368 سال پیش ، در روز 24 نوامبر سال 1642 میلادی ابل تاسمان ، دریانورد هلندی جزیره بی نظیری را کشف کرد که بعدها به نام او تاسمانی نامیده شد.این جزیره واقع در اقیانوسیه دارای پوشش گیاهی و طبیعت وحشی ویژه خود ، پس از پشت سر گذاشتن فراز و نشیب های تاریخی ، امروز بخشی از فدراسیون استرالیا است.
کد خبر: ۳۶۸۶۸۶

آبل یانسزون تاسمان پس از کشف این جزیره آن را سرزمین وان دیمن نامید. وان دیمن نام فرماندار کل کمپانی هلندی هند غربی بود.

در قرن هجدهم میلادی دریانوردان زیادی از قبیل کاپیتان کوک در ساحل تاسمانی پیاده شدند.

اما در سال 1798 میلادی کاپیتان ماتیو فلیندرز ، دریانورد انگلیسی پیرامون تاسمانی را پیمود و متوجه جزیره بودن این سرزمین شد.او آن بخش از اقیانوس که جزیره تاسمانی را از قاره اقیانوسیه جدا می کرد ، تنگه باس نامید.

در همان زمان ، کینگ فرماندار نیو ولز جنوبی تصمیم گرفت یک مهاجرنشین دیگر را در جنوب سیدنی ایجاد کند و پس از تردید فراوان محلی را در مصب رودخانه درونت در تاسمانی انتخاب کرد.

در سال 1804 میلادی در این مکان شهر هوبارت مرکز کنونی تاسمانی احداث شد.شهر هوبارت در ابتدا یک دهکده چادری بود که 262 نفر جمعیت داشت که 178 نفر آنها زندانیان محکوم بودند.

از آن پس تاسمانی به محل انتقال زندانیان تبدیل شد تا اینکه در سال 1856 میلادی اعزام زندانیان به این جزیره منحصر به فرد ممنوع گردید.تا آن زمان بیش از 60000 زندانی به جزیره انتقال یافته بودند که تنها راه نجات آنها از این مکان فقط مرگ بود.

پس از ممنوع شدن انتقال زندانیان برای زدودن این خاطره تلخ نام سرزمین وان دیمن به نام کاشف آن «تاسمانی» تغییر یافت.

سرانجام در سال 1901 میلادی ، جزیره تاسمانی به عنوان بخشی از فدراسیون استرالیا درآمد.

به این ترتیب ، در روز 24 نوامبر سال 1642 میلادی ، ابل یانسزون تاسمان جزیره منحصر به فردی را کشف کرد که حدود 2 قرن بعد به نام خود او «تاسمانی» نامیده شد.

تاسمانی دارای گیاهان و جانورانی است که نظیر آنها در سایر نقاط جهان مشاهده نمی شود.امروز تاسمانی به دلیل زیبایی و تنوع طبیعت آن در فهرست میراث طبیعی حفاظت شده جهان قرار گرفته است.


بهرام افتخاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها