آیت‌‌الله مدرس در غروب دهم آذر 1316 برابر با 27 رمضان در کاشمر به شهادت رسید و در نیمه‌های شب به دور از چشم مردم به خاک سپرده شد. ولی مردم کاشمر خیلی زود از جریان شهادت این عالم وارسته آگاه شدند و از همان ابتدا تلاش کردند که ظاهر قبر را حفظ کنند ولی مأموران حکومت رضاشاه با تخریب قبر از حضور مردم بر مزار شهید مدرس جلوگیری می‌نمودند. در شهریور 1320 در زمان جنگ‌جهانی دوم رضاخان توسط انگلیسی‌ها از ایران به جزیره دورافتاده و بدآب و هوای موریس در آفریقای‌جنوبی تبعید شد. در این زمان مردم توانستند آزادانه بر مزار شهید مدرس جمع شوند. در سال 1330 هیأت امنایی تشکیل شد و زمین‌های اطراف مزار شهید مدرس خریداری و بنایی که دارای یک ایوان ورودی بود بر مزار شهید ساختند. فرزند ارشد آیت‌الله مدرس مرحوم سیداسماعیل هم در این زمان از اسفه به کاشمر مهاجرت نمود تا در ساختن بنای جدید با مردم کاشمر همکاری کند.
کد خبر: ۳۷۰۰۹۴

این بنا تا پیروزی انقلاب اسلامی موجود بود.در سال‌های اول پیروزی انقلاب ابتدا ساختمانی ساده و با ستون‌های مرتفع بر مزار شهید ساخته شد که مورد قبول مردم کاشمر قرار نگرفت. با عنایت به درخواست‌های مکرر مردم از محضر حضرت امام‌خمینی‌(ره) و توجه ویژه معمار کبیر انقلاب به این شهید بزرگوار، در 28 شهریور 1363 طی حکمی از تولیت عظمای آستان قدس رضوی خواستند که زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس‌(ره) به نحو احسن ساخته شود. در سال 1367 احداث آرامگاه به مساحت حدود 1250 متر مربع زیربنا انجام و تحویل اداره اوقاف گردید. بعد از آن توسعه و ساخت‌وساز آن با مشکل مواجه شد. مردم ، روحانیون و مسئولان کاشمر از حضور مقام معظم رهبری درخواست کردند تولیت زیارتگاه به آستان قدس رضوی واگذار شود. از این رو ولی امر مسلمین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در 4 تیر 1373 در پاسخ نامه نماینده ولی فقیه در خراسان و مقام تولیت عظمای آستان قدس رضوی طی حکمی حضرت آیت‌الله واعظ طبسی را همزمان به تولیت مرقد مطهر حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) در طبس و آرامگاه شهید آیت‌الله مدرس‌(ره) در کاشمر منصوب فرمودند.

فعالیت‌های عمرانی در زیارتگاه شهید

آیت‌الله مدرس (ره)

* احداث صحن جنوبی با کاشیکاری‌های زیبا به مساحت 3 هزار متر مربع که غرفات آن به عنوان زائرسرا، سالن اجتماعات و آشپزخانه عمومی استفاده می‌شود.

* ساخت کتابخانه شهید آیت‌الله مدرس(ره) با مساحت 825 متر مربع و 2 تالار مطالعه، 42 هزار کتاب و بیش از 9000 عضو یکی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های شهرستان و منطقه محسوب می‌شود.

* احداث موزه آثار و اسناد شهید آیت‌الله مدرس(ره) در دو سالن

* آغاز ساخت سالن چندمنظوره با مساحت 2000 متر مربع با همکاری مجلس محترم شورای اسلامی

* گسترش فضای سبز مجتمع جهت اسکان زائرین و فراهم نمودن امکانات رفاهی

* بهسازی صحن شمالی و مزار 135 شهید دوران دفاع مقدس به مساحت 1400 متر

* احداث و ایجاد آبنما

فعالیت‌های مجتمع فرهنگی شهید آیت‌الله مدرس (ره)

در مجتمع فرهنگی شهید آیت‌الله مدرس(ره) در طول سال‌ برنامه‌های متنوعی چون اقامه نماز جماعت، قرائت ادعیه کمیل،‌ توسل، ندبه و جلسات سخنرانی با دعوت از مداحان و سخنرانان برجسته کشوری، مراسم شهادت و جشن میلاد ائمه اطهار(ع). مراسم عزاداری با دعوت از هیأت‌های مذهبی در ایام محرم، محافل شبی با قرآن، شب شعر، مسابقات فرهنگی و ورزشی در مناسبت‌های مختلف، اقامه نماز عید سعید فطر در جوار زیارتگاه این شهید والامقام و...

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها