از شش ماه پیش تا کنون؛

ماجرای نشست مجلس و دولت

نشست مشترک دولت و مجلس اگرچه بنا به گفته مسئولین این دو قوه فصلی بوده و در هر فصل برگزار می‌شد و هر از چندگاهی خبر از برگزاری این نشست در روزهای آینده منتشر می‌شود، اما به مدت شش ماه از 19 بهمن 1388 تا کنون برگزار نشده است.
کد خبر: ۳۴۳۹۰۷

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین با شکل گیری مجلس هفتم و دولت نهم جلسه همفکری، هم اندیشی و یا جلسات هماهنگی بین دولت و مجلس برگزار می‌شد که غالبا در خصوص موضوعات مهم و مسائل جاری در دستور کار این 2 قوه بحث و تبادل نظر می‌شد. صرف نظر از اینکه پیگیری مشکلات حوزه‌های انتخابیه نمایندگان و دادن نامه‌های مردمی به وزرا و رئیس جمهور بخشی از وقت این جلسات را به خود اختصاص می‌دهد.

با پیروزی مجدد اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم و پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، کم کم این نشست‌ها و جلسات به یک روال عدی تبدیل شد و معمولا در هر فصل حداقل یک بار شاهد برگزاری این نشست‌ها بودیم بطوریکه در یک فصل نمایندگان مجلس با حضور در نهاد ریاست جمهوری در سالن شهید بهشتی مهمان دولت می‌شدند و بار دیگر این ضیافت در صحن علنی مجلس و بر روی صندلیهای سبزرنگ مجلس برگزار می‌شد.

این نشست‌ها بطور جدی پیگیری می‌شد. اگر قدری به عقب برگردیم، جدی بودن این نشست‌ها را مشاهده می‌کنیم. بخصوص زمانی که قانون هدفمندکردن یارانه‌ها در مجلس در دست بررسی بود.

بعنوان مثال  روز سه‌شنبه 14 مهر نمایندگان مهمان دولتی‌ها بودند و یک ماه بعد یعنی سه‌شنبه 19 آبان جلسه مشترک مجلس و دولت به منظور بحث و بررسی پیرامون لایحه هدفمند کردن یارانه ها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزارشد و 19 بهمن سال گذشته نیز نمایندگان به ریاست جمهوری رفتند.

بهمن ماه، برای مجلس ماهی پر کار است چرا که سرنوشت لایحه بودجه سال آینده در این ماه و ماه بعد در مجلس رقم می‌خورد. مضافا اینکه در دی ماه سال گذشته بحث قانون هدفمندکردن یارانه‌ها در مجلس تصویب و کار آن به اتمام رسید، اما نحوه و زمان اجرای این قانون از سوی دولت یکی از دغدغه‌های اصلی نمایندگان بود و سایه این نگرانی و دغدغه تا آخر سال و حتی در ماههای نخست سال جاری نیز وجود داشت.

بعد از تصویب لایحه بودجه سال جاری در مجلس در اسفند سال گذشته، مهمترین لایحه‌ای که در دستور کار مجلس قرار گرفت برنامه پنجم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور بود که انتظار می‌رفت حداقل در باره این لایحه و تبادل نظر و هماهنگی‌های لازم همزمان با آغاز کار دولت و مجلس در سال جاری نشست مشترکی برگزار شود، اما نه تنها در آن موقع بلکه اکنون چهارماه و نیم از سال جاری می‌گذرد، هنوز این نشست برگزار نشده و حتی یک ماه و نیم از آن دوره فصلی که مدت زمان برگزاری این نشست بوده نیز سپری شده و هنوز خبری نیست.

وعده‌هابی برگزاری نشست و تعویق های مکرر

مجلس میزبان نشست آینده است.

محسن کوهکن نماینده لنجان و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در روز پنج‌شنبه 30 اردیبهشت در خصوص نشست دولت و مجلس در فصل بهار به خبرنگار ما اینگونه گفت: «براساس توافق شفاهی بین مجلس و دولت، معمولا در خصوص موضوعات مهم و مسائل جاری در دستور کار مجلس و دولت، نشست مشترکی برگزار         می شود. این نشست ها فصلی بوده و در طول فصل برگزار می شود اما از آغاز سال 89 تاکنون این نشست برگزار نشده و هنوز مهلت فصلی نشست در فصل بهار به پایان نرسیده است و یک ماه فرصت داریم».

این نشست در فصل بهار برگزار نشد.

بعد از گذشت شش روز از فصل تابستان کوهکن در روز یکشنبه ششم تیر از برگزاری این نشست در نیمه اول تیر خبر داد.

اگرچه سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد که روز دقیق این نشست مشترک معلوم نیست اما در عین حال گفت که قطعا ظرف روزهای آینده نشست مذکور برگزار خواهد شد.
 
باز هم این نشست برگزار نشد.

ولی اسماعیلی عضو شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس در روز چهارشنبه 30 تیر از برگزاری این نشست مشترک بعد از تعطیلات مجلس خبر داد.
مجلس از روز چهارشنبه 30 تیر تا روز یکشنبه 24 مرداد به دلیل سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه و نیمه اول تعطیلات تابستانی تعطیل است.

کوهکن در روز پنچ شنبه 31 تیر دلایل عدم برگزاری نشست را اینگونه توضیح داد: «برگزاری این نشست به دلیل سفرهای رئیس جمهور و رئیس مجلس در چند نوبت به عقب افتاده و قطعا برگزار خواهد شد. ما تصمیم داشتیم تا این نشست در تیرماه برگزار شود اما به دلیل همین سفرها موفق نشدیم تا این نشست را برگزار کنیم».

وی زمان برگزاری این نشست را اینگونه تشریح کرد: «مجلس شورای اسلامی به دلیل سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه و نیمه اول تعطیلات  تابستانی تا 24 مرداد ماه جلسه علنی ندارد بنابراین بعد از این تعطیلات، نشست مشترک دولت و مجلس برگزار خواهد شد».

اما امروز چهارشنبه 13 مرداد حسین سبحانی نیا نماینده نیشابور و عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: «احتمالا نشست مشترک مجلس و دولت هفته دوم ماه رمضان برگزار خواهد شد».

اگر نشست مذکور بنا به گفته سبحانی‌نیا در هفته دوم ماه رمضان برگزار شود، بعد از شش ماه برگزار خواهد شد. سوال اینست که چرا در فصل پائیز این نشست ظرف یک ماه 2 بار و در فصل زمستان یک بار برگزار شد اما دربهار اصلا برگزار نشد و اکنون بعد از شش ماه برگزار شده است؟

توپ اختلاف در زمین مجلس است یا دولت؟


آیا اختلاف دولت مجلس در خصوص برخی مسایل همچون تاخیر در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه که باید از ابتدای امسال اجرا می‌شد، از سوی دولت علت این موضوع بوده یا عدم اجرای برخی از قوانین و عدم ابلاغ برخی دیگر از قوانین جهت اجرا از سوی رئیس جمهور و ابلاغ آنها توسط رئیس مجلس برای اجرا عامل آن است ؟

یا اصلا عدم برگزاری این نشست به خاطر انتقادهای تند نمایندگان به دولت و نداشتن همکاری لازم با دولت در تصویب برخی از خواسته‌ ها و تغییر لوایح دولت در مجلس  است که مورد تاکید دولت بوده؟

بهر حال ماجرای بین دولت و مجلس از تاخیر دولت در ارائه برنامه پنجم توسعه به مجلس آغاز شد. لایحه‌ای که باید در حال حاضر شاهد اجرای آن در کشور باشیم، سال گذشته به مجلس ارائه و از خرداد کار بررسی آن در مجلس آغاز شد که تا شهریور ماه هم ادامه خواهد داشت.

البته فراز و نشیب های  بین مجلس و دولت در زمان بررسی قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در مجلس و نحوه وزمان اجرای این قانون در این اختلافات بی تاثیر نبود. اگرچه در نهایت مجلس و دولت توافق کردند که این قانون نیمه دوم سال اجرایی شود. 

یوسف اسدی-خبرنگارجام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها