سفیرو نماینده دایم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه تمامی فعالیت های هسته ای کشورمان صلح آمیز و تحت نظر بازرسان قرار دارد به بیان پنج دلیل حقوقی در زمینه غیر قانونی بودن قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه کشورمان پرداخت.
کد خبر: ۳۹۴۹۷۷

به گزارش ایرنا، علی اصغر سلطانیه بعد از ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: طبق ماده 1230 اساسنامه، آژانس در صورتی حق دارد موضوع کشوری را به شورای امنیت سازمان ملل متحد گزارش کند که 'عدم پایبندی' آن توسط بازرسان مشخص و به مدیرکل گزارش شود و سپس مدیرکل آن موضوع را به شورای حکام گزارش کند.

وی با بیان اینکه این موضوع در رابطه با جمهوری اسلامی ایران هرگز اتفاق نیفتاده است، گفت: محمد البرادعی مدیرکل سابق و بازرسان آژانس هیچ گاه در مورد ایران ننوشته اند که ما عدم پایبندی داشته ایم و ارجاع موضوع هسته ای کشورمان به شورای امنیت سازمان ملل متحد خلاف اساسنامه آژانس است.

سفیر کشورمان در وین در بیان علت دوم غیرقانونی بودن قطعنامه های شورای امنیت علیه کشورمان تصریح کرد: براساس اساسنامه زمانی موضوع کشوری را به شورای امنیت گزارش می دهند که مواد هسته ای آن به سمت اهداف نظامی منحرف شده و این موضوع به اثبات برسد.

این دیپلمات ایرانی ممانعت کشوری از بازرسی و راستی آزمایی بازرسی مامورین آژانس را دلیل سوم خود برای غیر قانونی بودن قطعنامه های شورای امنیت علیه کشورمان خواند و افزود: در 26 گزارش آژانس تا کنون به صورت کتبی اعلام شده است که بازرسان قادر به بازرسی بوده اند.

نماینده ایران در آژانس خاطرنشان کرد: در ماده 1230 اساسنامه آمده است اگر عدم پایبندی کشوری که مواد و تجهیزات از آژانس دریافت کرده ثابت شود این موضوع به شورای امنیت گزارش می شود در حالی که جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از آژانس مواد و تجهیزات دریافت نکرده است.

سلطانیه دلیل پنجم خود در رابطه با غیرقانونی بودن قطعنامه های شورای امنیت را آمدن بندی در قطعنامه شورای حکام خواند که با فشار کشورهای جنبش عدم تعهد به تصویب رسیده و براساس آن تعلیق امری داوطلبانه، اعتماد ساز و غیر الزام آور اعلام شده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی وین این پنج دلیل را برای عدم وجاهت قانونی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل ذکر کرد و افزود: اجرای این قطعنامه ها در مغایرت با اصول سیاست های جمهوری اسلامی ایران است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی برنامه های هسته ای را دارای اهمیت از چهار بعد امنیتی، سیاسی، فنی و حقوقی دانست و افزود: نزدیک به نیم قرن است که کشورمان وارد فعالیت های هسته ای شده و ما نمی توانیم چون آمریکایی ها می گویند تعلیق کنید، فعالیت هایمان را تعلیق کنیم.

سلطانیه با بیان اینکه در سال های پیش از انقلاب کشورهای غربی برای همکاری با ایران در زمینه هسته ای و حتی غنی سازی با یکدیگررقابت می کردند، افزود: بعد از انقلاب اسلامی در ایران تمامی این کشوها بدون دلیل منطقی و با معیارهای دو گانه برخورد کردند.

این دیپلمات ایرانی با اشاره به راه اندازی رآکتور پنج مگاواتی تهران توسط آمریکایی ها در سال های پیش از انقلاب اسلامی با سوخت 93 درصد گفت: آمریکایی ها دو میلیون دلار پول گرفتند تا قبل از انقلاب سوخت رآکتور تهران را تعویض کنند اما بعد از انقلاب نه سوخت را دادند و نه دو میلیون دلار را.

نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به همکاری های هسته ای رژیم شاه با فرانسه گفت: پیش از انقلاب با فرانسه قرارداد ساخت دو نیروگاه اتمی و مشارکت در کارخانه اوردیف را بستیم اما آنها بعد از انقلاب زیر تعهدات خود زدند و به آن عمل نکردند.

وی با اشاره به سهام 11 درصدی کشورمان در کارخانه غنی سازی اوردیف فرانسه و همچنین پرداخت وام یک میلیارد دلاری به آن اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران سالی یکبار به عنوان سهامدار در جلسه هیات مدیره کارخانه اوردیف شرکت می کند اما بعد از انقلاب و با وجود این مسائل حتی یک گرم مواد هسته ای تحت نظر آژانس نیز به ما نداده اند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش با بیان اینکه 800 هزار بیمار سرطانی در کشور نیازمند رادیو داروهای تولیدی رآکتور تهران هستند، افزود: غربی ها با این مساله سیاسی برخورد می کنند و عدم تامین سوخت 20 درصد برای رآکتور تهران نشان از این مساله است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آلمانی ها هشت میلیارد مارک برای ساخت نیروگاه بوشهر گرفته بودند، تصریح کرد: آلمانی ها بعد از انقلاب اسلامی و بدون هیچ دلیل منطقی کار و تمامی وسایل و تجهیزات را در محوطه رها کرده و رفتند.

سلطانیه نیروگاه بوشهر را نمونه ای منحصر به فرد در جهان خواند و گفت: 30 سال طول کشیده است تا یک واحد نیروگاه بوشهر ساخته شود در حالی که رآکتور مشابه آن در آلمان 30 سال است که در حال تولید برق است و راه اندازی آن بخشی از حیثیت و آبروی کشور است.

سفیر ایران در وین با اشاره به ادعاهای مضحک آمریکایی ها در رابطه با دستیابی ایران به توان ساخت بمب در صورت راه اندازی نیروگاه بوشهر گفت: این ادعا تا حدی خنده دار بود که حتی مجبور شدند تا نیروگاه بوشهر را از قطعنامه های شورای امنیت مجزا کنند.

نماینده کشورمان در آژانس با اشاره به اهمیت به سزای موضوع ایمنی در ساخت تاسیسات هسته ای خاطرنشان کرد: تکنولوژی هسته ای بدلیل حساسیت های ایمنی و سیاسی، میعادگاه بالاترین استانداردهای رشته های مختلف علوم است.

سلطانیه ارسال ماهواره به فضا و دستیابی به تکنولوژی نانو و دیگر پیشرفت های علمی کشور را از ثمرات فعالیت در زمینه هسته ای دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت 444 نیروگاه اتمی در سراسر جهان و تولید شش هزار و 640 میلیارد کیلو وات برق هسته ای خاطرنشان کرد: چرنوبیل و فوکوشیما پیامی برای ما داشتند که هرگونه نشت مواد از رآکتورها مرز بین المللی نمی شناسد و همه کشورها باید در زمینه تکنولوژی و ایمنی هسته ای با هم همکاری کنند.

این دیپلمات ایرانی با اشاره به جوسازی رسانه های غربی و منافقین و ادعای پنهانی بودن فعالیت های هسته ای ایران در سال 2003 گفت: البرادعی در اولین واکنش به این مساله اعلام کرد که این مساله را می دانسته زیرا دکتر صالحی که در آن زمان نماینده ایران در آژانس بود این موضوع را به آژانس اطلاع داده بود.

وی تصریح کرد: در حالی که البرادعی به عنوان یک کارشناس حقوق بین الملل هیچ گاه از عدم پایبندی کشورمان به معاهده عدم اشاعه سخن نگفت و به جای آن به ما تبریک گفت، عده ای در داخل کشور بدون مطالعه می گفتند ما تخلف کرده ایم و باید به شورای امنیت برویم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش با بیان اینکه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس در مذاکرات خود با تهران صادق نبودند، تاکید کرد: اروپایی ها گفتند فعالیت های خود را تعلیق کنید تا ما مسائل را حل کنیم اما بعد از آن بدنبال تعلیق تمامی فعالیت ها و حتی دروس دانشگاهی ما بودند و به همین دلیل تعلیق را شکستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها