ایران در جایگاه 18تولیدعلم شیمی جهان

2011 ، سال جهانی شیمی نامگذاری شد

دبیر انجمن شیمی ایران با اشاره به نامگذاری سال 2011 میلادی به عنوان سال جهانی شیمی از تشکیل ستاد ملی سال جهانی شیمی در معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری به منظور بزرگداشت هر چه بهتر این سال در کشور خبر داد.
کد خبر: ۳۵۹۳۹۶

دکتر زلفی گل در گفتگو با ایسنا با بیان این که سازمان ملل سال 2011 را به عنوان سال جهانی شیمی نامگذاری کرده است ، گفت: دلیل اصلی این نامگذاری است که امروز علم شیمی به عنوان علمی پایه و تاثیرگذار در انرژی هسته ای ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، پیل سوختی ، صنعت دارو ، پلاستیک ، سازه‌های جدید فایبرگلاس و بخش عظیمی از صنایع به شمار می‌رود.

از سوی دیگر چنانچه که دقت نشده و مواد شیمایی باعث آلودگی محیط زیست شوند، فاجعه بزرگی اتفاق می‌افتد ؛ از این رو سال 2011 را سال جهانی شیمی نامگذاری کرده‌اند تا هم اهمیت علم شیمی را در دنیا به مردم معرفی کنند و نخبگان بیشتری جذب علم شیمی شوند و هم تبعات زیانبار مواد شیمیایی که باعث آلودگی محیط زیست می‌شود به صنایع گوشزد شود.

عضو ستاد برگزارکنندگان سال جهانی شیمی با بیان این که تاکنون چندین جلسه جهت برگزاری سمینار و همایش ‌های مختلف در سال جهانی شیمی تشکیل شده است، تصریح کرد: در این راستا، ستاد گرامیداشت سال جهانی شیمی در انجمن شکل گرفته است. در این سال علاوه بر برگزاری چندین سمینار علمی، کنگره بین المللی شیمی با حضور بیش از سه هزار دانشمند، دانش‌پژوه و شیمی‌دان در شهریور ماه سال آینده در دانشگاه بوعلی‌سینا همدان برگزار می‌شود.

وی افزود: این کنگره در گرایش‌های مختلف شامل نانوشیمی ، شیمی تجزیه ، شیمی آلی ، شیمی معدنی ، شیمی فیزیک ، شیمی کا ربردی ، پلیمر ، شیمی دارویی و شیمی صنعتی بر پا خواهد شد تا محققان یافته‌های علمی را ارائه دهند و تعامل علمی بین دانشمندان و دانشجویان علم شیمی برقرار شود.

به گفته زلفی گل ، یکی از برنامه‌های اصلی سال جهانی شیمی برقراری ارتباط مستمر با رسانه‌هاست تا علم شیمی بیش از پیش به مردم معرفی کنیم و نخبگان بیشتری به این علم جذب شوند.

دبیر انجمن شیمی ایران با تاکید بر این که اقتصاد ایران بر پایه نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع شیمیایی است، خاطرنشان کرد: از این رو باید به علم شیمی در کشور به عنوان علمی که با اقتصاد ملی مرتبط است، توجه ویژه‌ای شود. امیدواریم سال جهانی شیمی فرصت مناسبی باشد تا بتوان این علم را به جامعه معرفی کرد.قرار است کتابی با عنوان پیشگامان علم شیمی به همت «دکتر کاظم کارگشا» منتشر شود تا تولیدکنندگان علم شیمی ایران در آن معرفی شوند.

همچنین کتاب دیگری با عنوان تاریخچه علم شیمی ایران به همت دکتر مهدی گلابی استاد بازنشسته دانشگاه تبریز در حال تدوین است که امیدواریم در سال جهانی شیمی در دسترس علاقمندان قرار بگیرد.

رییس دانشگاه بوعلی‌سینا همدان در خصوص وضعیت علم شیمی ایران در جهان گفت: ایران در سال 2008 در کل علم شیمی از نظر تعداد چاپ مقالات در مجلات بین‌المللی رتبه 18 جهان را کسب کرد.همچنین در رشته پلیمر به عنوان یکی از زیر شاخه‌های شیمی رتبه دهم دنیا کسب شده است. البته از سال 2005 به بعد در کل علم شیمی، رتبه اول منطقه از آن ایران است و کشور ترکیه را هم از لحاظ تعداد مقالات و هم تعداد ارجاعات به عنوان رقیب اصلی در سطح منطقه کنار گذاشته‌ایم.

به گفته زلفی گل ، در رشته شیمی آلی هم در سال 2008 رتبه سیزدهم جهان را کسب کرده‌ایم.

وی با بیان این که قرار است ستاد ملی سال جهانی شیمی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شود تصریح کرد: حدود 100 سال است که نفت کشور به صورت خام فروخته می‌شود که برای ایران که بیش از 20 درصد تولید علم آن در رشته شیمی است، بسیار سخت است. خصوصا این که رشته شیمی اولین رشته‌ای است که در سال 65 دوره دکتری در دانشگاه شیراز داشته است.

رییس انجمن شیمی ایران افزود: چنانچه به علم شیمی توجه شود روزی خواهد رسید که نفت را که می‌توان با شناسایی یک جزء، مقدار کمتری از آن را به قیمت بالا فروخت به صورت خام و بشکه‌ای 100 دلار نفروشیم. باید تلاش و زمینه‌سازی کرد تا اجزای مواد نفتی شناسایی شده و با ایجاد کارخانه‌ها اشتغالزایی هم بکنیم. از سوی دیگر اگر علم شیمی جا بیافتد و شیمیدانان خوب داشته باشیم و ارتباط قوی بین آنها با صنایع برقرار شده و پایان‌نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه شیمی باشد می‌توان در عرض چند سال، نه تنها در واردات بنزین بی نیاز شد بلکه می‌توان بنزین هم صادرات کرد و نیازی به صدور نفت خام نداشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها