آشنایی با سبک‌های سرگرمی‌های نرم‌افزاری

بازی‌های سبک اکشن

از هنگامی که بازی دوز (TicTacToe) در سال 1952 برای کامپیوتر ادساک و بازی تنیس برای دو نفر (Tennis for Two) 1958 برای اسیلوسکوپ طراحی شد، صنعت سرگرمی‌های نرم‌افزاری راهی کوتاه اما بسیار پربار و پرفراز و فرود را پیموده است که امروزه گردش مالی صنعت بازی‌های دیجیتال جزو پرسودترین صنایع جهان است و حتی از صنعت پرسود سینما نیز پیش افتاده است.
کد خبر: ۳۴۱۱۴۳

تولید بازی‌های نرم‌افزاری تا آنجا گسترش یافته است که تحلیل‌گران آنها را در ژانرهای گوناگون دسته‌بندی کرده‌اند. به‌طور کلی شرکت‌های سازنده سرگرمی‌های دیجیتال، بازی‌های موجود را تا به امروز به 9 سبک مستقل تقسیم‌بندی کرده‌اند:

1- اکشن (Action)

2- ماجراجویی (Adventure)

3- نقش‌آفرینی (Role-Playing)

4- راهبردی (Strategic)

5- ورزشی (Sport)

6- مسابقه‌ای (Racing)

7- شبیه‌سازی (Simulation)

8- معمایی (Puzzle)

9- تیراندازی (Shooting)

البته این سبک‌ها خود به دسته‌های گوناگون تقسیم می‌شوند که از این شماره به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

بازی‌های سبک اکشن

اگر اهل زد و خورد و بزن‌بزن‌های نفس‌گیر هستید، حتما بازی های سبک اکشن را امتحان کنید! این سبک بازی‌ها که بیشتر بر پایه زد و خورد با سلاح‌های سرد و گرم یا مشت و لگد طراحی شده‌اند، یکی از سبک‌های محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان به‌شمار می‌آیند. این گونه بازی‌ها معمولا داستان‌هایی ساده اما جذاب دارند و خیلی زود شما را با خود همراه می‌سازند.

دویدن و جست‌وخیز از یک سو به سوی دیگر، رفتن به مکان‌های ناشناخته و کشف اسرار پشت درهای بسته، زد و خوردهای مهیج و گهگاه نفس‌گیر، همه و همه از ویژگی‌های بارز این سبک بازی‌ها محسوب می‌شوند.

گونه‌های بازی‌های اکشن

شرکت‌های سازنده بازی‌ها، خود بازی‌های سبک اکشن را نیز به 13 زیرشاخه مهم تقسیم‌بندی می‌کنند. این زیرشاخه ها عبارتند از:

1- بازی‌های اکشن دوبعدی (2D)

بازی‌های اکشن دوبعدی به‌گونه‌ای از بازی‌ها اطلاق می‌شود که معمولا دارای گرافیک‌های کارتونی و تخت هستند و فضای حرکتی شخصیت های بازی در آن‌ها بسیار محدود بوده و بیشتر حرکت‌ها در یک خط مستقیم انجام می‌گیرد. ساخت این سبک بازی بیشتر روی دستگاه‌های قدیمی رواج داشته است. نمونه‌هایی از بازی‌های اکشن دو بعدی عبارتند از: Comix Zone ، Sonic و Mario Series.

2- بازی‌های اکشن سه‌‌بعدی (3D)

در واقع بازی‌های اکشن سه‌بعدی مدل پیشرفته و تکامل‌یافته بازی‌های دوبعدی محسوب می‌شوند که با ظهور نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای گرافیکی جدید پدید آمده‌اند.

در این سبک از بازی‌ها محیط و حتی شخصیت‌های درون بازی حالتی سه بعدی دارند و برای کاربر امکان حرکت در یک فضای کاملا سه‌بعدی آماده است.

در بازی‌های سه‌بعدی، حرکت شخصیت‌ها و تاثیرات عوامل محیطی بر آنها، نسبت به بازی‌های دوبعدی به‌مراتب ملموس‌تر و زیباتر کار شده است. به‌همین دلیل اکشن‌هایی از این نوع بسیار جذاب و دلچسب هستند.

نمونه‌هایی از بازی‌های اکشن سه بعدی عبارتنداز: Bayonetta، Killzone و Dante’s Inferno.

3- بازی‌های اکشن-ماجراجویی (Action-adventure)

این گونه بازی‌ها معمولا برای کسانی که علاقه‌مند هستند تا هنگام زد و خوردهای بازی، داستان آن را نیز پیگیری کنند، سبک ایده‌آلی به‌شمار می‌آید.

شما با بازی در این سبک، علاوه بر شرکت در صحنه‌های اکشن، در عمل درگیر داستان جذاب بازی نیز خواهید شد. همراه شدن صحنه‌های اکشن با ماجراجویی‌هایی مانند پنهان‌کاری (ورود به محل‌های ممنوعه) و حل پازل‌های گوناگون، از جمله عناصر تشکیل‌دهنده این سبک از بازی‌ها به‌شمار می‌روند.

نمونه‌هایی از بازی های اکشن- ماجراجویی عبارتند از: Uncharted ،Tomb Raider و Splinter Cell.

4- بازی‌های اکشن کمدی (Comic action)

همان‌طور که از عنوان این نوع پیداست، شما در این گونه بازی‌ها با زد و خورد های کمدی، از نوع جنگ و جدل‌های درون کارتون‌ها (مانند تام و جری)، فیلم‌ها (جکی چان) و کتاب های کمیک (مرد عنکبوتی) طرف هستید.

اگر به درگیری‌های درون کارتون‌ها علاقه‌مند هستید و از دیدن آنها لذت می‌برید، نمونه‌هایی بسیار معروف از بازی‌های اکشن کمدی عبارتند از: Spider-Man ،Pink Panther و The Incredible Hulk .

5- بازی‌های اکشن سه‌بعدی از دید سوم شخص (3D Third-person action)

در این نوع اکشن که بسیار دلچسب و پرطرفدار نیز هست، شخصیت اصلی بازی به‌صورت کاملا سه‌بعدی در تصویر دیده می شود.

معمولا در این نوع بازی‌ها کاربر می‌تواند تمام جزئیات گرافیکی شخصیت اصلی بازی را به‌دقت ببیند و در طول بازی همواره عکس‌العمل‌های او را با جزئیات کامل و دقیق زیر نظر داشته باشید.

نمونه‌هایی از بازی‌های اکشن سه‌بعدی از دید سوم‌شخص عبارتند از: Devil May Cry God of War و Darksiders.

محمود بلالی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها