براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

ایران دارای رتبه دوم جهان در آبزی‌پروری است

براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو ) هم اکنون ایران با تولیـد سالانه 692هزار تن انواع آبزیان ، رتبه دوم جهان را در آبزی پروری دارد .
کد خبر: ۳۲۳۷۷۳

به گزارش واحد مرکزی خبر ، ماهیانی که در میانگین حرارتی هفت تا 20 درجه سانتیگراد رشد می کنند " سردآبی اند " که براســاس آمار مدیریت شیلات وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون در هزار و 200 مزرعه پرورش ماهیان سردآبی کشور سالانه 60 هزار تن ماهی تولید می شود .

 چهارمحال و بختیاری قطب پرورش ماهی سردآبی

از آنجـا که این نوع از ماهیان برای رشد ، به آبی با درجه خلوص بالا و سرشار از اکسیژن و مواد پروتئینـی در ذخیره غذایی خود نیاز دارند ، استان چهارمحال و بختیاری با دارا بودن هزار و 500 دهنه چشمه ، 843 رشته قنات ، سه هـزار و 531 حلقه چاه و 20 رودخانه دایمـی بزرگ و کوچک و منابـع آبی پشت سدهای مخزنی و خاکی از " قطب های " مناسب برای پرورش ماهیان سردآبی است .

در چهارمحال و بختیاری نخستین مزرعه پرورش ماهی سال 1365 در روستای رستم آباد اردل راه اندازی شد و پس از آن در سال 1367 در جاجرود ، کرج و سپس در استان های فارس ، کهگیلویه و بویراحمد استخرهای پرورش ماهیان سردآبی ساخته شد .

همچنین براساس آمار مدیریت شیلات وزارت جهادکشاورزی درهمان آغاز فعالیت مزارع پرورش ماهی مجموع ماهی تولیدی این مزارع 220 تا 400 تن در سال می رسید .

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری می گوید: تعداد مـزارع پرورش ماهی در این استان در برنامه اول ، پنج مزرعه و تولید آنها هم سالانه 105تن ماهی قزل آلا بود .

اسماعیل پیرعلی ، میزان تولید این آبزیان را در برنامه دوم هـزار و 100 تن در 11مزرعه و در برنامه ســوم توسعه ، چهار هزار و 460 تن در 118مزرعه اعلام کرد .

او ، با اشاره به اینکه هم اکنون 234مزرعه پرورش ماهی در استان فعال است می گوید دربرنامه چهارم توسعه تولید سالانه هفت هزار و 500 تن ماهیان سردآبی پیش بینی شده بود که هم اکنون این میزان به 12هزار تن در سال رسیده است که با افزایش 60 درصدی تولید ، چهارمحال و بختیاری چهـار سال متوالـی رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را بخود اختصاص داد .

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری  ، میانگین تولید ماهیان سردآبی در هر مترمربع از مزارع استان را 31 کیلوگرم بیان میکند و می افزاید : با ظرفیت های موجود ، می توان در آینده نزدیک تولید ماهی در این مزارع را تا 50 کیلـوگرم در هر مترمربع افزایش داد .

او ، با اشاره به اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از 2 هزار نفر در صنعت پرورش ماهی استان می گوید : ‌از آنجا که پرورش ماهی ازجمله سودآورترین و پایدارترین مشاغل بخش کشاورزی است این مـزارع امسال 48 میلیارد تومان سودآوری داشته اند .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری هم تولید سالانه 25هزار تن ماهی سردآبی تا پایان برنامه پنجم توسعه را از برنامه های پیش بینی شده برای توسعه این صنعت در این استان بیان می کند و می گوید : برای دستیابی به این هدف،ساخت مجتمع هایی در مسیر رودخانه های خرسان ، کارون و بازفت و تجهیز مزارع موجود به فناوری های جدید در دستور کار این سازمان است .

سعادت اله عباسی معتقد است ایجاد مجتمع های پرورش ماهی و آماده کردن زیرساخت های آنها برای احداث مزارع جدید در مسیر رودخانه های سیلابی و خروشان، یکی ازکمک های بسیارمؤثر دولت برای توسعه صنعت پرورش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری است .

معاون اداره شیلات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری هم می گوید : هم اکنون مجتمع هزار تنی روستای رفن ( با فتح "ر" و "ف") در بخش میانکوه با 70 درصد پیشرفت در تسطیح ، کانال سـازی و ساحل ســازی به بند آبگیر و جاده دسترسی مجهز شده و زمینه ساخت 40 مزرعه در آن برای سرمایه گذاران فراهم شده است .

غلامرضا طاهری همچنین از پایان مطالعات مجتمع هـزار و500 تنی منطقه هلن در مسیر رودخانه کارون خبر می دهد و می گوید : این مجتمع با ظرفیت احداث 150مزرعـه پرورش ماهیان سردآبی ، برای اشتغـال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی پیش بینی شده است که در صورت تأمین هفت میلیارد تومان اعتبـار ، ساخت آن آغاز می شود .

او ، با اشاره به شیوه جدید پرورش ماهی قزل آلا در قفس ، که در سد بیدکان آغاز شده است می افزاید: وجود مخازن آبی پشت سدهای استان ، قابلیت مناسبی برای افزایش تولیـد و پرورش ماهیان سردآبی در استــان است .

رییس سازمان بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری هم خوش طعم بودن ماهیان تولیدی را در این استان یکی از علل جلب توجــه خریداران در داخل و خارج از استان بیان می کند و می گوید : ماهیان تولیدی این استان، علاوه بر تأمین 70 درصد بازار فروش ماهیان سردآبی تهران به استان های زنجان ، اصفهـان ، اردبیـل و حتی کشورهـای حاشیه خلیج فارس هم صادر می شود .

رییس سازمان صنایع و معادن چهارمحال و بختیاری هم از راه اندازی صنایع جانبی پرورش ماهی دراین استان خبر می دهد و می گوید : هم اکنون چهار کارخانه خوراک آبزیان با تولید سالانه بیش از 50 تن خوراک قـزل آلا و یک کارخانه بسته بندی با ظرفیت تولید سالانه 800 تن در استان ایجاد شده است .

رحمان کرمی می افزاید:یکی از واحدهای تولیدی فعال این استان 60 درصد خوراک آبزیان سردآبی کشور را تأمین می کند .

یکی از تولیدکنندگان نمونه استان در تولید ماهیان سردآبی هم رمز موفقیت خود را دراین صنعت ، بکارگیری نیروهای مجرب دامپزشک،کارشناسان صنایع غذایی و استفاده از فناوری های پیشرفته تولید ماهیان سردآبی می داند و می گوید : با 16سال تجربه در این عرصه ، هم اکنون 30مزرعه پرورش ماهی فعال ، پنج مزرعه در دست ساخت ، پنج سالن تکثیر و 2 کارخانه تولید خوراک آبزیان در استان فعال کرده است .

هوشنگ اسلامی می افزاید : تولید سه هزار و800 تن گوشت و 30 میلیون تخم ماهی ، حاصل تلاش نزدیک به هزار نیروی کار تمام وقت و نیمه وقت در این واحدهای تولیدی است .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها