنگ و سبزیجات نیز بافت می‌شود، از انسان در برابر سرطان روده بزرگ، حمله و سکته قلبی محافظت می‌کند. آلبالو و نیز شربت آلبالو یکی از درمان‌های طبیعی نقرس و التهاب مفاصل به شمار می‌رود و دردهای عضلانی و کمردرد را نیز کاهش می‌دهد. شربت آلبالو با کاهش میزان اسید اوریک خون، نقرس را درمان می‌کند به طوری که مصرف یک بار شربت آلبالو در روز حدود 15 درصد اسید اوریک خون را در زنان کاهش می‌دهد. مصرف حدود 340 گرم شربت آلبالو قبل و بعد از ورزش‌های سخت، دردهای عضلانی را بهبود می‌بخشد. در ضمن مصرف شربت آلبالو صبح‌ها و شب‌ها قبل از خواب، مشکل کم خوابی شما را از بین می‌برد.

آلبالو خون را تصفیه کرده، کلسترول خون را پایین می‌آورد و جریان خون را بهبود می‌بخشد. همچنین از تجمع عروق واریسی جلوگیری کرده و سلامت قلب شما را تضمین می‌کند. از طرف دیگر این نوشیدنی از تشکیل چربی در بدن جلوگیری می‌کند و در نهایت در داشتن وزنی ایده‌آل به شما کمک می‌کند. پس اگر قصد کاهش وزن دارید، آلبالو را در رژیم خود قرار دهید. شربت آلبالو خطر بروز بیماری‌های دیابت، آب مروارید، آلزایمر و مشکلات ذهنی را کاهش می‌دهد.

آب طالبی خنک میل کنید

خواص فراوان طالبی، این میوه را به یکی از بهترین پیشگیری‌کننده‌های سرطان تبدیل کرده است. طالبی از جمله میوه‌هایی است که به‌رغم دارا بودن مواد مغذی بسیار، کالری بسیار کمی دارد. طالبی سرشار از بتاکاروتن، اسید فولیک، پتاسیم، ویتامین C و A و فیبرهای غذایی است و مقادیر بالایی ویتامین B کمپلکس، ویتامین B1 ، B3، B5 و B6دارد و منبع آنتی اکسیدان است که از بروز سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. همچنین ترکیبات بی‌نظیر موجود در طالبی از غلظت خون می‌کاهد و از ایجاد لخته‌های خونی غیرعادی در سیستم قلبی عروقی جلوگیری می‌کند. مصرف مرتب ویتامین C که در طالبی، بوفور یافت می‌شود، از سخت شدن عروق و تصلب شرایین پیشگیری می‌کند. مصرف زیاد این ویتامین مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. مصرف نوشیدنی‌هایی چون آب طالبی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند از بروز سرطان‌هایی چون سرطان معده و روده و نیز سرطان پوست جلوگیری می‌کند.

ویتامین A موجود در بتاکاروتن طالبی خطر ایجاد آب مروارید را کاهش می‌دهد و بینایی شما را تقویت می‌کند، ویتامین C و A سیستم ایمنی را برای مبارزه با عفونت‌ها تقویت کرده، اختلالات چشمی را کم می‌کند و از بروز مشکلات استخوانی و پوکی استخوان و مشکلات ریوی و آلزایمر پیشگیری می‌کند. در عین حال آنتی‌اکسیدان بالای طالبی، کلسترول بالای خون را نیز پایین می‌آورد. پتاسیم موجود در این میوه به ترشح سدیم کمک می‌کند و به این طریق فشار خون را کاهش می‌دهد. ترکیبات موجود در آن به بی‌خوابی شما کمک می‌کند. خانم‌هایی که در دوران قاعدگی دچار خونریزی‌های شدید و لخته‌های خونی هستند، می‌تواند در این دوران آب طالبی مصرف کنند. کمبود پتاسیم موجب گرفتگی‌های عضلانی و آسیب می‌شود و آب طالبی با دارا بودن مقدار زیادی پتاسیم، این کمبود را جبران می‌کند. اسید فولیک موجود در طالبی در زنان باردار می‌تواند از بروز نقص‌های دوران جنینی جلوگیری کند.

اگر سیگاری هستید و قصد ترک آن را دارید از آب طالبی غافل نشوید. این ماده حاوی مواد مغذی و معدنی است که می‌تواند به شما در ترک سیگار و بهبودی و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک می‌کند.

آب زرشک، آنتی بیوتیک طبیعی

زرشک و آب زرشک قرن‌هاست که به عنوان درمانی برای بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده حاوی نوعی ماده شیمیایی موسوم به «بربرین» است که فواید زیادی برای بدن دارد، چرا که آب زرشک تأثیر به سزایی روی دیابت دارد. بربرین موجود در آب زرشک مقاومت انسولینی بدن را بالا می‌برد، میزان قند خون را کاهش داده و میزان چربی را در بدن تنظیم می‌کند. وجود این ماده در زرشک از بدن در برابر دیابت نوع یک و 2 محافظت کرده و از عوارض عروقی مرتبط با دیابت نوع 2 جلوگیری می‌کند. از دیگر فواید آب زرشک می‌توان به کوچک کردن سنگ‌های کلیوی اشاره کرد. از این ماده طبیعی می‌توان قبل از عمل خارج کردن سنگ کلیه، به منظور کوچک کردن سنگ‌ها استفاده کرد تا سنگ‌ها راحت‌تر و با درد کمتری دفع شوند.

ماءالشعیر، دشمن سنگ کلیه

ماءالشعیر با طعم‌های میوه‌ای و مختلفی در بازار ارائه می‌شود و بنابراین طرفداران خاص خودش را دارد. این نوشیدنی مخمری، علاوه بر این که تشنگی را رفع و آب بدن را تأمین می‌کند، منبع غنی از ویتامین‌های گروه B شاملB1، B2، B3، B5، B6 و B12 هم به شمار می‌رود. اسید فولیک، ویتامین C، انواع اسیدهای آمینه و کربوهیدارت از جمله سایر مواد مغذی ماءالشعیر به شمار می‌رود. ضمن آن که کربوهیدرات موجود در آن نیز، انرژی زیادی در بدن تولید می‌کند. بنابراین اگر دچار کمبود انواع ویتامین‌ها به خصوص گروه B هستند، مصرف ماءالشعیر می‌تواند کمک زیادی به شما کند. ولی اگر اضافه وزن دارید بهتر است خوردن آن را کنار بگذارید، چرا که نقش بسزایی در چاق شدن شما خواهد داشت.

ویتامین‌های B موجود در آن باعث جذب بیشتر و بهتر مواد غذایی شده و همین امر باعث اضافه شدن وزن می‌شود. عصاره رازک که در ماءالشعیر استفاده می‌شود ادرار آور، ضدعفونی کننده سیستم گوارش و تنفس بوده و سنگ کلیه را دفع می‌کند. برای خانم‌های باردار و شیرده که به مقدار زیادی ویتامین B نیاز دارند، ماءالشعیر گزینه مناسبی است.

اما با تمام فایدی که برای ماءالشعیر اشاره کردیم، یک ضرر هم دارد که بسیار حائز اهمیت است و آن گازدار بودن برخی از انواع این نوشیدنی است. برای گاز دار کردن ماءالشعیر از گاز CO2 استفاده می‌شود که مانع از جذب کلسیم و ویتامین D شده و همین امر می‌تواند باعث مشکلات استخوانی و پوکی استخوان شود. به همین دلیل توصیه می‌شود از انواع گازدار ماءالشعیرها استفاده نشود.

ندا اظهری

به اشتراک گذاری
کد خبر : 670991330936287816
برچسب‌ها :
لینک کوتاه :

اخبار مرتبط

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی: