رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: حدود 13درصد کودکان ایرانی مبتلا به آسم هستند که نسبت به سال 83 حدود 3 درصد افزایش یافته است. علت اصلی این بیماری نیز مسائل ژنتیکی و آلایندهای محیطی است.
کد خبر: ۳۲۴۰۹۹

به گزارش فارس ، مصطفی معین امروز در نشست خبری سیزدهمین همایش روز جهانی آسم که در مرکز طبی کودکان برگزار شد ، افزود: هرچند روند فزاینده شیوع بیماری‌زایی و مرگ و میر آسم در چهار دهه گذشته که (اپیدمی جهانی آسم)‌ نام گرفته است ، در کشورهای توسعه یافته متوقف شده است، ولی در سایر جوامع در حال پیشرفت همچنان ادامه دارد.

وی گفت: در کشورهای توسعه یافته مانند ایران و در کلانشهرهایی مانند تهران که با بحران شدید آلودگی هوا روبه‌روست به سطح هشدار دهنده‌ای رسیده که سلامت سالمندان و کودکان در معرض خطر جدی قرار داده است.

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران افزود: هم‌اکنون اولین دلیل مراجعه و بستری شدن کودکان در مراکز فوریت‌های پزشکی، بیمارستان‌ها، غیبت از مدارس و مراکز آموزشی علت این بیماری التهابی و مزمن تنفسی است.

هزینه بهداشتی، درمانی، اجتماعی و اقتصادی آسم بسیار سنگین و زیانبار است. از این رو سازمان جهانی بهداشت با همفکری دانشمندان و پژوهندگان پزشکی کشورها راهبردها و برنامه‌هایی را برای پیشگیری، درمان و کنترل این معضل بهداشت جهانی در بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها به اجرا درآورده است.

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: برگزاری سالانه روز جهانی آسم از سال 1377 (1998) تاکنون یکی از برنامه‌هایی است که در کشور توسط انجمن آسم و آلرژی ایران، کمیته کشوری آسم و آلرژی به طور منظم انجام گرفته است.

شعار ثابت و اساسی روز جهانی آسم طی 4 سال گذشته « شما می‌توانید آسم خود را کنترل کنید» بوده است که بیانگر تأکید بیش از پیش و نقش مهم بیماران در تشخیص و درمان به هنگام و پیشگیری از عوارض این بیماری است.

معین گفت:‌ ایفای این نقش سرنوشت ساز فقط از طریق آموزش و کسب آگاهی در زمینه شناسایی مواد حساسیت‌زا و عوامل خطرساز محیطی به ویژه دود سیگار، پرهیز از آنها و چگونگی مصرف داروها و روش‌های پیشگیری و کاهش بیماری با اشتراک میان پزشک، بیمار و خانواده او انجام می‌پذیرد.

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران افزود: هدف اعلام شده برای 5 سال آینده اهتمام دولت‌ها دستگاه‌های بهداشت درمان و جامعه پزشکی نسبت به کنترل بهتر آسم و کاهش تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها به میزان 50 درصد است.

روز جهانی آسم زمان افزایش آگاهی و دانش شهروندان و مسئولان در سطح ملی و جهانی نسبت به راه‌های پیشگیری و کنترل آسم و دیگر بیماری‌های مزمن تنفسی است و اولویت دادن به این مسئله خطیر بهداشتی و اجتماعی در نظام بهداشت و سلامت کشورهاست.

معین گفت: ‌سلامت شاخص مهم عدالت اجتماعی ، توسعه و پیشرفت و مدیریت علمی کارآمد در هر جامعه‌ای است و تحقق آن در گرو برنامه‌ریزی و یک عزم ملی است.

راهنمای ملی آسم سال گذشته تدوین و انتشار پیدا کرد و در اختیار پزشکان عمومی قرار گرفت تا آنها نسبت به عوامل بیماری‌زایی آسم آشنایی پیدا کنند.

اولین برنامه ملی کنترل آسم توسط کمیته کشوری آسم و آلرژی گامی در مسیر رسیدن به جامعه سالم و توانمند است.

وی اضافه کرد: میزان شیوع آسم در کودکان ایرانی حدود 13درصد است که در مطالعه سال 83 میزان شیوع آسم حدود 10درصد اعلام شده بود و این میزان افزایش پیدا کرده است.
میزان شیوع آسم در کشور 35.4 درصد است.

بیش از 70 درصد از آلایندگی‌های شیمیایی شهری ، دود سیگار ، از عوامل بروز بیماری آسم است.

آسم یک بیماری مزمن التهابی ریه است که قابل کنترل و پیشگیری است. باید عوامل محیطی که موجب بروز این بیماری می‌شود کاهش پیدا کند و به مردم آموزش داده شود.

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران اضافه کرد: برای کنترل بیماری آسم 4 مرحله باید طی شود.

آموزش بیمار و خانواده وی، پرهیز از عوامل محیطی، آموزش بیمار و نحوه مصرف دارو و اینکه پزشک با بیمار رابطه تنگاتنگ داشته باشد و تحت مراقبت پزشک قرار گیرد.

علایم آسم سرفه‌های پشت سرهم، تنگی نفس، خس خس سینه و احساس گرفتگی سینه است.

آسم در کودکان حدود 80 تا 90 درصد به دلایل آلرژی‌های تنفسی به وجود می‌آید و هم‌اکنون حدود 300 میلیون نفر در جهان مبتلا به اسم هستند که پیش‌بینی می‌شود در سال 2020 به 400 میلیون برسند.

وی افزود: علت 50 درصد ابتلا به آسم در بزرگسالان مسائل ژنتیکی است و افرادی که زمینه ژنتیکی دارند، استعداد بیشتری برای بروز بیماری دارا هستند.

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: گرده‌های گل و گیاه به خصوص در فصل پاییز و بهار از مواد آلرژی‌زایی هستند که می‌تواند بروز آسم را تشدید کنند.

حیوانات خونگرم ، قارچ‌ ها ، مایت ‌ها ، سوسک ‌ها و زندگی جدید آپارتمان‌ نشینی موجب بروز آسم و آلرژی می‌شود و تبدیل سبک زندگی روستایی به شهری یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند این بیماری را تشدید کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها